Πώς να έρθετε στο Oviedo και τι να κάνετε εκεί

Το Oviedo είναι μια μικρή πόλη που έχει εξερευνηθεί αλλά φανταστική κοντά στη βόρεια ακτή της Ισπανίας, στην περιοχή της Αστούριας. Διάσημο για το μηλίτη, το τυρί, το fabada φασόλι, τις προρωμανικές εκκλησίες και για να είναι ένα καλό σημείο για να φτάσετε στο Picos de Europa.

Πώς να πάτε εκεί

Όχι τόσο μακριά από τους δημοφιλείς προορισμούς του Σαν Σεμπαστιάν και της Μαδρίτης ως Γαλικία, η Asturias προσφέρει μια υπέροχη γεύση από την «πράσινη Ισπανία» χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψει μέχρι τώρα.

Πέταγμα

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο προς Oviedo είναι το αεροδρόμιο της Αστούριας, το οποίο εξυπηρετείται κυρίως από εσωτερικές πτήσεις, αν και υπάρχουν πτήσεις προς Λισαβόνα και Λονδίνο. Το Santander είναι το επόμενο πλησιέστερο αεροδρόμιο, το οποίο διαθέτει μερικές διεθνείς πτήσεις που προσφέρει η Ryanair.

Πώς να φτάσετε στο Οβιέδο από τη Μαδρίτη

Το λεωφορείο από τη Μαδρίτη στο Οβιέδο διαρκεί περίπου πέντε και μισή ώρα. Υπάρχουν μερικές αμαξοστοιχίες την ημέρα, αλλά δεν είναι πολύ γρηγορότερες και κοστίζουν τρεις φορές περισσότερο.

Προτεινόμενες διαδρομές

Υπάρχουν πολλά μέρη για να δείτε καθ 'οδόν από τη Μαδρίτη στο Οβιέδο, τις πιο προφανείς πόλεις της Σαλαμάνκα - διάσημη για την όμορφη πλατεία Plaza Mayor - και το Λεόν, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς τάπας στην Ισπανία .

Σημειώστε ότι δεν υπάρχει απευθείας τρένο από τη Σαλαμάνκα, οπότε σκεφτείτε να πάτε μέσω της Σεγκόβια, αν δεν έχετε ήδη ταξιδέψει από τη Μαδρίτη .

Από τον Λεόν

Ο ταχύτερος και φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε από το Λεόν στο Οβιέδο είναι με λεωφορείο. Υπάρχουν λεωφορεία όλη την ημέρα, που διευθύνει η ALSA.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Υπάρχουν μερικά τρένα κάθε μέρα από το Λεόν στο Οβιέδο. Το ταξίδι διαρκεί μόλις δύο ώρες. Κάντε κράτηση εισιτηρίων από το τρένο Σιδηροδρομική Ευρώπη.

Το ταξίδι 125χλμ από το Λέον προς το Οβιέδο διαρκεί περίπου μία και τέσσερα ώρες με το αυτοκίνητο. Ακολουθήστε τους δρόμους AP-66 και A-66. Σημειώστε ότι ορισμένοι από αυτούς τους δρόμους είναι δρόμοι με διόδια.

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να φτάσετε εκεί.

Από το Μπιλμπάο

Το κύριο δίκτυο τρένων RENFE δεν καλύπτει αυτή τη διαδρομή. Μπορείτε να πάρετε τη γραφική διαδρομή λαμβάνοντας το τοπικό τρένο FEVE, αλλά αυτό παίρνει στην καλύτερη περίπτωση 7h30 (και εξακολουθεί να απαιτεί αλλαγή στο Santander).

Το λεωφορείο από το Μπιλμπάο προς το Οβιέδο διαρκεί μεταξύ 3:30 και 5 ωρών, ανάλογα με την ώρα της ημέρας που ταξιδεύετε.

Τα 300χλμ. Από το Μπιλμπάο έως το Οβιέδο μπορούν να καλυφθούν σε περίπου τρεις ώρες, οδηγώντας κυρίως στους δρόμους Α-8. Σκεφτείτε μια στάση στο Santander για να διαλύσετε το ταξίδι σας.

Από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα

Τα λεωφορεία από το Σαντιάγκο προς το Οβιέδο διαρκούν τέσσερις ώρες. Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα.

Μια ενδιαφέρουσα γραφική διαδρομή είναι να πάρετε ένα λεωφορείο μέχρι το Ferrol και στη συνέχεια να πάρετε το στενό μετρητή σιδηροδρομικό προς Oviedo, ίσως να σταματήσει στην πορεία στο Playa de las Catedrales, που συχνά περιγράφεται ως η πιο όμορφη παραλία στην Ισπανία.

Από τη Σαλαμάνκα

Το λεωφορείο είναι το μόνο καλό σας μέσο μαζικής μεταφοράς. Αν είστε ευχαριστημένοι με την οδήγηση στην Ισπανία, αυτή θα ήταν η πιο γρήγορη επιλογή σας. Παίρνουν πέντε ώρες.

Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα μεταξύ Σαλαμάνκα και Οβιέδο. Μια καλή σύσταση θα ήταν να επισκεφθείτε την Segovia και να πάρετε το τρένο από εκεί.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη

Το κύριο φεστιβάλ του Οβιέδο είναι το Σαν Ματέο την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με τις δύο πιο σημαντικές μέρες να είναι η Dia de America στις 19 και η Dia de San Mateo στις 21.

Αριθμός ημερών για δαπάνες (εξαιρουμένων των ημερήσιων εκδρομών)

Κάποιος είναι αρκετός, αν και ο μηλίτης μπορεί να σας δώσει ένα hangover που απαιτεί μια δεύτερη μέρα για να ανακάμψει! Όμως, το Oviedo αποτελεί την ιδανική βάση για ημερήσιες εκδρομές στην εκπληκτικά όμορφη γύρω περιοχή.

Τρία πράγματα να κάνουμε στο Οβιέδο

Ημερήσιες εκδρομές

Οι δίδυμες απολαύσεις των χωριών Covadonga και Cangas de Ovis είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να έχετε καλή θέα στην οροσειρά Picos de Europa, αν και επιλέξτε οποιοδήποτε χωριό στα ανατολικά και δεν θα απογοητευτείτε.

Ομοίως, ο πιο γρήγορος τρόπος για την εκπληκτική ακτογραμμή είναι να πάτε στη Gijón, αν και μια μικρή εξερεύνηση θα σας ανταμείψει πολύ.

Πού να έχω;

Ανατολικά κατά μήκος της ακτής στο Μπιλμπάο (ίσως μέσω του Santander), δυτικά στη Γαλικία ή νότια προς τη Μαδρίτη μέσω Λεόν και Σαλαμάνκα .

Απόσταση από το Οβιέδο

Από τη Βαρκελώνη 900 χιλιόμετρα - 9 ώρες με το αυτοκίνητο, 12 ώρες με το τρένο, 13 ώρες με λεωφορείο, 1 ώρα πτήσης.

Από τη Σεβίλλη 775 χιλιόμετρα - 10 ώρες με το αυτοκίνητο, δεν υπάρχει απευθείας τρένο, 12 ώρες με λεωφορείο, 1 ώρα 30 ώρες

Από τη Μαδρίτη 450χμ - 5η με αυτοκίνητο, 6χ30 με τρένο, 5χ με λεωφορείο, 1h πτήση.

Πρώτες εντυπώσεις

Οι σταθμοί λεωφορείων και τρένων είναι σχεδόν δίπλα-δίπλα - αν φτάσετε με το τρένο, κατευθυνθείτε κατευθείαν έξω από την πόρτα και περπατήστε κάτω τον κεντρικό δρόμο του Οβιέδο, c / Uria, αν φτάσετε με το λεωφορείο, στρίψτε δεξιά έξω από το σταθμό, περπατήστε στο σιδηροδρομικό σταθμό και γίνετε μέλος του c / Uria από εκεί.

Μετά το περπάτημα μέσα από την κύρια εμπορική περιοχή του Οβιέδο, το c / Uria τελειώνει - πάρτε το δρόμο μπροστά σας (c / Jesus) που σας μεταφέρει στο Iglesia de San Isidro στην Plaza de la Constitución. Περπατήστε στο Plaza και συνεχίστε προς την Plaza del Sol - στρίψτε αριστερά και κατευθυνθείτε προς τον καθεδρικό ναό. Μόλις το δείτε, συνεχίστε να περπατάτε και θα φτάσετε στο c / Gascona, το οποίο είναι το αυτο-τίτλο "Bulevar de la Sidra" (Cider Boulevard).

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τα μνημεία πάνω στο Monte Naranco, θα πρέπει να επιστρέψετε στο σιδηροδρομικό σταθμό. Κοντά στο σταθμό του c / Uria υπάρχει στάση λεωφορείου - το νούμερο 10 σας οδηγεί κατευθείαν στα μνημεία και αφήνει μία ώρα την ώρα. Αν το χάσετε, μπορείτε να το περπατήσετε, αλλά θα ήταν ευκολότερο να πάρετε ταξί και στη συνέχεια να περπατήσετε.

Πριν φύγετε, μην ξεχάσετε να δείτε την πλατεία πάνω από το σιδηροδρομικό σταθμό - ένα ενδιαφέρον μίγμα από πολύχρωμα παλιά κτίρια και μοντέρνα μοντέλα εμπνευσμένα από tetris.