Παραδοσιακό φαγητό και ποτό στη Γουατεμάλα

Το φαγητό και το ποτό της Γουατεμάλας επηρεάζεται κυρίως από τους Μάγια της χώρας και τους ισπανούς πολιτισμούς. Ωστόσο, έλαβε επίσης επιρροές από την Αφρική και την Καραϊβική κουλτούρα. Σήμερα, το φαγητό είναι ένα μίγμα από τόνους διαφορετικών διεθνών επιρροών όπως η κινεζική, η αμερικανική και η χορτοφαγική κίνηση.

Είστε έτοιμοι για μια γεύση της γεύσης της Γουατεμάλας; Φροντίστε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους για τις συνταγές της Γουατεμάλας και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα και τα ποτά της Γουατεμάλας.

Πρωινό στη Γουατεμάλα

Τα πρωινά της Γουατεμάλας είναι απλά και συνήθως περιλαμβάνουν ποικιλία αυγών, τορτύλων, φασολιών και μπακαλιάρου. Ορισμένα από αυτά σερβίρονται με τυρί ή κρέμα. Πολλά πρωινά στη Γουατεμάλα εκμεταλλεύονται τα άφθονα τροπικά φρούτα της χώρας, όπως μπανάνες, παπάγια, μάνγκο και αβοκάντο. Σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να έχετε και κάποια βρώμη. Και φυσικά, κανένα πρωινό στην Γουατεμάλα δεν είναι πλήρες χωρίς μια κούπα καφέ της Γουατεμάλας παγκόσμιας κλάσης.

Γεύματα της Γουατεμάλα

Το καλαμπόκι, τα φασόλια, το ρύζι, το χοιρινό, το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, το τυρί και οι τορτίλες αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της μεγαλύτερης κουζίνας της Γουατεμάλας. Κρέατα stews ( caldos ) και σούπες ( sopas ) είναι εύκολα τα πιο δημοφιλή πιάτα μεταξύ των ντόπιων. Αν παραγγείλετε ψητό κοτόπουλο, μην ρωτάτε αν το γεύμα της Γουατεμάλας έρχεται με τα πόδια που είναι ακόμα συνδεδεμένα (σπάνια αλλά όχι άγνωστα).

Με τον έλεγχο των μενού θα ανακαλύψετε ότι πολλά γεύματα στη Γουατεμάλα έχουν ομοιότητες με αυτά του Μεξικού, του γείτονα της Γουατεμάλας προς τα βόρεια.

Τα τρόφιμα της Γουατεμάλας, όπως τα nachos, tamales και enchiladas είναι εξίσου νόστιμα όπως θα βρείτε στο αγαπημένο σας μεξικάνικο εστιατόριο - και πολύ φθηνότερα. Τα κινεζικά εστιατόρια, οι θέσεις πίτσας και οι στάβλοι κοτόπουλου είναι επίσης πολύ συνηθισμένες στις πόλεις και τις πόλεις της Γουατεμάλας.

Τρία από τα κύρια πιάτα της Γουατεμάλας:

Σνακ και πλευρές στη Γουατεμάλα

Γκουατεμάλα επιδόρπια

Πού να φάτε και τι θα πληρώσετε

Η Γουατεμάλα είναι μια από τις πιο φθηνές χώρες της Κεντρικής Αμερικής και, ως εκ τούτου, τα τρόφιμα της Γουατεμάλας είναι φθηνά.

Θα βρείτε μόνο τις τιμές των ΗΠΑ στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς όπως το Flores και την Αντίγκουα Γουατεμάλα . και ακόμη και εκεί, οι λιγότερο δαπανηρές επιλογές είναι ευρείες. Τα μικρά εστιατόρια προσφέρουν τις καλύτερες και φθηνότερες επιλογές.

Τα διεθνή εστιατόρια, καφετέριες και καφετέριες είναι κοινά σε καλά κτισμένες περιοχές. Ωστόσο, τα τοπικά εστιατόρια και πωλητές δρόμων είναι τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε αυθεντικά τρόφιμα της Γουατεμάλας (και λιγότερο αυθεντικά, όπως τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες τηγανητές). Απλά θυμηθείτε το μάντρα του ταξιδιώτη: πλύνετε, αποφλοιώστε, μαγειρέψτε το ή ξεχάστε το.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Γουατεμάλα, Γουατεμάλα

Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro