Τα 6 πιο περίεργα τρόφιμα μόνο στο χρώμα του Κολοράντο

Κουδουνίστρα; Μπορεί να πνιγεί στην πράσινη Χιλή

Κάθε περιοχή έχει τις ιδιορρυθμίες της, και το Κολοράντο έχει άφθονο. Ορισμένες από αυτές μπορούν να προσγειωθούν στην πλάκα σας με τη μορφή ενός στοιχείου μενού.

Αν ψάχνετε για μια νέα μαγειρική περιπέτεια - ή μια τολμήστε - εδώ είναι μερικά από τα πιο περίεργα τρόφιμα που μπορείτε να βρείτε στο Κολοράντο - και πού να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Εάν αισθάνεστε περιπετειώδης.

1. Στρείδια βουνών.

Οι Coloradans γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα δεδομένο για την κορυφή της λίστας. Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτά, δεν είναι από τη θάλασσα.

Δεν είναι μια ειδική φυλή θαλασσινών που εκτρέφονται σε αλπικές λίμνες.

Πρόκειται για τηγανητά ταύρο, χοίρους ή πρόβατα.

Θα σταματήσουμε για να μπορέσουμε να βρεθούμε στην κατανόησή σας. Ναι. Ετσι. Αυτό είναι ένα πράγμα.

Αυτή η υποτιθέμενη λιχουδιά παραδοσιακά βυθίζεται σε σάλτσα κοκτέιλ και χρησιμεύει ως ορεκτικό. Μπορεί επίσης να τα δείτε κομμένα σε φέτες (αυτό το διαφορετικό σχήμα βοηθά το ψυχικό εμπόδιο). Φήμες είναι η γεύση κάποιου τύπου καλαμάρι (ίσως από όπου προέρχεται το όνομα;), αλλά ομολογούμε: Δεν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.

Αν και αυτά είναι ένα βασικό χρώμα του Κολοράντο, δεν θα τα βρείτε σε πολλά μενού. (Πηγαίνετε στο σχήμα.) Αλλά μπορείτε να τους βρείτε σερβιρισμένο με μια σάλτσα βούρτσισμα στο The Buckhorn Exchange, το παλαιότερο εστιατόριο του Ντένβερ. Αυτό ήταν το αρχικό steakhouse του Ντένβερ και εξυπηρετούσε τα τρόφιμα της Old West από το 1893.

2. Οστά μυελού.

Γιατί όχι? Η αίθουσα του Euclid στο Ντένβερ εξυπηρετεί τα κοκκινισμένα κεντρικά κόκαλα του μυελού του βοείου κρέατος για να γεμίσουν. Τρώτε τους με μια σάλτσα XO σπιτιών, τα βότανα της Ταϊλάνδης και τη σάλτσα στη σχάρα.

Δεν αισθάνεστε κακά; Δοκιμάστε τα αυτιά Pad Thai Pig, που σερβίρονται με σάλτσα τίγρης, τσιπούρο, φιστίκι, αυγό, λάχανο, μέντα και κόλιαντρο.

3. Κρούστα πίτσας με μέλι.

Οι ντόπιοι του Κολοράντο θα συγκλονιστούν για να μάθουν αυτό δεν είναι πώς όλοι τρώνε την πίτσα τους. Σκουπίστε την κρούστα παραμένει στο μέλι, και έχετε πίτσα Colorado Mountain Style.

Η Beau Jos Pizza είναι γνωστή για αυτή την παράδοση. Στην πραγματικότητα, κάνουν ακόμη και πίτσα με κρούστα με μέλι, με άσπρο ή ολόκληρο σιτάρι. Θα βρείτε μπουκάλια μελιού σε κάθε τραπέζι, μαζί με το παρμό και τις πιπεριές.

Το Beau Jos έχει τοποθεσίες σε όλη την πολιτεία, αλλά πρέπει να επισκεφθείτε την αρχική τοποθεσία στο Idaho Springs.

Πολλές άλλες αρθρώσεις πίτσας του Κολοράντο βάζουν το μέλι στο τραπέζι των καρυκευμάτων, ακριβώς δίπλα στο παρμεζάρι και τις τεμαχισμένες κόκκινες πιπεριές.

3. Καπνιστό κροταλίας.

Τα κουνουπιέρες είναι κοινά στην Front Range και στους πρόποδες, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι καουμπόηδες έκαναν ένα γεύμα από αυτούς. Βρείτε καπνιστό κροταλίας που σερβίρεται στην κορυφή ενός βουτύρου τσίπουρου και τσιπς στο The Buckhorn Exchange στο Ντένβερ.

Κατά την ανταλλαγή, μπορείτε επίσης να βρείτε λουκάνικο βουβάλου και ουρά αλιγάτορα (όχι ότι το Κολοράντο θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ως τοπικό βασικό, αν και υπάρχει ένα απροσδόκητο αγρόκτημα αλιγάτορα στην κοιλάδα San Luis στο νότιο Κολοράντο).

4. Περίεργες βάφλες.

Το εργαστήριο Waffle στο Fort Collins καλεί τις βάφλες του να «εξελίσσονται πολύ». Αυτές είναι οι βάφλες του Βελγίου (όχι το στυλ του Κολοράντο), ακόμη και με εισαγόμενη βελγική ζάχαρη από μαργαριτάρια, που λιώνει στο εσωτερικό και καραμελοποιείται σε μια τραγάνισμα στο εξωτερικό, έτσι δεν χρειάζεστε κανένα σιρόπι.

Αλλά μόνο στο Κολοράντο μπορείτε να βρείτε αυτούς τους περίεργους συνδυασμούς βάφλας, όπως ένα σάντουιτς με τυρί στη σχάρα που φτιάχτηκε ανάμεσα σε βάφλες ή μια βάφλα που πνίγεται στο γιαούρτι με μέλι Noosa, φρούτα, granola και σιρόπι σφενδάμου. Οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε σε μια βάφλα πηγαίνει.

5. Ροδάκινο τα πάντα.

Η Palisade παίρνει τα ροδάκινα στα σοβαρά, και όταν είναι σε εποχή, δεν θα πιστέψετε τι δημιουργικοί σεφ έφτιαξαν μαζί τους. Ροδάκινο ζελέ, μαρμελάδα, σαλάσα, σαπούνι.

Το Peach Street Distillery κάνει ακόμα και το κονιάκ ροδάκινου, το οποίο φτιάχνεται με 26 κιλά τοπικά ροδάκινα σε κάθε μπουκάλι. Επισκεφθείτε το οινοπνευματοποιείο για μια περιοδεία και δείγμα του καλοκαιριού. Είναι το παλαιότερο τοπικό αποστακτήριο στο κράτος και αξίζει να επισκεφθεί κανείς μόνο για το λόγο αυτό.

6. Πράσινο Χιλή για τα πάντα.

Οι χρωματιστές αγαπούν τη Χιλή μας. Ονομάζουμε πράσινο και κόκκινο αναμειγνύονται μαζί "Χριστούγεννα". Slather αυτό στην ομελέτα σας, χάμπουργκερ, κέικ σοκολάτας (για reals) ή ακόμα και την πίτσα σας.

Δεν είναι ασυνήθιστο να παραγγείλετε μια πλευρά της πράσινης Χιλής για να φάτε μόνο με ένα κουτάλι σαν σούπα.

Πάρτε πράσινο Χιλή για την πίτσα σας στο Dion's Pizza στο Κολοράντο Σπρινγκς. Παραγγελία Το ειδικό: ιταλικό λουκάνικο, μανιτάρια, μαύρες ελιές, κόκκινα κρεμμύδια, καπνιστό ζαμπόν, πεπερόνι, βοδινό κρέας και πράσινο Χιλή. Ποιος χρειάζεται κόκκινη σάλτσα;

Το Blank & Booth Distilling Co. στο Ντένβερ κάνει ένα ουράκι με γεύση πράσινο τσίλι που ονομάζεται Hot Mess. Πιείτε το απλό στα βράχια ή ως κοκτέιλ, όπως το Hot Poison Ivy: το πικάντικο ουίσκι που αναμιγνύεται με το Sauvignon Blanc, το χυμό λεμονιού και το λικέρ maraschino με εκπλύσιμο αψέντι και γαρνιρισμένο με λεμονιού και μαϊντανό. Βρείτε το Ivy Poison στο γραφείο Corner στο Ντένβερ (αυτό είναι ένα μπαρ, όχι ένας χώρος εργασίας).