Ένας οδηγός για την επίσκεψη Playa Matalascañas, η κοντινότερη παραλία στη Σεβίλλη

Πώς να χτυπήσει την παραλία στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Η Σεβίλλη λέγεται ότι είναι η πιο hot πόλη (θερμοκρασία-σοφός) στην Ευρώπη. Η εσωτερική του τοποθεσία σημαίνει ότι δεν έχει το θαλασσινό αεράκι που οι παράκτιες πόλεις έχουν και μπορεί να είναι αρκετά άβολο, ειδικά στο ύψος του καλοκαιριού. Ευτυχώς, η Σεβίλλη δεν είναι πολύ μακριά από την ακτή και είναι εύκολο να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι στην Playa Matalascñas, την πλησιέστερη παραλία προς την πόλη.

Πληροφορίες για την Playa Matalascañas

Το Playa Matalascañas είναι μέρος της ακτής Matalascañas και βρίσκεται στην επαρχία Huelva.

Αυτή η αστική παραλία έχει μήκος περίπου 4 μίλια και περιβάλλεται από το εθνικό πάρκο Doñana και βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μπορείτε να περιμένετε λεπτή άμμο σε αυτή την παραλία, ιδανική για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία. Το Playa Matalascañas είναι επίσης ιδανικό για περιπάτους, καθώς διαθέτει πεζόδρομο που εκτείνεται σε ολόκληρη την παραλία.

Το πιο διάσημο για τη γειτνίαση του με τη Σεβίλλη, το Playa Matalascañas περιέχει επίσης ένα γνωστό αρχαίο ανάποδα πύργο που ονομάζεται Torre la Higuera. Ο πύργος χτίστηκε από τον βασιλιά τον 16ο αιώνα και είναι μία από τις επτά αμυντικές δομές που αποσκοπούν στην προστασία της Ισπανίας από ξένους εχθρούς.

Ένας άλλος διάσημος πύργος από τον 16ο αιώνα είναι ο Πύργος Εικονογραφίας (Torre Almenara), επίσης γνωστός ως "πώμα". Μόνο τα ερείπια της είναι ορατά λόγω του 1755 σεισμού της Λισαβόνας που κατέστρεψε τον πύργο και τη γύρω περιοχή, αλλά δεδομένου ότι αποτελεί μέρος της ισπανικής ιστορικής κληρονομιάς, σίγουρα αξίζει τον έλεγχο.

Πώς να φτάσετε στο Playa Matalascañas

Η πρόσβαση στο Matalascañas είναι τόσο απλή όσο η επιβίβαση σε λεωφορείο στο κέντρο της πόλης.

Είναι σημαντικό να φτάσετε στο σωστό σταθμό στην πλατεία Plaza de Armas, το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με το σταθμό Prado de San Sebastian. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και υπάρχουν πολλά λεωφορεία καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, οπότε αυτή η μέθοδος από και προς την πόλη δεν είναι μόνο φθηνή αλλά και εύκολη.

Είναι επίσης δυνατό να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε στην παραλία, αλλά αυτό θα μειώσει μόνο τον χρόνο ταξιδιού σας κάτω από λίγα λεπτά. Ωστόσο, θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και, αν θέλετε να επισκεφτείτε περισσότερους από έναν παραθαλάσσιο προορισμό, αυτή είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Playa Matalascañas

Το Playa Matalascañas δεν είναι πολυτελές θέρετρο με πολλές εγκαταστάσεις. Εδώ θα βρείτε την αφθονία της θάλασσας, του ήλιου και της άμμου, καθώς και μερικά παραθαλάσσια εστιατόρια, μερικά καταστήματα και μερικά ξενοδοχεία όπως το Hotel Playa de la Luz. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια τσίμπημα για φαγητό ή ένα κοκτέιλ, ίσως να είστε απογοητευμένοι εάν επισκέπτεστε οποιαδήποτε στιγμή εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο.

Παρά το κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, αυτή η παραλία εξακολουθεί να απολαμβάνει καλύτερα κατά τη διάρκεια της νωρίς μέχρι αργά την άνοιξη ή το φθινόπωρο, και κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραλία μπορεί να πάρει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ως εκ τούτου, οι ταξιδιώτες μπορεί να βρουν αδύνατο να χαλαρώσουν με τόσους πολλούς ανθρώπους γύρω από το ξενοδοχείο, αλλά εάν επιθυμείτε την παραλία και δεν θέλετε να πάτε μακριά, Playa Το Matalascañas εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Άλλες παραλίες κοντά στη Σεβίλλη

Δεδομένου ότι το Playa Matalascañas είναι ιδανικό για ηλιοθεραπεία και κολύμπι, αλλά όχι και πολλά άλλα, εάν θέλετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην παραλία με άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες ή εάν προτιμάτε πόλεις σε παραλιακά θέρετρα, ελέγξτε τις άλλες παραλίες στην περιοχή.

Μπορείτε να περπατήσετε για αρκετά μίλια στο Playa Matalascañas, τελικά θα καταλήξετε στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Doñana που συνορεύουν με τον κόλπο του Κάντιθ.

Μια άλλη παραλία που είναι αρκετά κοντά στη Σεβίλλη (περίπου 90 λεπτά μακριά) είναι το El Puerto de Santa Maria. Βρίσκεται περίπου μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης, και μόλις δέκα λεπτά με το τρένο από την πόλη του Jerez. Λάβετε υπόψη ότι η παραλία απέχει 40 λεπτά με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό, ώστε να μπορείτε να πάρετε ταξί ή άλμα στο τοπικό τρένο προς τη στάση Valdelagrana. Το τρένο θα είναι μεγαλύτερο, αλλά θα αποφύγετε αναπόφευκτα χρόνο και ενέργεια επιλέγοντας αυτή την επιλογή.

Το El Puerto de Santa Maria έχει υψηλή βαθμολογία για την ομορφιά του καθώς και τις ανέσεις του. Θα πάρετε επίσης για να δοκιμάσετε τα καλύτερα τηγανισμένα ψάρια σε όλη την Ισπανία, αλλά να έχετε κατά νου ότι δεδομένου ότι αυτή η παραλία είναι πιο μακριά από τη Σεβίλλη από την Playa Matalascañas, μπορεί να θέλετε να περάσετε τη νύχτα.