Γουατεμάλα Ταξίδι: Πριν πάτε

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για τον καλά πληροφορημένο ταξιδιώτη της Γουατεμάλα!

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς που ταξιδεύει στη Γουατεμάλα και αφήνει αμετάβλητη. Το ορεινό τοπίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μαγικό, και ο λαός - σαράντα τοις εκατό αυτοχθόνων Μάγια - είναι εγκάρδια και καλοσύνη. Οι παραλίες της Γουατεμάλας μπορεί να μην είναι τίποτα να τραγουδήσουν. Αλλά η χώρα προσφέρει τόσα πολλά αξιοθέατα της ενδοχώρας, είναι αναμφισβήτητα ο πιο ευνοημένος προορισμός ταξιδιώτες της Κεντρικής Αμερικής - συμπεριλαμβανομένου και εμού!

Ελάτε να εξερευνήσετε τη Γουατεμάλα.

Ταξίδι Γουατεμάλα: Πού πρέπει να πάω;

Η πόλη της Γουατεμάλα είναι μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Κεντρικής Αμερικής και οι περισσότεροι ταξιδιώτες της Γουατεμάλας κατευθύνονται κατευθείαν στην Αντίγκουα. Η Αντίγκουα Γουατεμάλα , ή η «Αρχαία Γουατεμάλα», μαζεύει την πλειοψηφία των ταξιδιωτών του έθνους κάθε χρόνο με τα πλακόστρωτα δρομάκια, την εντυπωσιακή αποικιακή αρχιτεκτονική και το φόντο των καπνιστών ηφαιστείων. Μαζί με το Quetzaltenango, ή το "Xela", η Αντίγκουα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ισπανικές σπουδές και σπουδές στο εξωτερικό προορισμούς στην Αμερική.

Η κολοσσιαία καταστροφή των Μάγια του Tikal, που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία του Peten, είναι μια άλλη από τις μεγαλύτερες ισοπαλίες της Γουατεμάλας. Οι προσόψεις των αρχαίων ναών του Tikal είναι αξέχαστες, όπως και η εμπειρία του περπατήματος από τον ναό στον ναό μέσα από το μπερδεμένο τροπικό δάσος - το οποίο συχνά αντανακλάται με τις κλήσεις των πιπιλιστών πιθήκων. Η παραθαλάσσια πόλη της Καραϊβικής Livingston είναι ένας ακόμη διασκεδαστικός προορισμός, αν μόνο για το αξιοσημείωτο καράβι με τροχόσπιτο βόλτα εκεί κάτω από το Rio Dulce.

Το πιο εκπληκτικό φυσικό πλεονέκτημα της Γουατεμάλας είναι το Lago de Atitlan ή η λίμνη Atitlan. Περιτριγυρισμένο από ομιχλώδη γαλάζια ηφαίστεια, η λίμνη περιβάλλεται επίσης από δώδεκα χωριά των Μάγια. Τα πιο δημοφιλή είναι τα Panajachel , το San Pedro la Laguna και το Santiago, όλα με υπέροχη (και χαρακτηριστική) θέα στη λίμνη. Φροντίστε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο κοντινό χωριό Chichicastenango των ορεινών περιοχών κατά τη διάρκεια μιας ημέρας αγοράς (Πέμπτη και Κυριακή).

Θα βρείτε τα καλύτερα ψώνια σε όλη την Κεντρική Αμερική - απλά φροντίστε να εξασκήσετε τις δεξιότητες διαπραγμάτευσης της Γουατεμάλας.

Ταξίδι στη Γουατεμάλα: Τι μπορώ να δω;

Η εκπληκτική φυσική ομορφιά της Γουατεμάλας είναι παντού που κοιτάτε - ακόμα και γύρω από τις άκρες της πόλης της Γουατεμάλας. Τα ερείπια των Μάγια του Τικάλ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζήσει η Γουατεμάλα σε όλη της τη δόξα - οι ναοί της τοποθετούνται σε φόντο πυκνού, ακμάζοντος δάσους και παρατηρούν τεράστιες πεταλούδες, στρατεύματα πιθήκων και άλλης άγριας πανίδας.

Ορισμένες από τις καλύτερες παραδόσεις πουλιών της χώρας, βιβλίο το motorboat βόλτα μεταξύ Rio Dulce και Livingston στην ακτή της Καραϊβικής. Οι αδιαπέρατοι πύργοι των τροπικών δασών στις δύο όχθες και οι τυχεροί ταξιδιώτες θα μπορούσαν να πάρουν μια ματιά στο φανερό manatee. Για μια άλλη μοναδική εμπειρία, κατευθυνθείτε προς το Semuc Champey, μια ασβεστολιθική γέφυρα πάνω από έναν ποταμό που σέρνει, γεμάτη με σμαραγδένιες πισίνες που μπορείτε να κολυμπήσετε.

Ρίξτε μια ματιά στη Γκαμαλαία Travel Photo Gallery!

Ταξίδι στη Γουατεμάλα: Πώς θα φτάσω εκεί και γύρω;

Η μεταφορά των ταξιδιωτών στη Γουατεμάλα κυριαρχείται από ένα μοναδικό, θρυλικό πλάσμα: το κοτόπουλο. Τα κοτόπουλα είναι κλειστοφοβικά, άβολα και συχνά πενιχρά. Αλλά αν ποτέ δεν οδηγείτε σε ένα - τουλάχιστον μία φορά! - δεν έχετε δοκιμάσει πραγματικά τη Γουατεμάλα ταξίδια.

Επιπλέον, είναι βρώμικα φτηνά και πηγαίνουν απολύτως παντού που θέλετε να πάτε.

Για μεγάλες διαδρομές, είναι κατανοητό αν προτιμάτε να κλείσετε ένα μίνι λεωφορείο, μίνι λεωφορείο ή καμπίνα. Τα νυχτερινά λεωφορεία πρώτης κατηγορίας μπορούν να διατεθούν για ταξίδια μεταξύ της πόλης της Γουατεμάλας ή της Αντίγκουα και της Flores, της πύλης προς το Tikal. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα αεροπλάνο. Ανάμεσα στις χώρες, το Ticabus είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αν κατευθυνθείτε προς το Μπελίζ , μπορείτε να διασχίσετε τα ανατολικά σύνορα σε San Ignacio ή να πάρετε μια βάρκα στην Punta Gorda από το Puerto Barrios στην ακτή της Καραϊβικής.

Ταξίδι Γουατεμάλα: Πόσο θα πληρώσω;

Το ταξίδι στη Γουατεμάλα είναι ακόμα εξαιρετικά φθηνό. Είναι εύκολο να βρείτε καταλύματα με ιδιωτικό μπάνιο, ζεστό νερό και ακόμη και κλιματισμό για λιγότερο από $ 10 τη βραδιά. Φυσικά, οι πόλεις τουριστών όπως η Αντίγκουα είναι ακριβότερες. Μαζί με το Quetzal, τα δολάρια ΗΠΑ είναι νόμιμο χρήμα στη Γουατεμάλα και πολλά ΑΤΜ προσφέρουν και τους δύο τύπους λογαριασμών.

Ταξίδι στη Γουατεμάλα: Τι θα φάω;

Δείτε το άρθρο μας για τη Γουατεμάλα Food and Drink .

Ταξίδι Γουατεμάλα: Πότε πρέπει να πάω;

Η Semana Santa της Αντίγκουα της Γουατεμάλα , ή η Μεγάλη Εβδομάδα, είναι η πιο πολύχρωμη φιέστα της χώρας. Αν θέλετε να επισκεφθείτε τότε, κάντε κράτηση πολύ νωρίτερα.

Όταν βρέχει στη Γουατεμάλα, δεν χύνεται μόνο. Ο θόλος καταστρέφει τον ουρανό, το έδαφος σκαρφαλώνει και το τοπίο σβήνεται από στερεά φύλλα νερού. Ωστόσο, ακόμη και κατά την περίοδο των βροχών (Μάιος έως Οκτώβριος), οι καταιγίδες τείνουν να χτυπήσουν τη νύχτα και να καούν μέχρι το πρωί. Αν και τα πεδινά μπορούν να πάρουν αρκετά ατμό, τα υψίπεδα της Γουατεμάλας απολαμβάνουν ένα φανταστικό κλίμα όλο το χρόνο.

Ταξίδι Γουατεμάλα: Πόσο ασφαλής θα είμαι;