Ταξιδιωτικός Οδηγός Αντίγκουα Γουατεμάλα

Αντίγκουα Γουατεμάλα: το κόσμημα των ορεινών περιοχών της Γουατεμάλας

Αντίγκουα Γουατεμάλα Επισκόπηση:

Η πόλη της Αντίγκουα Γουατεμάλα, ή "Αρχαία Γουατεμάλα", είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Γουατεμάλας για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Βρίσκεται στα κεντρικά υψίπεδα, η Αντίγκουα Γουατεμάλα φημίζεται για την ισπανική αρχιτεκτονική του αποικιακού στιλ του 16ου αιώνα, που στεγάζει τα πλακόστρωτα δρομάκια του, καθώς και τα τρία ηφαίστεια που φθάνουν στο βάθος.

Η Αντίγκουα Γουατεμάλα ήταν η πρωτεύουσα της Γουατεμάλας έως ότου υπέστη σοβαρές ζημίες από σεισμούς το 1773.

Σήμερα ο πληθυσμός του φτάνει τα 33.000. Χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο, πολλοί για να παρακολουθήσουν τα πολυάριθμα ισπανικά σχολεία για τα οποία η Αντίγκουα είναι διάσημη.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Γουατεμάλα (GUA)

Τι να κάνω:

Η Αντίγκουα Γουατεμάλα είναι εξαιρετικά φιλική προς τους επισκέπτες. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για αμέτρητα ξενοδοχεία, εστιατόρια, παμπ, καφετέριες καφέ και καταστήματα που τροφοδοτούν τον ξένο ταξιδιώτη. Τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι πολυάριθμα. Η αγορά τεχνών από το σταθμό των λεωφορείων προσφέρει ψώνια πρώτης κατηγορίας και την ευκαιρία να τελειοποιήσετε τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες.

Οπουδήποτε γυρίζετε, θα ανακαλύψετε νέα παραδείγματα της εξαιρετικής αποικιακής αρχιτεκτονικής της Αντίγκουα. Μερικά από τα καλύτερα είναι τα ερείπια της εκκλησίας San Agustin, το Δημοτικό Παλάτι και τα ερείπια του Καθεδρικού Ναού. Το Central Park είναι το κοινωνικό και γεωγραφικό κέντρο της Αντίγκουα, ένα όμορφο μέρος για να περάσετε ένα απόγευμα.

Οι απόψεις της πόλης από τις κορυφές των κοντινών ηφαιστείων Agua και Pacaya αξίζει τον κόπο.

Μια άλλη εκπληκτική θέα είναι ότι από την κορυφή του λόφου στο Cerro de la Cruz? Ωστόσο, έχουν αναφερθεί ληστείες και επιθέσεις κατά μήκος της διαδρομής. Ευτυχώς, η τουριστική αστυνομία συνοδεύει ομάδες κάθε μέρα γύρω στις 10πμ και στις 3μμ.

Πότε να πάτε:

Η Αντίγκουα Γουατεμάλα απολαμβάνει ένα ήπιο κλίμα όλο το χρόνο, λόγω της θέσης των ορεινών περιοχών, που ζουν ζεστές μέρες, δροσερές νύχτες και λιγότερες βροχοπτώσεις από ό, τι η υπόλοιπη χώρα.

Η εβδομάδα πριν από την Κυριακή του Πάσχα, που ονομάζεται Μεγάλη Εβδομάδα ή Σέμανα Σάντα, είναι η πιο περίτεχνη γιορτή της Αντίγκουα. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι τα λαμπρά χρωματιστά χαλιά από πριονίδι, κοσκινισμένα σε όμορφα σχέδια, τα οποία τοποθετούνται στους δρόμους για να περπατήσουν οι κοσμοπολίτικες θρησκευτικές πομπές. Οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Αντίγκουα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πρέπει να κλείσουν τα ξενοδοχεία πολύ νωρίτερα.

Να πάρει εκεί και γύρω:

Η μεταφορά από και προς την Αντίγκουα Γουατεμάλα είναι άφθονη. Το λιμάνι των λεωφορείων ("κοτόπουλα") φθάνει και απομακρύνεται από τον μεγάλο σταθμό λεωφορείων στην άκρη της δυτικής πλευράς της πόλης, που χρησιμεύει επίσης ως μια εκτεταμένη αγορά για τοπικά αγαθά και τουριστικά προσανατολισμένα εμπορεύματα. Οι υπηρεσίες λεωφορείων πέφτουν στη συχνότητα καθώς πλησιάζει το απόγευμα, οπότε είναι καλύτερο να φύγετε νωρίς.

Αν προτιμάτε να μην χαλαρώνετε τις δημόσιες συγκοινωνίες από την πόλη της Γουατεμάλας, η Guatemala Reservations θα οργανώσει ένα λεωφορείο για να σας μεταφέρει από το ξενοδοχείο σας ή το διεθνές αεροδρόμιο.

Παρόλο που η κίνηση των ποδιών είναι ο προτιμώμενος τρόπος μετακίνησης στην ίδια την Αντίγκουα, τα ταξί και τα μοτοποδήλατα rickshaws ή τα tuk-tuks είναι χρήσιμα για μεγαλύτερες αποστάσεις, καταιγίδες και νυχτερινά ταξίδια. Βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός αναφέρει μια τιμή πριν από την αναχώρηση.

Συμβουλές και Πρακτικές

Η Αντίγκουα Γουατεμάλα μπορεί να είναι επικίνδυνη τη νύχτα. Χρησιμοποιείτε την ίδια προσοχή σε οποιονδήποτε προορισμό της Κεντρικής Αμερικής, δηλαδή δεν μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά, μην φοράτε φανταχτερά κοσμήματα και για χάρη του Θεού, μην φορέστε πακέτο φαντασίας. Οι γυναίκες θα θέλουν να κάνουν ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά όταν περπατούν το βράδυ. Σε περίπτωση αμφιβολίας, χαλαρώστε μια καμπίνα.

Διασκεδαστικό γεγονός:

Όταν οι κατακτητές εγκαθίστανται για πρώτη φορά στην Αντίγκουα της Γουατεμάλας το 1543, το ονόμασαν "La Muy Noble y Muy Leal Ciudad de Santiago de los Caballeros de Guatemala" ή "Πολύ ευγενής και πολύ πιστή πόλη Σαντιάγο των Ιπποτών της Γουατεμάλας". Τι μπουκιά!