Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία

Η αμερικανική ορολογία μπαίνει στη βιομηχανία αυτοκινήτων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, οπότε ναι, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ή ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Κατά κύριο λόγο εμείς κάτω Σύμφωνα με τους ανθρώπους λένε ότι μίσθωση ενός αυτοκινήτου αντί να ενοικιάσετε ένα.

Εάν χρειάζεστε ένα όχημα για ταξίδια στην Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, μπορείτε να νοικιάσετε σχεδόν τίποτα σε τροχούς - από λιμουζίνες, φορτάμαξες, λεωφορεία, 4WD, καροτσάκια παραλίας και απλά sedans, ναι, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, σκούτερ, inline πατίνια, ακόμα και άμαξες.

Πρέπει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο;

Εάν θέλετε την άνεση να έχετε όχημα όποτε θέλετε, ναι, πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Πρέπει να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στο Διαδίκτυο;

Υπάρχουν ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο που θα σας δώσουν επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων - και το κόστος - όπου σχεδιάζετε να ταξιδέψετε.

Μπορείτε να βρείτε πραγματικές ευκαιρίες στο Διαδίκτυο, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση, οπότε δεν ξαφνικά αντιμετωπίζετε απροσδόκητες χρεώσεις.

Γενικά, είναι καλύτερο να κολλήσετε με τα πιο γνωστά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, όπως οι Hertz, Avis και Thrifty, ή μια εταιρεία που γνωρίζετε ότι έχει χρησιμοποιήσει και ήταν ευχαριστημένος με.

Θα πρέπει να έχετε ένα αυτοκίνητο σε αναμονή για σας στο αεροδρόμιο;

Μπορείτε να έχετε ένα αυτοκίνητο που σας περιμένει στο αεροδρόμιο, αλλά σημειώστε τα εξής:

Θα πρέπει να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα;

Κανονικά θα σας ζητηθούν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, μόνο σε περίπτωση που προκύψουν επιπλέον χρεώσεις.

Η πιο συνηθισμένη επιπλέον χρέωση είναι για βενζίνη (βενζίνη) για να συμπληρώσετε τη δεξαμενή καυσίμου αν δεν το κάνετε αυτό πριν επιστρέψετε το όχημα. Συνήθως λαμβάνετε το αυτοκίνητό σας μίσθωσης με πλήρες ρεζερβουάρ βενζίνης και αναμένεται να το επιστρέψετε ομοίως.

Λάβετε υπόψη ότι αν χρεωθείτε για καύσιμα, σας χρεώνουν το κόστος της βενζίνης (ή ό, τι καύσιμο χρησιμοποιείται) με το δικό τους εκτιμώμενο ποσοστό συν ένα τέλος υπηρεσιών.

Μια άλλη επιπλέον χρέωση είναι για βλάβη στο όχημα, ενώ βρίσκεται στην κατοχή σας, εάν δεν έχετε πληρώσει την επιπλέον χρέωση για πλήρη κάλυψη. Η κανονική ασφάλιση αυτοκινήτων για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα περιλαμβάνει μια υπέρβαση, την οποία πρέπει να πληρώσετε πριν από την κάλυψη.

Θα μπορούσατε επίσης να είστε επιφορτισμένοι με πρόστιμα για τις παραβιάσεις της κυκλοφορίας και τα τέλη διοδίων εάν δεν πληρώσατε την ώρα, ιδιαίτερα όσον αφορά τα συστήματα τηλεδιοδίων, εάν το όχημά σας δεν είναι εξοπλισμένο για να πληρώνει ηλεκτρονικά τα διόδια.

Μπορείτε να ταξιδέψετε οπουδήποτε σε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;

Ελέγξτε τη σύμβαση ενοικίασης αυτοκινήτου. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σας περιορίζουν, για παράδειγμα, σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το σημείο απόκτησης του οχήματός σας.

Ταξιδεύοντας σε ασφάλιστους χωματόδρομους και σε παραλίες μπορεί επίσης να απαγορευτεί.

Εάν θέλετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο σε ένα σημείο και να το επιστρέψετε σε άλλο, αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό με τις μικρότερες εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων που δεν αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης αλυσίδας.

Ελέγξτε με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας άδεια οδήγησης;

Η τρέχουσα, έγκυρη άδεια οδήγησης - στα αγγλικά και με τη φωτογραφία και την υπογραφή σας - θα πρέπει γενικά να είναι επαρκής για να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Μια διεθνής άδεια οδήγησης είναι πάντα χρήσιμη. Είναι σημαντικό να έχετε εάν η τρέχουσα άδεια οδήγησης είναι σε άλλη γλώσσα εκτός από την αγγλική.

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson .