Καλύτεροι τρόποι να προσεγγίσετε την Ανδαλουσία, Ισπανία

Πώς να φτάσετε στο Κάντιθ και το Χερέθ από τη Σεβίλλη και τη Μάλαγα

Η νότια Ισπανία, η περιοχή της Ανδαλουσίας της χώρας , είναι γνωστή για τις παραλίες της κατά μήκος της εκπληκτικής Costa del Sol, των πόλεων ταυρομαχίας της, του χορού Flamenco και του πλουσιότερου σέρρυ στον κόσμο. Το Cadiz και το Jerez είναι δύο πόλεις που βρίσκονται 30 λεπτά ο ένας από τον άλλο. Τα δύο είναι νότια της Σεβίλλης και δυτικά της Μάλαγα. Εάν η ισπανική διαδρομή ταξιδιού σας περιλαμβάνει την επίσκεψη σε αυτές τις τέσσερις πόλεις, υπάρχουν μερικοί τρόποι να πάτε.

Υπάρχουν τακτικά τρένα και λεωφορεία από τη Σεβίλλη στο Κάντιθ και το Χερέθ. Οι καλύτεροι τρόποι να φτάσετε στο Κάντιθ και το Χερέθ από τη Μάλαγα θα ήταν ένα αυτοκίνητο ενοικίασης ή μια ξενάγηση αφού η Μάλαγα δεν διαθέτει τρένο ή λεωφορείο που πηγαίνει κατευθείαν στο Κάντιθ ή στο Χερέθ.

Λίγο Σχετικά με το Cadiz και τον Jerez

Ιδρύθηκε πριν από 3.000 χρόνια από τους Φοίνικες, το Κάντιθ είναι η παλαιότερη πόλη της Δυτικής Ευρώπης. Αυτή η χερσόνησος, ακριβώς στην ακτή του Ατλαντικού της Ανδαλουσίας, διαθέτει εξαιρετικές παραλίες και αξέχαστη τοπική κουζίνα, όπως η σπεσιαλιτέ της τηγανισμένου ψαριού.

Το Jerez είναι ο αρχικός τόπος γεννήσεως του χορού Flamenco και το σπίτι κάποιων από τα καλύτερα sherry στον κόσμο και βραβευμένα άλογα. Το Jerez είναι γεμάτο ιστορία και πλούσιο σε πολιτισμό και γεύση της Ανδαλουσίας.

Ο καλύτερος τρόπος να επισκεφθείτε το Jerez και το Κάντιθ

Οι περισσότεροι επισκέπτονται το Jerez και το Cadiz από τη Σεβίλλη. Μια επίσκεψη στη Jerez για τους περισσότερους ανθρώπους αφορά στη νυχτερινή ζωή με το sherry και το flamenco ως τα κύρια αξιοθέατα. Δεν μπορεί να βλάψει να περάσετε τη νύχτα στη Jerez, ειδικά αν κάνετε γευστικές δοκιμές σε όλη την ημέρα.

Αλλά δεν χρειάζεται να περάσετε όλη την ημέρα στην πόλη. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Cadiz ως μέρος μιας ημερήσιας εκδρομής από τη Σεβίλλη.

Jerez και Cadiz σε μία μέρα

Εάν μείνετε στην τουριστική περιοχή του Barrio Santa Cruz στη Σεβίλλη, ο σταθμός των λεωφορείων στο Prado San Sebastian βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και είναι η ευκολότερη διαδρομή σας προς Κάντιθ ή Χερέθ.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, San Bernardo, απέχει περίπου μισό μίλι από το σταθμό των λεωφορείων.

Ωστόσο, αν πάρετε το τρένο, το Cadiz και το Jerez βρίσκονται στην ίδια γραμμή τρένων και απέχουν μόλις μισή ώρα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Cadiz το πρωί, να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε την παλιά πόλη και στη συνέχεια να πάτε για τηγανητό ψάρι για μεσημεριανό γεύμα από μια freiduria , η οποία είναι ένα κατάστημα που ειδικεύεται στα τηγανητά τρόφιμα. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το Jerez για το απόγευμα και το βράδυ.

Επίσης, οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές στο Cadiz και στο Jerez που αναχωρούν από τη Σεβίλλη.

Ταξιδεύοντας μεταξύ Jerez και Cadiz

Λεωφορεία και τρένα μεταξύ Jerez και Cadiz αναχωρούν και φθάνουν στα ίδια σημεία, κοστίζουν γύρω από το ίδιο και και τα δύο χρειάζονται περίπου μια ώρα. Το τρένο είναι λίγο πιο άνετα.

Υπάρχουν δύο κεντρικά δρομολόγια και τα τρένα Cercania (τοπικά) μεταξύ Jerez και Cadiz. Το τρένο της Cercania είναι λίγο φθηνότερο και λίγο πιο αργό. Πάρτε όποιο είναι διαθέσιμο τη στιγμή που θέλετε να ταξιδέψετε. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων τρένων online .

Στο Κάντιθ από τη Σεβίλλη

Το τρένο διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσει τα 75 μίλια από τη Σεβίλλη στο Κάντιθ, ενώ το λεωφορείο διαρκεί 15 λεπτά περισσότερο. Κόστος γύρω από το ίδιο. Με αυτοκίνητο, τα 75 μίλια από τη Σεβίλλη στο Κάντιθ μπορούν να καλυφθούν σε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά, οδηγώντας κυρίως στο AP-4, το οποίο έχει διόδια.

Σημειώστε ότι "AP" σημαίνει Autopista , η οποία είναι η ισπανική λέξη για ταχείας κυκλοφορίας.

Για το Jerez Από τη Σεβίλλη

Το τρένο από τη Σεβίλλη προς το Χερέθ διαρκεί περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Τα λεωφορεία από τη Σεβίλλη προς τη Χερέθ χρειάζονται μία ώρα. Η διαδρομή 55 μιλίων από τη Σεβίλλη προς το Jerez μπορεί να γίνει λίγο περισσότερο από μία ώρα, ταξιδεύοντας κυρίως στο AP-4.

Στο Κάντιθ ή το Χερέθ από τη Μάλαγα με ξεναγήσεις

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν λεωφορεία ή τρένα από τη Μάλαγα στο Κάντιθ ή το Χερέθ, υπάρχουν μερικές δημοφιλείς ξεναγήσεις ημέρας από τη Μάλαγα στο Χερέθ. Κάποιος σας πηγαίνει σε μια συνδυασμένη περιήγηση στο Cadiz και το Jerez με ένα ταξίδι σε ένα sherry bodega, κρουαζιέρα στα αξιοθέατα και το show horse, ενώ η δεύτερη περιοδεία χαρακτηρίζει την παραγωγή sherry.

Για το Κάντιθ ή το Χερέθ Από τη Μάλαγα με το αυτοκίνητο

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να επισκεφθείτε το Cadiz ή το Jerez από τη Μάλαγα, το οποίο θα σας οδηγήσει σε μια γραφική διαδρομή κατά μήκος της ακτής Costa del Sol.

Η παράκτια διαδρομή είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να φτάσετε από τη Μάλαγα στο Χερέθ ή το Κάντιθ. Για να φτάσετε σε μια από τις δύο πόλεις θα σας φτάσει περίπου δυόμισι ώρες.