Ιστορία της ημέρας των Ευχαριστιών Τουρκίας

Ρωτήστε έναν Αμερικανό τι περιλαμβάνεται πάντα στο τραπέζι του δείπνου των Ευχαριστιών και θα απαντήσει γρήγορα "γαλοπούλα". Η ημέρα των Ευχαριστιών αποκαλείται "Ημέρα της Τουρκίας" λόγω της σημασίας του πουλιού στο γεύμα. Αλλά, εκπληκτικά, οι Προσκυνητές ίσως να μην έχουν φάει γαλοπούλα κατά την πρώτη Ευχαριστία το 1621.

Ενώ οι Προσκυνητές κατείχαν τη φυλή Wampanoag για τρεις ημέρες στην αποικία του Plymouth, πιθανώς επικεντρώθηκαν σε άλλα υδρόβια πτηνά όπως χήνες, κύκνους και περιστέρια.

Ο Edward Winslow, ένας Άγγλος ηγέτης, παρευρέθηκε εκείνη την πρώτη ημέρα των Ευχαριστιών και έγραψε ότι ο κυβερνήτης έστειλε άντρες να πάνε "fowling", ενώ οι ντόπιοι Αμερικανοί έφεραν πέντε μεγάλα ελάφια. Ο William Bradford, κυβερνήτης της αποικίας, δήλωσε ότι εκτός από τα υδρόβια πτηνά, είχαν άγριες γαλοπούλες, λαχανικά και ένα μεγάλο κατάστημα ινδικού καλαμποκιού.

Εάν η γαλοπούλα ήταν σερβιρισμένη, μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής. Την πρώτη μέρα, κομμάτια κρέατος και ολόκληρα άγρια ​​πτηνά θα είχαν ψηθεί πάνω σε φούσκες πάνω από φωτιές άνθρακα. Σε μεταγενέστερες ημέρες, το κρέας των άγριων πτηνών θα χρησιμοποιηθεί σε σούπες και σούπες. Οι Προσκυνητές περιστασιακά γέμισαν τα πουλιά με βότανα, κρεμμύδια ή καρύδια αλλά δεν χρησιμοποιούσαν ψωμί στο μίγμα γέμισης, όπως συμβαίνει σήμερα.

Τον επόμενο αιώνα, η γαλοπούλα συνέχισε να είναι μόνο ένα από τα πολλά κρέατα που σερβίρονται στη γιορτή των Ευχαριστιών. Για παράδειγμα, ένα μενού των Ευχαριστιών 1779 περιελάμβανε τα εξής: Χοίρειο Χοιρινό? Γαλοπούλα ψητή; Περιέχει πιπεριές. Ψητό χοιρίδιο.

Ένα άλλο μενού εξήγησε ότι το ψητό βοδινό ήταν το προτιμώμενο κύριο δείπνο των Ευχαριστιών, αλλά καθώς το βόειο κρέας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο κατά τη διάρκεια του επαναστατικού πολέμου, οι άποικοι έφαγαν διάφορα άλλα κρέατα, όπως η γαλοπούλα.

Αλλά από τα μέσα του 1800, η ​​γαλοπούλα αυξήθηκε στη σημασία ως το επίκεντρο του γεύματος. Σε ένα βιβλίο μαγειρικής του 1886 με τίτλο "The Home Cookbook στο Kansas", οι συγγραφείς εξήγησαν ότι "ο πίνακας ευχαριστιών-δείπνου μας δεν είναι επιπλωμένος καθώς οι γιαγιάδες μας έχουν φορτωθεί στην παλιά εποχή.

Το διοικητικό συμβούλιο δεν στενοχωρεί πλέον, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, κάτω από το βάρος του από τα κρέατα, τα λαχανικά και τα γλυκά. "Αντ 'αυτού, οι συντάκτες πρότειναν ότι οι μαγειρεμένοι στο σπίτι κάνουν πολλές σούπες, ψάρια, λαχανικά και" , το σημείο των συμφερόντων ομαδοποίησης - η γαλοπούλα της Ευχαριστίας! "

Στα μέσα της δεκαετίας του 1900, η ​​γαλοπούλα ήταν τόσο αναπόσπαστη στις παραδόσεις των Ευχαριστιών που οι γαλοπούλες συνέχισαν να πωλούν καλά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και δέκα εκατομμύρια λίβρες γαλοπούλας μεταφέρθηκαν σε στρατιώτες το 1946 κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μια από τις πιο ασυνήθιστες παραδόσεις των Ευχαριστιών, κάθε χρόνο, μια πολύ τυχερή Τουρκία λαμβάνει Προεδρικό παράπονο, ενώ οι σύντροφοί του καταλήγουν στο τραπέζι. Η παράδοση άρχισε το 1963, όταν ο πρόεδρος John F. Kennedy έστειλε πίσω μια κουβούκλιο των 55 κιλών λέγοντας: "Θα αφήσουμε αυτό να μεγαλώσει". Ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον έστειλε γαλοπούλες σε ένα αγρόκτημα πεταλούδων της Ουάσιγκτον, ενώ ο Πρόεδρος George HW Bush έδωσε την πρώτη επίσημη χάρη σε γαλοπούλα το 1989. Από τότε, μία γαλοπούλα έχει χάρισε κάθε χρόνο στην παρουσίαση της Εθνικής Ευχαριστιών Τουρκίας. Δυστυχώς, αυτές οι γαλοπούλες σπάνια ζουν πολύ επειδή έχουν εκτραφεί για φαγητό αντί να ζήσουν μεγάλη διάρκεια ζωής.