Σίδνεϊ στο Χόμπαρτ Yacht Race 1998

Τραγωδία στη θάλασσα

Οι νικητές

Τα ευρήματα του Coroner

Στις 12 Δεκεμβρίου 2000, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του αγώνα ιστιοπλοΐας του Σίδνεϊ προς Χόμπαρτ, ο John Abernethy της Νέας Νότιας Ουαλίας υπέβαλε τα συμπεράσματά του σχετικά με τους θανάτους των αγώνων του 1998, λέγοντας ότι ο Cruise Yacht Club της Αυστραλίας " ο αγώνας."

«Από αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει, είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου η ομάδα διαχείρισης αγώνα έπαιξε ρόλο παρατηρητών και όχι διευθυντών και αυτό απλά δεν ήταν αρκετά καλό», δήλωσε ο νόμος.

Έξι θανάτους

Οι έξι ναύτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πενιχρής καταιγίδας του Σίδνεϊ στο Χόμπαρτ του 1998 ήταν ο Phillip Charles Skeggs ( Business Post Naiad ), ο οποίος πνίγηκε στις 27 Δεκεμβρίου. Ο Bruce Raymond Guy ( Business Post Naiad ), ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή. John Dean, James Lawler και Michael Bannister (όλοι για το Winston Churchill ) που πνίγηκαν στις 28 Δεκεμβρίου. και ο Glyn Charles ( Ξίφος του Ωρίωνα ) που πνίγηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας κατηγορήθηκε επίσης ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο για να προειδοποιήσει τη λέσχη για μια αναβαθμισμένη πρόβλεψη για τη σοβαρή καταιγίδα νότια της Eden (κοντά στα σύνορα της Νέας Νότιας Ουαλίας-Βικτώριας) σχεδόν μια ημέρα πριν από το στόλο.

Μέτρα ασφαλείας

Ο Coroner Abernethy επαίνεσε τον κρουαζιερόπλοιο να έχει λάβει προφυλάξεις ασφαλείας μετά τον αγώνα του 1998 και έκανε αρκετές συστάσεις.

Είπε επίσης ότι το γραφείο καιρού θα πρέπει να προσθέσει μέγιστες ριπές ανέμου και μέγιστο ύψος κύματος στις προβλέψεις του.

Παραίτηση

Στις 13 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά τα ευρήματα του κρατικού δικαστή, ο σκηνοθέτης φυλής Phil Thompson παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ήταν σκηνοθέτης αγώνων το 1998 και, μέχρι την παραίτησή του, κατέλαβε τη θέση αυτή για τον αγώνα του 2000.

Ο κ. Thompson ανέφερε ότι «η αδυναμία του κ. Thompson να εκτιμήσει τα προβλήματα όταν προέκυψαν και η ανικανότητά του να τα εκτιμήσει κατά τη στιγμή της παράδοσης των αποδεικτικών στοιχείων μου προκαλεί ανησυχίες ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει τέτοια προβλήματα που προκύπτουν στο μέλλον . "

Ο ιατροδικαστής βρήκε τον Thompson υπεύθυνο για το λάθος που έβλεπε το σκάφος Business Post Naiad να επιτραπεί στον αγώνα παρά το γεγονός ότι είχε κακή βαθμολογία σταθερότητας από ότι απαιτείτο.

Η Nokia Breaks Record