Οι εκπληκτικές μαγειρικές πρωτεύουσες της Ευρώπης

Ίσως να είστε στον άτακτο κατάλογο του Άγιου Βασίλη, αν βρεθείτε στη Φινλανδία

Όταν σκέφτεστε το συναρπαστικό φαγητό σε όλο τον κόσμο, το μυαλό σας πιθανότατα κατευθύνεται προς την Ασία, την Αφρική ή τη Νότια Αμερική-ευρωπαϊκή κουζίνα, για κάποιο λόγο, δεν έχει τη φήμη ότι είναι περιπετειώδης. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι δεν θα βρείτε πολλά στον τρόπο της ηφαίστειο-level spiciness ή αραχνοειδής πρωτεΐνη οπουδήποτε κοντά στις Άλπεις, η ευρωπαϊκή κουζίνα μπορεί ακόμα να σας εκπλήξει και να σας ευχαριστήσει. Εδώ είναι το κοκαλιάρικο για το φαγητό εκπληκτικά σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις.

Apple Strudel από τους δρόμους στο Σάλτσμπουργκ

Η λέξη "τρόφιμο για το δρόμο" συνήθως δημιουργεί την εικόνα της ακατέργαστης τηγανισμένης κουζίνας, ακόμη και των εντόμων και των εντόμων, αλλά αποδεικνύεται ότι η αρχιτεκτονική και η μουσική δεν είναι τα μόνα που είναι πιο εξελιγμένα στην Αυστρία. Σίγουρα, περπατώντας στους δρόμους του Σάλτσμπουργκ, γνωστός για άλλους λόγους που είναι ο τόπος γέννησης του Μότσαρτ, θα συναντήσετε ένα γρήγορο φαγητό που πιθανώς δεν θα βρείτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο: η Apple κούρεμα μπορεί να φάει ενώ περπατάτε, ή πάρτε πίσω στο ξενοδοχείο του Σάλτσμπουργκ για ένα γλυκό μεσημεριανό σνακ.

Transcend βασικό βελγικό φαγητό στη Μπριζ

Το Βέλγιο, από την άλλη πλευρά, έχει τη φήμη για την τροφή του στο δρόμο, από τηγανητές πατάτες (τη Γαλλία, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση δεν είναι από όπου προέρχονται) σε βάφλες. Με αυτό το σκεπτικό, η στρατηγική σας στη Μπριζ, μια πόλη γεμάτη με κανάλια, που ονομάζεται επίσης "Βενετία του Βορρά", θα πρέπει να είναι να αναζητήσουμε έναν εμπειρογνώμονα που είναι μπουκέτο (ή "Brugier", όπως ήταν).

Το De Karmeliet δεν είναι μόνο ανάμεσα σε μια ελίτ λέσχη βελγικών εστιατορίων που έχει λάβει τρία αστέρια Michelin, αλλά είναι επίσης βολικό πολλά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μπριζ.

Τι τρώνε στην Κροατία;

Είναι εύκολο να έχετε μια μοναδική εμπειρία στην Κροατία, μόνο και μόνο για το πόσο λίγοι άνθρωποι έξω από τη Βαλκανική χώρα γνωρίζουν για το φαγητό εκεί για να ξεκινήσουν.

Βεβαίως, ίσως δεν χρειάζεται καν να αφήσετε το ξενοδοχείο σας στο Hvar να απολαύσει ένα ενθουσιώδες γεύμα, είτε σας γευτείτε την όρεξή σας με το λεπτό λουκάνικο čevapi , δοκιμάστε σαρδέλες στη γειτονιά της Μεσογείου είτε δοκιμάστε να πάρετε το gulaš από την Κροατία, γνωστός με την ουγγρική ορθογραφία, "γκούλας".

Τολμηρό δανικό Smørrebrød στο Aarhus

Παρόλο που η Δανία απολαμβάνει μεγαλύτερη πολιτισμική πανταχικότητα από την Κροατία, παρά τις πανταχού παρούσες μαγειρικές συνταγές της κουζίνας της Δανίας, είναι εξίσου άγνωστη. Πράγματι, ενώ τα σάντουιτς Smørrebrød με ανοιχτή όψη δεν είναι τίποτα ξεχωριστά για τον μέσο Dane, πιθανότατα θα βρείτε τον εαυτό σας ερωτευμένο μαζί τους όταν βγείτε από το ξενοδοχείο Aarhus σε αναζήτηση γεύματος. Απελευθερώστε μια ισορροπία μεταξύ εξοικείωσης και φαντασίας στο Kähler Spiseselon, διάσημο για τα λιγότερο παραδοσιακά του παίρνει onSmørrebrød.

Πείτε αντίο στη Φινλανδία με το κρέας των ταράνδων

Ο μόνος λόγος που πιθανότατα θα μείνετε σε ένα ξενοδοχείο στη Βαντάα της Φινλανδίας είναι εάν έχετε μια πρώιμη πτήση από το κοντινό αεροδρόμιο του Ελσίνκι το επόμενο πρωί. Ευτυχώς, το εν λόγω αεροδρόμιο σας επιτρέπει να δοκιμάσετε ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Φινλανδίας, οπότε ακόμα και αν το ταξίδι σας ήταν τόσο σύντομο και παραγωγικό όσο μια εβδομάδα εργασίας Φινλανδίας, μπορείτε να αφήσετε τη χώρα λέγοντας ότι έχετε δει δείγματα κρέατος ταράνδου.

Συγκεκριμένα, το Fly Inn Restaurant & Deli κοντά στην Πύλη 27 σερβίρει μπιφτέκια ταράνδων, που σας επιτρέπουν να φάτε κάτι κάπως περίεργο με έναν φυσιολογικό τρόπο.