Το υπόγειο στην πόλη της Οκλαχόμα

Αρχικά κατασκευάστηκε το 1972 και άνοιξε το 1974, το Underground, που κάποτε ονομάστηκε Concurse, είναι ένα σύστημα σηράγγων κάτω από το κέντρο της πόλης Οκλαχόμα. Ονομάστηκε αρχικά από τον τραπεζίτη Jack Conn, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα μαζί με τον Donald Kennedy, πρώην πρόεδρο και πρόεδρο της OG & E, και τον Dean A. McGee, πρώην πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής της Kerr-McGee Corp. Η κατασκευή κοστίζει 1,3 εκατομμύρια δολάρια. έχει συνολικό μήκος περίπου ενός μιλίου και καλύπτει περίπου 20 τετραγωνικά τετράγωνα.

Αφού ο χώρος είχε επιδεινωθεί σημαντικά λόγω έλλειψης συντήρησης κατά τη διάρκεια των ετών, το 2006, η πόλη ανακοίνωσε ανακαίνιση αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Σχεδιασμένο από τον γνωστό τοπικό αρχιτέκτονα Rand Elliott, το έργο ολοκληρώθηκε το επόμενο έτος. Το χαλί αντικαταστάθηκε, ο φωτισμός ενισχύθηκε και οι τοίχοι επιχρίστηκαν. Επιπλέον, το σχέδιο ζήτησε να τοποθετηθούν περίπτερα πληροφοριών στις εισόδους με οδηγίες και χάρτες .

Τι μπορείτε να βρείτε υπόγεια

Σήμερα, το Underground διοικείται από το Downtown OKC Inc. και είναι ουσιαστικά μόνο μια περιοχή πεζοπορίας που είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Κάποτε, οι σήραγγες περιείχαν πολλά καταστήματα και εστιατόρια. Επί του παρόντος, υπάρχει εστιατόριο, καφετέρια και μερικές άλλες υπηρεσίες. Μπορείτε επίσης να βρείτε εκθέσεις τέχνης και άλλες ειδικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Για παράδειγμα, κάθε Φεβρουάριο του Οκλαχόμα Σίτι Ρίβερσπορ φιλοξενεί το RUNderground 5k.

Πού πηγαίνει το Underground

Το Underground της Οκλαχόμα Σίτι βρίσκεται κάτω από την κεντρική επιχειρηματική συνοικία, καθώς και σε πολλές επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης.

Τεντώνει τόσο βόρεια όσο το Ομοσπονδιακό Δικαστικό Μέγαρο κοντά στο NW 4ο και το Harvey και τρέχει κατά μήκος του Harvey μέχρι τον Robert S. Kerr πριν χωρίσει δυτικά το κτίριο του County Office και ανατολικά στο Broadway. Το συνολικό σύστημα περιλαμβάνει επίσης skywalks, ενώ υπάρχει τμήμα βορρά / νότου κατά μήκος του Broadway, με τμήματα που παρέχουν πρόσβαση στον Cotter Ranch Tower, παλαιότερα γνωστό ως Chase building, στο κέντρο της Sheraton Hotel, το Συνεδριακό Κέντρο Cox και πολλά άλλα.

Υπέρ και κατά

Όταν οι άνεμοι είναι υψηλοί ή / και οι θερμοκρασίες είναι ψυχρές, το Underground είναι αναμφισβήτητα ωραίο για περπάτημα κατά τη διάρκεια μερικών από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες της Οκλαχόμα και για πρόσβαση σε κοντινά γκαράζ για εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγοντας τους φώτα στάσης και τις διαβάσεις πεζών σε εξωτερικούς χώρους.

Τούτου λεχθέντος, πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι ένα ζωντανό κέντρο της πόλης χρειάζεται πεζοί και οτιδήποτε αποθαρρύνει τους ανθρώπους στους δρόμους είναι γενικά αρνητικό. Βολικό ή όχι, οι υπόγειες σήραγγες αφαιρούν τους ανθρώπους από τα πεζοδρόμια, όπου μπορούν να προσφύγουν στα σημεία πώλησης και στα εστιατόρια. Τουλάχιστον όσον αφορά την κεντρική επιχειρηματική περιοχή, η Οκλαχόμα Σίτι δεν είχε πάντα τη φήμη για την πολυσύχναστη ζωή του δρόμου, έτσι κάποιοι μάλιστα πρότειναν το κλείσιμο των σηράγγων. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο.