Θα έπρεπε να πάρετε τα μαχαιροπήρουνα στις επόμενες διακοπές σας;

Η απάντηση είναι πιθανόν Ναι

Από όλα τα λαμπερά αξεσουάρ ταξιδιού έξω εκεί, τα μαχαιροπήρουνα πρέπει να βρίσκονται κοντά στην κορυφή της λίστας.

Μακρύς ο τομέας των κατασκηνωτών backwoods, ένα μικρό σύνολο σκευών είναι εκπληκτικά χρήσιμο για όλους τους άλλους ταξιδιώτες επίσης. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα συναρπαστικό για μικρά, φορητά σετ κουταλιών, πιρούνια και μαχαίρια - αλλά ανάλογα με το είδος του ταξιδιού που κάνετε, θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας να φτάνετε για αυτούς πολύ πιο συχνά από ό, τι θα περίμενε κανείς.

Ευκολία

Ο μεγαλύτερος λόγος για να πάρετε τα μαχαιροπίρουνα στις διακοπές σας είναι απλά ευκολία. Παρόλο που είναι απίθανο να έχετε πάρα πολλά προβλήματα εάν όλα τα γεύματά σας προέρχονται από εστιατόρια, είναι μια διαφορετική ιστορία όταν τρώτε φαγητό για φαγητό ή για φαγητό.

Τα πλαστικά σκεύη μιας χρήσης συχνά δεν το κόβουν (κυριολεκτικά) και οι κοινόχρηστες κουζίνες συνήθως τρέχουν έξω από τα μαχαιροπίρουνα καθώς άλλοι επισκέπτες σπάνε τα πράγματα ή αποφασίζουν ότι προτιμούν να πάρουν το ένα αξιοπρεπές μαχαίρι μαζί τους όταν φεύγουν.

Υγιεινή

Το άλλο θέμα είναι η υγιεινή. Εάν, όπως και εγώ, απολαμβάνετε το φαγητό του δρόμου και τα μικρά τοπικά εστιατόρια, δεν είναι κακή ιδέα να έχετε τα μαχαιροπίρουνα σας στο χέρι. Ενώ το ίδιο το φαγητό είναι σχεδόν πάντα ασφαλές (και νόστιμο), το ίδιο δεν μπορεί απαραίτητα να ειπωθεί για τα σκεύη.

Σε μέρη όπου το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση και οι μύγες και άλλα έντομα είναι ένας τρόπος ζωής, τα μαχαιροπίρουνα σας συχνά σας κάνουν να αρρωστήσετε πιο εύκολα από ό, τι έχετε παραγγείλει.

Κρατήστε ένα πακέτο ταξιδιού με μαντηλάκια αλκοόλ στο χέρι, για να σκουπίσετε τα σκεύη σας ανάλογα με τις ανάγκες.

Ποιο είδος?

Τα μαχαιροπήρουνα μπορούν να χωριστούν σε τρεις βασικούς τύπους. Είναι όλα χρήσιμα σε διαφορετικές καταστάσεις και επειδή είναι μικρά, ελαφριά και δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά για αυτά, δεν υπάρχει καμία ζημιά στη συλλογή μερικών ποικιλιών.

Πολλαπλό κομμάτι

Πιθανώς ο πιο συνηθισμένος τύπος μαχαιροπίρουνα, τα σετ πολλαπλών κομματιών είναι ακριβώς αυτά που προτείνει το όνομα. Θα πάρετε συνήθως ένα μαχαίρι, πιρούνι και κουτάλι, συχνά περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους των τυποποιημένων σκευών.

Το μαχαίρι είναι συνήθως ελαφρά οδοντωτό, χωρίς αιχμηρό σημείο και είναι κατάλληλο για κοπή μαλακότερων αντικειμένων. Το κουτάλι προορίζεται για γιαούρτι, σούπα ή παρόμοια, αν και τα περισσότερα μπορούν να εκτελούν διπλή εργασία ως κουταλάκι του γλυκού, εάν είναι απαραίτητο. Μερικά σύνολα έρχονται με ξεχωριστό κουταλάκι του γλυκού, αν αυτό είναι κάτι που θα χρησιμοποιείτε τακτικά.

Καλύτερα σύνολα έρχονται με μια θήκη ή άλλη θήκη, καθιστώντας ευκολότερη τη διατήρηση των μεμονωμένων αντικειμένων καθαρά και μαζί, παρά στο κάτω μέρος της βαλίτσας σας. Είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, μπαμπού και τιτάνιο.

Λόγω των ελάχιστων οδοντοστοιχιών και της έλλειψης αιχμηρών λεπίδων, τα περισσότερα τουριστικά μαχαιροπήρουνα μπορούν να ληφθούν μέσω των σημείων ελέγχου της TSA - αλλά αν ανησυχείτε, κρατήστε τα μέσα στις ελεγμένες αποσκευές σας.

Παραδείγματα: Τιτάνιο, μπαμπού και ανοξείδωτο ατσάλι.

Ενιαίο σκεύος

Πιο κοινώς γνωστό ως "spork", ένα μόνο κομμάτι τα μαχαιροπήρουνα είναι γύρω για λίγο. Είναι συνήθως ένα κουτάλι στο ένα άκρο και ένα πιρούνι από την άλλη, συχνά με μια οδοντωτή άκρη που μπορεί να διπλασιαστεί ως μαχαίρι.

Τα φθηνότερα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από σκληρυμένο πλαστικό, ενώ πιο ακριβά είναι συνήθως τιτάνιο ή ανοξείδωτος χάλυβας. Μερικοί έχουν μια πτυσσόμενη χειρολαβή, για να τους επιτρέψουν να καταλάβουν ακόμα λιγότερο χώρο όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αυτός ο τύπος μαχαιροπήρουνων είναι πιο χρήσιμος σε περιστασιακή βάση. Ενώ τα εξαρτήματα περόνης και κουταλιού συνήθως λειτουργούν καλά, το μαχαίρι είναι σπάνια καλό για πολύ πέρα ​​από το κόψιμο των μαλακών ειδών - ειδικά αφού συνήθως δεν έχετε πάρει τίποτα εκτός από το χέρι σας για να σταθεροποιήσετε ό, τι φτιάχνετε.

Παραδείγματα: Πλαστικές και τιτανίου εκδόσεις.

Ξυλάκια

Εάν είστε διακοπές σε χώρες όπου χρησιμοποιούνται συνήθως τα chopsticks, δεν θα έχετε μεγάλη αξία από ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι. Αντ 'αυτού, συσκευάστε ένα μικρό ζευγάρι ξυλάκια ταξιδιού και τα χρησιμοποιήστε όποτε προετοιμάζετε το δικό σας φαγητό ή είστε σίγουροι για την καθαριότητα των σκευών όπου κι αν τρώτε.

Πολλά chopsticks ταξιδίου είναι πτυσσόμενα για ευκολότερη μεταφορά, ειδικά τις μεταλλικές εκδόσεις. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών - καθώς και από ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο, θα βρείτε συχνά ξύλινα, πλαστικά και άλλα. Ξύλινα ξυλάκια είναι συνήθως λίγο πιο εύκολο να κρατηθούν και να χρησιμοποιηθούν, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν.

Παραδείγματα: Τιτανίου, σανδαλόξυλου και ανοξείδωτου χάλυβα.