Νυχτερινό κλαμπ KOKO

Camden Night Club

Το KOKO είναι ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Camden και μουσική στο κάτω μέρος της Camden High Street, στο Λονδίνο, σε κτίριο θεάτρου που ανήκει στο Βαθμό ΙΙ. (Ο βαθμός II σημαίνει σημαντικά κτίρια που δεν υπερβαίνουν το τοπικό ενδιαφέρον.)

Αυτός ο χώρος χωρητικότητας 1.500, ο οποίος άνοιξε το 2004, έχει ήδη εμφανίσει τίτλους από τους Coldplay, Madonna, My Chemical Romance και τον Prince. Υπάρχουν τακτικές εβδομαδιαίες νυχτερινές εκδηλώσεις και αυτός ήταν ο χώρος για τις ηχογραφήσεις του προγράμματος Channel 4 TV, The Album Chart Show.

Ιστορία

Το κτίριο άνοιξε το 1900 ως The Camden Theatre με χωρητικότητα 1.600 θέσεων. Το 1909 μετονομάστηκε σε ιππόδρομο Camden και ήταν ένα θέατρο ποικιλίας και διάσημα ονόματα, όπως ο Charlie Chaplin, που εκτέθηκαν. Το 1911 άρχισαν οι κινηματογραφικές εποχές και έγινε κινηματογράφος το 1913.

Ο κινηματογράφος έκλεισε το 1940 και για 20 χρόνια από το 1945 το κτίριο έγινε θέατρο BBC και παρουσιάστηκε το The Goon Show.

Το 1970 έγινε ένας ζωντανός τόπος δράσης που ονομάζεται The Music Machine όπου έπαιξαν το The Sex Pistols και The Clash. Υπήρχαν δύο ζωντανές μπάντες κάθε βράδυ, έξι νύχτες την εβδομάδα και πολλοί πήγαν για να γίνουν μεγάλα ονόματα όπως Motorhead, Iron Maiden, Dire Straits, Bad Manners και Fun Boy Three. Η μηχανή μουσικής ανήκε στο γραφείο Bron με επικεφαλής τον Lillian Bron.

Ταυτόχρονα, η μηχανή μουσικής ήταν ανοιχτή, υπήρχε η ηλεκτρική αίθουσα Ballroom, κοντά στο σταθμό του Camden Town, όπου εμφανίστηκαν οι Madness, και πιο κάτω στο Camden Lock ήταν το Dingwalls που είχε συνεδρίες Jazz το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου όποιος ήθελε μπορεί να σηκωθεί και έχουν μια πάει - μια τακτική υπήρξε ο Charlie Watt του The Rolling Stones.

Μετά το κλείσιμο του χώρου ξανανοίχθηκε ως Nero's, και στη συνέχεια μετά από μια πυρκαγιά ο χώρος έγινε το The Camden Palace το 1983. Ήταν σύντομα το κέντρο της νέας ρομαντικής σκηνής club, όταν ο σύλλογος ήταν πρόσοψη από τον Steve Strange και Rusty Egan του Visage. Ήταν σε αυτή τη λέσχη η Madonna έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτός ήταν ο τόπος που γνώριζα και αγαπούσα καθ 'όλη τη δεκαετία του '80 και του '90, αλλά γινόταν αρκετά φτωχός και μέχρι το 2004 έκλεισε για ένα έργο αποκατάστασης έξι μηνών και πολλά εκατομμυρίων λιρών. Η τελευταία της ενσάρκωση ως KOKO υπήρξε μια τεράστια επιτυχία, καθώς εξακολουθεί να είναι ένα παλιό κτίριο θεάτρου αλλά διαθέτει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία που θέλετε από ένα κορυφαίο μουσικό χώρο και club.

Πληροφορίες επικοινωνίας στο χώρο

Διεύθυνση: 1A Camden High Street, Λονδίνο NW1 7JE

Πλησιέστερος Σταθμός Μετρό: Mornington Crescent

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο σχεδιασμού ταξιδιού ή την εφαρμογή Citymapper για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με τη δημόσια συγκοινωνία.

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.koko.uk.com

Το KOKO είναι ένας χώρος άνω των 18 ετών, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά για ένα συγκεκριμένο γεγονός.

Το KOKO θεωρείται ένα από τα κορυφαία 10 νυχτερινά κέντρα του Λονδίνου .