Επισκεφθείτε το μουσείο Soumaya του Μεξικού

Οι επισκέπτες είναι χαλασμένοι για επιλογή όταν πρόκειται για μουσεία στην πόλη του Μεξικού . Στην πραγματικότητα είναι μία από τις πόλεις του κόσμου με το μεγαλύτερο αριθμό μουσείων και αν ενδιαφέρεστε για την τέχνη, την ιστορία, τον πολιτισμό ή την αρχαιολογία, θα βρείτε κάτι που είναι βέβαιο ότι θα σας ενδιαφέρει. Ένα εξαιρετικό μουσείο με δύο ξεχωριστές τοποθεσίες είναι το Museo Soumaya. Αυτό το ιδιωτικό μουσείο τέχνης, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα Carlos Slim και είναι γεμάτο με ιδιωτική συλλογή τηλεπικοινωνιακού μαγαζιού, είναι γνωστό για τη σύγχρονη και πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του στην περιοχή Plaza Carso στην περιοχή Nuevo Polanco.

Το μουσείο είναι το όνομά του από την όψιμη σύζυγο του Slim, Soumaya, ο οποίος απεβίωσε το 1999.

Η συλλογή

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 66.000 έργα τέχνης. Η συλλογή είναι αρκετά εκλεκτική, το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από την ευρωπαϊκή τέχνη που χρονολογείται από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα, αλλά περιέχει επίσης μεξικανική τέχνη, θρησκευτικά κειμήλια, ιστορικά έγγραφα και μεγάλη ποικιλία ιστορικών μεξικανικών νομισμάτων και νομισμάτων. Ο Slim είπε ότι η έμφαση της συλλογής στην ευρωπαϊκή τέχνη είναι να προσφέρει στους Μεξικανούς που δεν έχουν την πολυτέλεια να ταξιδέψουν στην ευκαιρία να εκτιμήσουν την τέχνη της Ευρώπης.

Καλύτερες στιγμές

Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική του κτιρίου του Μουσείου Σουμάγια στην Plaza Carso είναι ένα σημαντικό προβάδισμα. Αυτό το έξι ιστορικό κτίριο καλύπτεται από 16.000 εξαγωνικά πλακίδια αλουμινίου, τα οποία μπορεί να είναι μια μοντέρνα πινελιά στις παραδοσιακές αποικίες κεραμικών πλακιδίων της πόλης και η ανακλαστική τους ποιότητα δίνει στο κτίριο διαφορετική εμφάνιση, ανάλογα με τον καιρό, την ώρα της ημέρας και το θεατή σημειο ΥΠΕΡΟΧΗΣ.

Το συνολικό σχήμα είναι άμορφο. ο αρχιτέκτονας το περιγράφει ως "περιστρεφόμενο ρομβοειδές" και μερικοί έχουν προτείνει ότι αναφέρεται στο σχήμα του λαιμού μιας γυναίκας. Το εσωτερικό του κτιρίου θυμίζει κάπως το Μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη: είναι συντριπτικά λευκό, με ράμπες που οδηγούν τους επισκέπτες σε υψηλότερα επίπεδα.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της συλλογής είναι:

Τοποθεσίες

Το Soumaya έχει δύο τοποθεσίες, το ένα στο νότιο τμήμα της πόλης του Μεξικού, και το άλλο βρίσκεται πιο κεντρικά. Ο μεξικανός αρχιτέκτονας Fernando Romero σχεδίασε τα κτίρια και στις δύο θέσεις και παρόλο που η θέση του Plaza Carso είναι πιο αναγνωρίσιμη, είναι και τα δύο εξαιρετικά παραδείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής του Μεξικού.

Plaza Loreto Τοποθεσία: Η αρχική τοποθεσία βρίσκεται στην περιοχή San Angel της πόλης του Μεξικού, στην πλατεία Plaza Loreto. Άνοιξε το 1994 και είναι χτισμένο σε μια περιοχή που ήταν η ισπανική περιπέτεια του Hernán Córtes στο Νότο της πόλης κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας και τώρα αποτελείται από μια συνοικία σύγχρονων πύργων γραφείων και δημόσιων πλαζ.

Διεύθυνση: Av. Revolución y Río Magdalena -eje 10 sur- Tizapán, San Ángel
Τηλέφωνο: +52 55 5616 3731 και 5616 3761
Μετάβαση: Οι σταθμοί του μετρό που βρίσκονται κοντά βρίσκονται οι Miguel Ángel de Quevedo (γραμμή 3), Copilco (Linea 3), Barranca del Muerto (γραμμή 7) ή στο Metrobus: Doctor Gálvez.

Plaza Carso Τοποθεσία: Η νέα τοποθεσία στην Plaza Carso έχει ξεχωριστό μοντέρνο σχεδιασμό και εγκαινιάστηκε το 2011.

Διεύθυνση: Blvd. Miguel de Cervantes Saavedra αρ. 303, Colonia Ampliación Granada
Τηλέφωνο: +52 55 4976 0173 και 4976 0175
Να φτάσετε εκεί: Οι σταθμοί του μετρό που βρίσκονται κοντά βρίσκονται οι Río San Joaquín (γραμμή 7), το Polanco (γραμμή 7) ή το San Cosme (γραμμή 2).
Υπηρεσίες: Εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, το μουσείο στεγάζει επίσης ένα αμφιθέατρο 350 θέσεων, μια βιβλιοθήκη, γραφεία, ένα εστιατόριο, κατάστημα δώρων και ένα σαλόνι πολλαπλών χρήσεων.

Συμβουλές επισκεπτών:

Όταν επισκέπτεστε την τοποθεσία Plaza Carso, πάρτε τον ανελκυστήρα στον τελευταίο όροφο, έναν εκθεσιακό χώρο γεμάτο φυσικό φως και πάρτε το χρόνο σας περπατώντας στις ράμπες, απολαμβάνοντας την τέχνη μέχρι το τέλος.

Αφού επισκεφθείτε το μουσείο Soumaya, κατευθυνθείτε ακριβώς απέναντι από το δρόμο όπου θα βρείτε το Museo Jumex, το οποίο αξίζει επίσης να επισκεφθείτε.

Ωρες:

10:30 π.μ. έως 6:30 μ.μ. καθημερινά. Η τοποθεσία Plaza Loreto είναι κλειστή κάθε Τρίτη.

Αδεια:

Η είσοδος στο μουσείο είναι πάντα δωρεάν για όλους.

Πληροφορίες επαφής:

Κοινωνικά Μέσα: Twitter Facebook | Ίνσταγκραμ

Επίσημη ιστοσελίδα: Μουσείο Σουμάγια