Πώς να έρθετε από τη Σεβίλλη στο Γιβραλτάρ

Και αξίζει τον κόπο;

Για πολλούς επισκέπτες στη νότια Ισπανία, το Γιβραλτάρ προκαλεί το ενδιαφέρον τους, κυρίως λόγω των μαϊμούδων και της ιστορικής κληρονομιάς του. Αλλά αξίζει να το επισκεφθείτε;

Θα πρέπει να επισκεφθείτε το Γιβραλτάρ;

Το Γιβραλτάρ είναι αρκετά γνωστό μόνο και μόνο επειδή είναι εκεί. Είναι ένας μεγάλος βράχος που δεν μπορεί να χάσει όταν διασχίζει τα Στενά του Γιβραλτάρ και ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω συμφωνίας μεταξύ της ισπανικής και της βρετανικής στη Συνθήκη της Ουτρέχτης.

Η απλή ύπαρξή της, ως η τελευταία αποικία στην ηπειρωτική Ευρώπη, είναι ο κύριος λόγος για το ενδιαφέρον των ανθρώπων.

Το Γιβραλτάρ δεν είναι καλά συνδεδεμένο με τη Σεβίλλη. Δεν υπάρχουν τρένα και το λεωφορείο σας μεταφέρει μόνο μέχρι την La Linea, την πόλη στην άλλη πλευρά των συνόρων. Δεν είναι πραγματικά δυνατό να επισκεφθείτε το Γιβραλτάρ σε μια μέρα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. πιθανότατα θα έχετε καθυστερήσεις στα σύνορα (το Γιβραλτάρ δεν βρίσκεται στη ζώνη Σένγκεν , βλέπε παρακάτω για περισσότερα σχετικά με αυτό) κάνοντας οποιαδήποτε επίσκεψη στο ίδιο το Γιβραλτάρ αρκετά σύντομη αν θέλετε να επιστρέψετε στη Σεβίλλη την ίδια μέρα.

Εάν θέλετε να κάνετε το ταξίδι μέσα σε μια μέρα, θα μπορούσατε να κάνετε χειρότερα από αυτή τη Γιβραλτάρ Guided Tour από τη Σεβίλλη.

Εάν ο λόγος για την επίσκεψή σας στο Γιβραλτάρ είναι να πάρετε το πλοίο στο Μαρόκο , σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε τη διέλευση από Tarifa και Algeciras, επίσης.

Εάν το Γιβραλτάρ δεν ακούγεται τόσο ελκυστικό, υπάρχουν και άλλες ημερήσιες εκδρομές από τη Σεβίλλη .

Μια σημείωση σχετικά με τη διέλευση των συνόρων

Οι Ισπανοί θεωρούν τη θέση του Γιβραλτάρ ως βρετανική αποικία ως προσβολή.

Μια δικαιολογία που χρησιμοποιείται για να διεκδικήσει το Γιβραλτάρ πρέπει να είναι η ισπανική είναι ότι τα ναρκωτικά και άλλα αντίθετα εμπορεύματα διακινούνται λαθραία πέρα ​​από τα σύνορα. Αυτό οδηγεί σε παρατεταμένες γραμμές στα τελωνεία, καθώς οι Ισπανοί ελέγχουν το χρόνο τους με τους κορμούς των περασμάτων. Αυτοί οι χρόνοι αναμονής αυξάνονται δραματικά για πολιτικούς λόγους.

Ποτέ μην οδηγείτε στο Γιβραλτάρ. Αντ 'αυτού, παρκάρετε στην ισπανική πλευρά και περπατήστε στα σύνορα.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το Γιβραλτάρ δεν βρίσκεται στη ζώνη Σένγκεν, πράγμα που σημαίνει ότι εάν έχετε ευρωπαϊκή βίζα, μπορείτε ή όχι να επιτρέψετε στο Γιβραλτάρ. Ελέγξτε με την αρχή έκδοσης θεωρήσεων πριν ταξιδέψετε. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι εάν σας επιτρέπεται περιορισμένος χρόνος στη ζώνη Σένγκεν (συχνά ορίζεται ως 90 ημέρες από τα 180), το όριό σας δεν επαναφέρεται περνώντας τα σύνορα στο Γιβραλτάρ και έπειτα επιστρέφοντας ξανά.

Πώς να πάτε από το Γιβραλτάρ στη Σεβίλλη με λεωφορείο και τρένο

Για να μεταβείτε από το Γιβραλτάρ στη Σεβίλλη με λεωφορείο, θα πρέπει να περπατήσετε στα σύνορα στην πόλη La Linea de Concepcion. Από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο TG Comes στη Σεβίλλη. Το ταξίδι διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και κοστίζει λίγο περισσότερο από 20 €. Εάν η τοποθεσία TG Comes είναι κάτω (που συχνά είναι) δοκιμάστε να κάνετε κράτηση από την Movelia.

Δεν υπάρχουν τρένα για το Γιβραλτάρ. Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός στο Algeciras. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από την La Linea de la Conception (την ισπανική πόλη στην άλλη πλευρά των συνόρων) στον Algeciras.

Πώς να πάτε από το Γιβραλτάρ στη Σεβίλλη με αυτοκίνητο

Η απόσταση 200χλμ. Από το Γιβραλτάρ στη Σεβίλλη διαρκεί περίπου δύο και τέσσερις ώρες. Ακολουθήστε το A-381 προς Jerez και στη συνέχεια πάρτε το AP-4 στη Σεβίλλη.

Σημειώστε ότι ορισμένοι από αυτούς τους δρόμους είναι δρόμοι με διόδια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία .