Μια Επισκόπηση ταξιδιωτών Το Chiapas, Μεξικό

Ο Chiapas είναι το νοτιότερο κράτος του Μεξικού και παρόλο που είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη, προσφέρει μεγάλη βιοποικιλότητα και αξιόλογα τοπία καθώς και ενδιαφέρουσα πολιτιστική έκφραση. Στην Chiapas, θα βρείτε υπέροχες αποικιακές πόλεις, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, γραφικές παραλίες, τροπικά δάση, λίμνες και ψηλά βουνά, ένα ενεργό ηφαίστειο, καθώς και ένα μεγάλο πληθυσμό ιθαγενών Μάγιας.

Γρήγορα γεγονότα για τον Chiapas

Tuxtla Gutierrez

Η πρωτεύουσα του κράτους Chiapas, Tuxtla Gutierrez, έχει πληθυσμό περίπου μισού εκατομμυρίου κατοίκων.

Είναι μια πολυσύχναστη σύγχρονη πόλη με αξιόλογο ζωολογικό κήπο και ένα εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο. Σε κοντινή απόσταση, το Cañon del Sumidero (Sumidero Canyon) είναι ένα must-see. Πρόκειται για ένα φαράγγι ποταμού μήκους 25 μιλίων, με γκρεμούς άνω των 3000 ποδιών και άφθονη άγρια ​​φύση, που μπορούν να εξερευνηθούν καλύτερα σε ένα ταξίδι με βάρκα δυόμισι ωρών από την Chiapa de Corzo ή το Embarcadero Cahuare.

San Cristobal de Las Casas

Μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις του Chiapas, το San Cristobal, ιδρύθηκε το 1528. Μια αποικιακή πόλη με στενούς δρόμους και πολύχρωμες μονοκατοικίες με κεραμοσκεπές που περιβάλλουν υπέροχες αυλές, το San Cristobal προσφέρει στον επισκέπτη όχι μόνο ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με την πολλές εκκλησίες και μουσεία, αλλά και μια σύγχρονη μποέμικη ατμόσφαιρα γκαλερί τέχνης, μπαρ και εκλεπτυσμένα εστιατόρια που τροφοδοτούν ένα διεθνές πλήθος ταξιδιωτών και εκπατρισμένων. Οι χρωματισμένοι ντόπιοι από τα γύρω χωριά πωλούν χειροτεχνήματα στην αγορά και στους δρόμους, στρογγυλεύοντας την πολύ ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης. Διαβάστε περισσότερα για το San Cristobal de las Casas και τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το San Cristobal.

Πόλη της Παλνέκης και Αρχαιολογικός χώρος

Η μικρή πόλη του Palenque είναι ο πολυσύχναστος κόμβος για εκδρομές σε ένα από τα σημαντικότερα και όμορφα προϊδιστικά αξιοθέατα της Μεσοαμερικής, που περιβάλλεται από τροπικό δάσος και αρχικά ονομαζόταν La Kam Ha (τόπος με πολλά νερά) πριν τα ισπανικά μετονομαστούν σε Palenque. Το επί τόπου μουσείο αποτελεί συνιστώμενη στάση για πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και την κουλτούρα των Μάγια στο τέλος της επίσκεψης των ερειπίων (κλειστή Δευτέρα). Στο δρόμο προς το Palenque από το San Cristobal de las Casas, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους καταπληκτικούς καταρράκτες των Misol-Ha και Agua Azul.

Περισσότερες Αρχαιολογικοί Χώροι

Για όσους επιθυμούν να βυθιστούν περισσότερο στην ιστορία της Μεσοαμερικής , υπάρχουν πιο καταπληκτικοί αρχαιολογικοί χώροι στην Chiapas που μπορούν να επισκεφθούν από την Παλνέκ: Toniná και Bonampak με μοναδικές τοιχογραφίες της καθώς και Yaxchilán, ακριβώς στις όχθες του Ρίο Usumacinta , ο μεγαλύτερος ποταμός του Μεξικού. Τα τελευταία δύο βρίσκονται στη μέση της Selva Lacandona που αποτελεί μέρος του αποθέματος της Biosfera Montes Azules.

Chiapas Περιπέτεια Τουρισμού

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Ruta del Café (διαδρομή καφέ), να κάνετε πεζοπορία στο ηφαίστειο Tacaná ή απλά να ξεκινήσετε για κάποιο αναψυχή στην ακτή του Ειρηνικού, με τις πιο γκρίζες και μαύρες παραλίες του Puerto Arista, Boca del Cielo, Riberas de la Costa Azul ή Barra de Zacapulco.

Επίσης, στην Chiapas: Sima de las Cotorras - χιλιάδες πράσινοι parakeets κάνουν το σπίτι τους σε αυτή την τεράστια καταβόθρα.

Επαναστατική Δραστηριότητα και Ασφάλεια

Η εξέγερση του Zapatista (EZLN) πραγματοποιήθηκε στη Chiapas τη δεκαετία του 1990. Αυτή η εξέγερση των ιθαγενών αγροτών ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 1993, όταν τέθηκε σε ισχύ η NAFTA. Αν και το EZLN εξακολουθεί να είναι ενεργό και διατηρεί μερικά οχυρά στην Chiapas, τα πράγματα είναι σχετικά ειρηνικά και δεν υπάρχει απειλή για τους τουρίστες. Οι ταξιδιώτες καλούνται να σέβονται τυχόν οδοφράγματα που ενδέχεται να συναντήσουν σε αγροτικές περιοχές.

Πώς να πάτε εκεί

Υπάρχουν διεθνή αεροδρόμια στο Tuxtla Gutierrez (TGZ) και Tapachula, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.