Εξερευνώντας τα χρώματα της Αυστραλίας

Κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου εκπροσωπείται στη μεγάλη γη κάτω κάτω. Σε ποια σκιά θα προσγειωθείτε κατά τις επόμενες διακοπές σας στο Aussie; Εδώ μπορείτε να βρείτε λαμπρές, πολύχρωμες τοποθεσίες κατά το ταξίδι σας στην Αυστραλία.

Κομψά χρώματα για να δείτε στην επίσκεψή σας στην Αυστραλία

άσπρο

Παραλία Hyams

Το βιβλίο Guinness των παγκόσμιων ρεκόρ παραθέτει την Hyams Beach, η οποία είναι σχεδόν τρεις ώρες νότια του Σίδνεϊ, έχοντας την πιο λευκή άμμο στον κόσμο.

Η Αυστραλία είναι γνωστή για τις απίστευτες παραλίες της, αλλά η παραλία Hyams είναι σίγουρα μία από τις πιο όμορφες.

Παραλία Whitehaven

Η παραλία Whitehaven, στο νησί Whitsunday στο Κουίνσλαντ, έχει ψηφίσει σταθερά μία από τις αγαπημένες παραλίες της Αυστραλίας. Η απομονωμένη, ιδιωτική φύση του κάνει για έναν πραγματικό ουρανό στη γη. δεν υπάρχει καταλύματα κοντά στην παραλία Whitehaven, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα.

Αν και δεν μπορεί να είναι η πιο λευκή άμμος στον κόσμο, οι απίστευτα φωτεινές αμμουδιές της Whitehaven Beach πρέπει να βρίσκονται κοντά. Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις στο Whitehaven, οπότε φροντίστε να πάρετε τα πάντα μαζί σας όταν πηγαίνετε.

το κόκκινο

Uluru

Η αυστραλιανή κοιλάδα είναι γνωστή για το σκληρό κλίμα της, Uluru (επίσης γνωστό ως Ayers Rock) και κόκκινο άμμο που τεντώνονται όσο το βλέμμα μπορεί να δει. Ο Ουλούρου, που βρέθηκε στο νότιο τμήμα της Βόρειας Επικράτειας για μια ώρα πτήσης από την Αλίκη Σπρινγκς, είναι το πιο αναγνωρίσιμο φυσικό ορόσημο της Αυστραλίας και έχει πολύ μεγάλη σημασία στους ανθρώπους των Αβοριγίνων, τους αρχικούς κατοίκους της Αυστραλίας.

Γιατί τόσο κόκκινο; Το έδαφος που βρίσκεται στο αυστραλιανό περιθώριο είναι πλούσιο σε σίδηρο, το οποίο σκουριάζει όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο στον αέρα, προκαλώντας το χώμα να μετατρέψει μια απίστευτα φωτεινή απόχρωση του πορτοκαλί-κόκκινου χρώματος.

Πράσινος

Cradle Mountain Εθνικό Πάρκο

Το νησιωτικό κράτος της Τασμανίας φιλοξενεί μερικά από τα πιο τραχιά και παρθένα δάση και τροπικό δάσος στην Αυστραλία, και το Εθνικό Πάρκο Cradle Mountain, δύο ώρες και μισή από το Χόμπαρτ, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Με τα πάντα, από την αραιή αλπική βλάστηση μέχρι τα πυκνά βρύα βρύα, το Εθνικό Πάρκο Cradle Mountain είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο πράσινες τοποθεσίες στην Αυστραλία.

Το χειμώνα, η περιοχή καλύπτεται από ένα στρώμα χιονιού, αλλά είναι η άνοιξη όπου η άγρια ​​ομορφιά της περιοχής πραγματικά λάμπει. Η εγχώρια χλωρίδα αναδεικνύει κάθε πράσινη απόχρωση, από βαθύ σχεδόν μαύρο βρώμικο πράσινο, τις τρεμοί αποχρώσεις του ηλιακού φωτός μέσω του Ευκάλυπτου, στην ανοιχτό πράσινη νέα ανάπτυξη ενός ανθισμένου θάμνου.

Μπλε

Κόκκινος κόλπος

Με πεντακάθαρα νερά και καθαρές, ανέγγιχτες παραλίες, ο κόλπος Shark στη Δυτική Αυστραλία νιώθει σαν έναν άλλο κόσμο μακριά. Ο κόλπος Shark είναι όπου οι κόκκινοι βράχοι και η άμμος συναντούν τυρκουάζ νερό που είναι σχεδόν απίστευτα μπλε. Παρά το όνομα μπορείτε να κολυμπήσετε στα απίστευτα νερά του κόλπου Shark. Στην πραγματικότητα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε φάλαινες, δελφίνια ή οποιοδήποτε άλλο άγριο πλάσμα από ό, τι θέλετε να έρθετε στη μύτη με το περίφημο Μεγάλο Λευκό.

Μπλε βουνά

Από απόσταση, τα Blue Mountains έχουν ένα ξεχωριστό - και αρκετά μοναδικό - μπλε χρωματισμό, για το οποίο ονομάζεται η περιοχή. Ο χρωματισμός, ο οποίος είναι πολύ λιγότερο μπλε όσο πιο κοντά παίρνετε, προκαλείται από το έλαιο Ευκάλυπτου που εξατμίζεται από τα αμέτρητα gumtrees στα Εθνικά Πάρκα.

Ως αποτέλεσμα, τα βουνά φαίνονται ιδιαίτερα ζωντανά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε ζεστές, ηλιόλουστες μέρες.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα να κάνετε στα Blue Mountains από το να τα θαυμάζετε απλά από απόσταση. Κάντε μια βόλτα σε ένα από τα πολλά Εθνικά Πάρκα, θαυμάστε τα θαύματα της φύσης στις Τρεις Αδελφές, θα απολαύσετε το πιο απότομο επιβατικό τρένο στον κόσμο στο Scenic World ή απλά θα απολαύσετε έναν καφέ σε ένα από τα πολλά γραφικά καφενεία.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Great Barrier Reef

Αν και το 'ουράνιο τόξο' δεν χαρακτηρίζεται πραγματικά ως χρώμα, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγραφεί το απίστευτο χρώμα του Μεγάλου Barrier Reef . Ως το μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στον κόσμο και το σπίτι σε περίπου 1.500 είδη ψαριών, μπορείτε να περιμένετε να δείτε κάθε χρώμα που μπορείτε να φανταστείτε κατά την κατάδυση ή την κολύμβηση με αναπνευστήρα από ένα από τα 900 νησιά που αποτελούν μέρος του υφάλου.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για περιηγήσεις με αναπνευστήρα ή καταδύσεις, για να εξερευνήσετε το Μεγάλο Barrier Reef από το Cairns, στο βόρειο Κουίνσλαντ ή τα νησιά Whitsunday, μια πτήση 2 ωρών από τη Μπρίσμπεϊν.