Είναι η Ισπανία στη Ζώνη Σένγκεν;

Μάθετε για την περιοχή χωρίς σύνορα της Ευρώπης

Ναι, η Ισπανία βρίσκεται στη Ζώνη Σένγκεν.

Ποια είναι η Ζώνη Σένγκεν;

Η ζώνη Σένγκεν, γνωστή και ως χώρος Σένγκεν, είναι μια ομάδα χωρών στην Ευρώπη που δεν έχει εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους. Αυτό σημαίνει ότι ένας επισκέπτης στην Ισπανία μπορεί να διασχίσει στη Γαλλία και την Πορτογαλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσει διαβατήριο.

Μπορείτε να κάνετε το 55ωρο ταξίδι με αυτοκίνητο από το Faro στην Πορτογαλία στο Riksweg στη βόρεια Νορβηγία χωρίς να χρειάζεται να εμφανίσετε το διαβατήριό σας μία φορά.

Δείτε επίσης:

Πόσο καιρό μπορώ να μείνω στη Ζώνη Σένγκεν;

Εξαρτάται από τη χώρα προέλευσής σας. Οι Αμερικανοί μπορούν να περάσουν 90 ημέρες σε κάθε 180 ημέρες στη Ζώνη Σένγκεν. Οι πολίτες της ΕΕ, ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται εκτός της ζώνης Σένγκεν, μπορούν να παραμείνουν επ 'αόριστον.

Είναι η Ζώνη Σένγκεν η ίδια με την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Όχι. Υπάρχουν αρκετές χώρες εκτός της ΕΕ στη ζώνη Σένγκεν και μερικές χώρες της ΕΕ που έχουν παραιτηθεί. Δείτε την πλήρη λίστα παρακάτω.

Είναι όλες οι χώρες του Σένγκεν στο ευρώ;

Όχι, υπάρχουν αρκετές χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στη Ζώνη Σένγκεν αλλά δεν έχουν το ευρώ, το κύριο νόμισμα της Ευρώπης.

Ισχύει ισπανική θεώρηση για το σύνολο της ζώνης Σένγκεν;

Συνήθως, αλλά όχι πάντα. Ελέγξτε με την αρχή έκδοσης.

Μπορώ να αφήσω το διαβατήριό μου στην Ισπανία όταν πηγαίνω στην Πορτογαλία ή τη Γαλλία;

Στην πράξη, μάλλον θα μπορούσατε - αλλά να θυμάστε ότι, θεωρητικά, θα έπρεπε να έχετε ταυτότητα ανά πάσα στιγμή σε αυτές τις χώρες.

Και παρόλο που σας επιτρέπεται να διασχίσετε τα σύνορα και σχεδόν πάντα θα διασχίσετε χωρίς να σταματήσετε, θα πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι έχετε τη σωστή θεώρηση σε περίπτωση που κάνουν τυχαίους ελέγχους.

Κατά την πρόσφατη κρίση της μετανάστευσης, πολλές χώρες επανέφεραν τους ελέγχους στα σύνορα, αν και τα σύνορα με την Ισπανία παρέμειναν ανοιχτά.

Ποιες χώρες βρίσκονται στη ζώνη Σένγκεν;

Οι ακόλουθες χώρες βρίσκονται στη Ζώνη Σένγκεν:

Χώρες της ΕΕ στη ζώνη Σένγκεν

Χώρες εκτός της ΕΕ στη ζώνη του Σένγκεν

Αυτές οι «μικρο-πολιτείες» βρίσκονται επίσης στη ζώνη του Σένγκεν:

Οι χώρες της ΕΕ που έχουν ακόμη εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τους για ζώνες Σένγκεν

Χώρες της ΕΕ που έχουν αποχωρήσει από τη ζώνη Σένγκεν