Ένα προφίλ της αγοράς τσαγιού Tianshan στη Σαγκάη

Η αγορά τσαγιού Tianshan είναι μια τριώροφη αγορά. Οι τρεις όροφοι περιέχουν κυρίως τσάι, αλλά υπάρχουν και ορισμένα τυχαία καταστήματα τέχνης και κατασκήνωσης στον τρίτο όροφο.

Οι πωλητές τσαγιού είναι πρόθυμοι να σας μιλήσουν για το τσάι, οπότε αν μπορείτε, πηγαίνετε με έναν κινέζο ομιλητή. Εάν δεν μπορείτε, αφήστε τον εαυτό σας αρκετό χρόνο. Μερικοί από τους πωλητές μιλούν λίγο αγγλικά, τουλάχιστον αρκετά για να γίνουν κατανοητοί. Φροντίστε να καθίσετε και να δοκιμάσετε τα τσάγια, να κάνετε ερωτήσεις και να μάθετε για τις διαφορετικές ποικιλίες.

Μεταξύ ορισμένων από τα γνωστά διαθέσιμα τσάγια είναι το τσάι Long Jing (πράσινο) από το τσάι Hangzhou και Pu'er από το Γιουνάν, αλλά πολλές ποικιλίες και μείγματα αφθονούν. Προετοιμαστείτε να διαπραγματευτείτε.

Διεύθυνση: Zhongshan Xi Road # 520 (中 山西 录 520 号)

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 π.μ. - 5 μ.μ.

Πώς να επισκεφθείτε μια αγορά τσαγιού

Μπορείτε να μάθετε πολλά για τα κινέζικα τσάγια από τις εκδρομές που σχετίζονται με το τσάι. Αν ενδιαφέρεστε για το τσάι και να μάθετε ειδικότερα για το κινέζικο τσάι, αξίζει πολύ να εγγραφείτε για μια περιοδεία με μια ταξιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές περιηγήσεις. Αν έχετε μόνο ένα απόγευμα και θέλετε να περιηγηθείτε σε μια αγορά, τότε η αγορά τσαγιού Tianshan είναι καλή για να ξεκινήσετε.

Προετοιμασία μπροστά από το ταξίδι σας

Κάντε μια μικρή εργασία πριν επισκεφθείτε - αν έχετε χρόνο, δεν είναι κακή ιδέα να διαβάσετε λίγο για τα διάφορα τσάγια που προέρχονται από την Κίνα. Θα ήταν κάπως απογοητευτικό αν περιμένετε να δοκιμάσετε το Darjeelings και τον Pekoes μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν είναι διαθέσιμα όταν πηγαίνετε στην αγορά επειδή δεν προέρχονται από την Κίνα!

Υπάρχουν πολλά νόστιμα τσάγια που προέρχονται από την Κίνα. Όλοι έχουν οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι μερικά για σας υπόψη:

Επιτρέψτε αρκετό χρόνο

Εάν κάνετε ακριβώς μια παύλα για κάποιο τσάι αναμνηστικών, τότε ίσως η αγορά δεν είναι το καλύτερο μέρος για να πάει δεδομένου ότι πραγματικά απαιτεί λίγο χρόνο. Οι προμηθευτές αναμένουν από τους πελάτες να καθίσουν και να δοκιμάσουν τα τσάγια, ακόμα και να μιλήσουν λίγο. Έτσι, αν μπορείτε να το διαχειριστείτε, αφήστε 2-3 ώρες για να περιπλανηθείτε στην αγορά, αφιερώνοντας το χρόνο σας για να σταματήσετε στα καταστήματα και να καθίσετε για να δοκιμάσετε.

Ενώ υπάρχει κάποια προσδοκία ότι αγοράζετε κάτι αν έχετε καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν απαιτείται. Αλλά λάβετε υπόψη αυτό. Όταν έχετε καταλάβει τι είδους τσάι είναι προς πώληση, τότε κάντε μια απόφαση πρώτα πριν καθίσετε, αν ενδιαφέρεστε τουλάχιστον για την αγορά αυτού του είδους τσαγιού. Εάν ξέρετε ότι δεν είστε, τότε μην καθίσετε. Αλλά αν νομίζεις ότι μπορείς, τότε κάνεις. Καθίστε, δοκιμάστε τα τσάγια και αποφασίστε τι σας αρέσει. Είναι πιθανό ότι ο πωλητής τσαγιού θα σας εξυπηρετήσει στυλ τσάι gongfu cha , το οποίο απαιτεί μια μικρή τελετή.

Αποφασίστε τι σας αρέσει και κάνετε τις αγορές σας

Τα τσάγια πωλούνται χαλαρά (εκτός από ορισμένα τσάι Pu'er τα οποία πωλούνται σε στρογγυλά δίσκους), ώστε να αγοράσετε τσάι με 50g ή 100g. Έτσι, η τιμή που ο πωλητής θα παραθέσει θα είναι για την ελάχιστη μονάδα. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε σε αυτά τα καταστήματα και δεν υπάρχει καμία ζημιά στην προσπάθεια. Αλλά μερικά τσάγια υψηλής ποιότητας, όπως το τσάι του ρολογιού (大 红袍 乌龙茶), είναι αρκετά ακριβά, οπότε αν βρείτε την τιμή αστρονομική, μπορείτε να ρωτήσετε αν έχουν χαμηλότερο βαθμό από το ίδιο τσάι.