Σεβίλλη στην Κόρδοβα με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Η μεταφορά είναι εύκολη μεταξύ αυτών των δύο πόλεων στην Ανδαλουσία

Η Σεβίλλη και η Κόρδοβα είναι ίσως οι καλύτερες πόλεις σε ολόκληρη την Ισπανία. Λεπτομέρειες για το πώς θα φτάσετε από τη Σεβίλλη στην Κόρδοβα με διάφορα μέσα μεταφοράς.

Δείτε επίσης:

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να επισκεφθείτε τη Σεβίλλη και την Κόρδοβα;

Χρειάζονται μόλις 45 λεπτά για να φτάσετε μεταξύ των δύο στην γραμμή τρένων AVE υψηλής ταχύτητας από τη Μαδρίτη.

Υπάρχουν επίσης μερικές εξαιρετικές περιηγήσεις από τη Σεβίλλη (βλ. Παρακάτω).

Αν ταξιδεύετε νότια από τη Μαδρίτη, μπορείτε να πάρετε το τρένο από τη Μαδρίτη στην Κόρδοβα , να ελέγξετε τις τσάντες σας στο σιδηροδρομικό σταθμό και να περάσετε μια μέρα στην Κόρδοβα πριν ταξιδέψετε στη Σεβίλλη για το βράδυ.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το Interactive Rail Rail Map της Ισπανίας για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το δρομολόγιό σας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Ισπανία που επιθυμούν να εξερευνήσουν την Ανδαλουσία έχουν την τάση να βασίζονται στη Σεβίλλη. Αλλά αξίζει να εξεταστεί η Κόρδοβα, ειδικά αν φτάσετε στην Ισπανία στη Μαδρίτη. Διαβάστε περισσότερα για τις Περιηγήσεις της Ανδαλουσίας από την Κόρδοβα .

Σεβίλλη στην Κόρδοβα ως ημερήσιο ταξίδι;

Σίγουρα. Ο σύντομος χρόνος ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων καθιστά την Κόρδοβα ένα ιδανικό ημερήσιο ταξίδι από τη Σεβίλλη. Επίσης, ο αριθμός των αξιοθέατα στην Κόρδοβα κάνει μια ημέρα το ιδανικό μήκος του ταξιδιού.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια ημέρα σε μια πόλη, μια περιοδεία είναι συχνά η καλύτερη. Κάντε μια περιήγηση με οδηγό την Κόρδοβα από τη Σεβίλλη για μία ή δύο μέρες, με κλιματιζόμενο λεωφορείο, επαγγελματικό οδηγό, προαιρετική περιήγηση στην κοντινή Carmona και είσοδο στον μεγάλο καθεδρικό ναό του τζαμιού.

Στη διήμερη εκδρομή θα έχετε διαμονή σε ξενοδοχείο τριών ή τεσσάρων αστέρων:

Εάν είστε πιεσμένοι για το χρόνο, μπορεί να σας ενδιαφέρει μια περιήγηση με τέσσερα ή πέντε ημερήσια περιήγηση με σφύριγμα, ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, η οποία παίρνει τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα και την Κόρδοβα (με προαιρετική επέκταση σε Ronda και Toledo).

Σεβίλλη στην Κόρδοβα με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο από τη Σεβίλλη στην Κόρδοβα διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά , κυμαίνονται από 7,50 € έως περίπου 30 €! Αυτό είναι μακράν ο τρόπος αμφισβήτησης μεταξύ της Σεβίλλης και της Κόρδοβα.

Τα λεωφορεία από τη Σεβίλλη στην Κόρδοβα διαρκούν 2 ώρες και κοστίζουν περίπου 12 ευρώ. Φτηνές, αξίζει όμως η εξοικονόμηση όταν το τρένο είναι τόσο γρήγορο; Ωστόσο, μπορείτε να προτιμήσετε το λεωφορείο εάν μένετε κοντά στο σταθμό λεωφορείων της Plaza de Armas, από όπου αναχωρεί.

Δείτε επίσης:

Σεβίλλη στην Κόρδοβα με αυτοκίνητο

Τα 150χλμ. Από τη Σεβίλλη έως την Κόρδοβα μπορούν να καλύπτονται περίπου το 1h45, οδηγώντας κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Α4.
Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία

Αεροπορικά εισιτήρια από Σεβίλλη προς Κόρδοβα

Δεν υπάρχουν πτήσεις από Σεβίλλη προς Κόρδοβα.