Ένα τσάι Masterclass

Ώρα να μάθετε για το τσάι σε ένα τσάι Masterclass

Λατρεύω το τσάι και βρίσκω το απογευματινό τσάι ακαταμάχητο, αλλά συχνά ένιωσα σύγχυση από την μεγάλη ποικιλία τσαγιού, γι 'αυτό ήθελα να μάθω περισσότερα. Μέσα από το Συμβούλιο Τσάι του Ηνωμένου Βασιλείου ανακάλυψα αυτό το Tea Masterclass που δίδαξε η Jane Pettigrew και ο τσαγιέρα Tim Clifton που είναι ειδικοί τσαγιού.

Τι καλύπτει το Masterclass για τσάι;

Το Tea Masterclass είναι ένα ολοήμερο μάθημα (9.30 π.μ. έως 5.30 μ.μ.) και πραγματοποιείται συνήθως στο ξενοδοχείο Chesterfield Mayfair στο κεντρικό Λονδίνο.

Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν:

Όλα αυτά παρέχονται με μια παρουσίαση χρωμάτων για να επιδείξουν τις διαδικασίες και τις πηγές τσαγιού, καθώς και τσάι στην αφή, τη μυρωδιά και το ποτό.

Κόστος & κράτηση

Το κόστος του μαθήματος περιλαμβάνει το μεσημεριανό γεύμα, το απογευματινό τσάι, το τελευταίο βιβλίο της Jane και πιστοποιητικό συμμετοχής. (Δείτε την ιστοσελίδα της Jane για τις τελευταίες τιμές και τις λεπτομέρειες κράτησης.)

Οι ειδικοί τσάι

Η Jane Pettigrew είναι ειδικός τσαγιού, ιστορικός, συγγραφέας και σύμβουλος. Από το 1983, εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο για να εξηγήσει και να μοιραστεί το συναρπαστικό κόσμο του τσαγιού.

Ο Tim Clifton είναι δοκιμαστής τσαγιού και διεθνής σύμβουλος τσαγιού που έχει συνεργαστεί με πολλά από τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας τσαγιού.

Ποιος λαμβάνει ένα Masterclass για τσάι;

Το μάθημα είναι κατάλληλο για όσους απολαμβάνουν το τσάι στο σπίτι και θα ήθελαν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους καθώς και να απευθύνονται σε όσους εργάζονται στον κλάδο του τσαγιού.

Κατά την πορεία μου, υπήρχαν ιαπωνικές φοιτητές που είχαν σπουδάσει τσάι στην Ιαπωνία, έναν καλλιεργητή τσαγιού από την Κένυα, προσωπικό από πολυτελή ξενοδοχεία, άλλοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα τσάι ή τσαγιέρα και εγώ - κάποιος που αγαπά τσάι, αλλά ήξερε πολύ λίγα για το. Οι αριθμοί περιορίζονται στα 20, έτσι ώστε να μιλήσετε με άλλους στο μάθημα.

Τσάι Masterclass κριτική

Έχω εγγραφεί για την τάξη καθώς έχω γίνει λίγο εμμονή με το απογευματινό τσάι, αλλά ακόμα ήξερα λίγα για το τσάι. Ήθελα να μάθω περισσότερα για τα διάφορα είδη τσαγιού και πώς να τα παρασκευάζω και να πίνω σωστά και αυτό είναι αυτό που έμαθα και πολλά άλλα.

Οι εκπαιδευτές είναι πολύ φιλικοί και εξασφαλίζουν ότι η μέρα είναι διασκεδαστική ενώ είναι ενημερωτική. Η Jane και ο Tim έχουν τρέξει το Tea Masterclass για λίγα χρόνια και μπορούν να προσαρμόσουν την πορεία ανάλογα με τις προηγούμενες γνώσεις της τάξης. Μου εντυπωσίασε πολύ η γνώση και ο ενθουσιασμός του τσαγιού και η ικανότητά τους να εξηγούν περίπλοκες διαδικασίες με τρόπο που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε.

Ανακάλυψα πού αναπτύσσονται διάφοροι τύποι τσαγιού και πώς συλλέγονται και στη συνέχεια κατασκευάζονται. Τίμησε τον Tim για τις περιγραφές του κλάδου του τσαγιού, ώστε να μπορούμε να διαβάσουμε μια ετικέτα τσαγιού από μια φυτεία και να γνωρίζουμε πραγματικά τι σημαίνουν όλες αυτές οι συντμήσεις και οι αριθμοί. Η Jane μοιράστηκε τη λίστα με τους συνιστώμενους προμηθευτές τσαγιού, ώστε να μπορώ να παραγγείλω με σιγουριά

Όπως και με όλα τα μαθήματα πλήρους ημέρας, μπορεί να είναι δύσκολο να μείνουμε συγκεντρωμένοι μετά το μεσημεριανό γεύμα, αλλά μας ενθουσιάστηκαν με περισσότερη δοκιμή τσαγιού και τον ενθουσιασμό των εκπαιδευτών.

Δοκιμή τσαγιού

Ήταν διασκεδαστικό να είσαι ένα δωμάτιο με μια ομάδα ενηλίκων που τσακίζουν το τσάι τους θορυβώδη για να πάρουν την πλήρη γεύση.

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να ξεφύγω με πάλι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Λονδίνο;

Το βρήκα εκπληκτικά δύσκολο να περιγράψω τα αρώματα και τα γούστα κάθε τσαγιού, γι 'αυτό ήμουν ευχαριστημένος που η γυναίκα δίπλα μου είχε πολλές εξαιρετικές προτάσεις. Δεν θα σας πω ποια τσάι μυρίζει "ψητό κοτόπουλο" και ποια είναι "καλλωπιστικές κάλτσες" αλλά ήταν κατάλληλες περιγραφές!

Θα μπορούσε να είναι εύκολο να είναι συγκλονισμένοι από την τεράστια ποσότητα πληροφοριών, αλλά δεν θα ήθελα να μειωθεί η πορεία ή μόλις μισή μέρα, όπως μου άρεσε η μέρα μαθαίνοντας για το τσάι.