Τρόποι επέκτασης ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην Αυστραλία

Πολλοί επιχειρηματίες ταξιδεύουν στην Αυστραλία. Και αν το καταφέρετε τόσο πολύ, αξίζει συνήθως να μένει μια επιπλέον ημέρα ή δύο για να πάρετε τα αξιοθέατα.

Για παράδειγμα, αν καταλήξετε στο Σίδνεϊ για επαγγελματικούς σκοπούς, έχετε μερικές καλές επιλογές μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής σας. Στα νότια είναι η Μελβούρνη, μια άλλη δημοφιλής και πολιτιστικά χαρακτηριστική πόλη. Λίγο βόρεια είναι η Gold Coast, η οποία έχει απίστευτες παραλίες και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για σέρφινγκ.

Ο δρόμος προς τα βόρεια είναι το Cairns, το σπίτι του διάσημου Great Barrier Reef. Ανάλογα με αυτό που ψάχνετε, και οι τρεις από αυτές τις θέσεις, ή άλλο, είναι μεγάλες επιλογές. Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξω ένα επαγγελματικό ταξίδι που θα έπρεπε να επισκεφτώ, θα συνιστούσα να πάτε στο Κερνς, αφού δίνει στους επισκέπτες μια καταπληκτική φέτα από τα φυσικά θαύματα της Αυστραλίας.

Κατακτήστε τη φύση στο Cairns

Cairns (προφέρεται "Cans" από τους ντόπιους - μου αρέσει η Αυστραλιανή προφορά) είναι μια παραλιακή πόλη της οποίας η οικονομία εξαρτάται κυρίως από τους τουρίστες που επισκέπτονται τον ύφαλο. Είναι γεμάτη με υπέροχα εστιατόρια, μπαρ, καταλύματα και καζίνο. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν εκδρομές στον ύφαλο για διαφορετικά μήκη και τιμές. Θα ήθελα να συστήσω να κάνουμε ένα που περιλαμβάνει τόσο ψαροντούφεκο όσο και καταδύσεις. Ανάλογα με το χρόνο που έχετε και το επίπεδο ενδιαφέροντος σας, μπορείτε να κάνετε κράτηση ενός που πηγαίνει σε περισσότερες από μία θέσεις ύφαλων και / ή ξοδεύει πάνω από μία ημέρα στον ύφαλο.

Οι ντόπιοι θα σας πουν ότι ο ύφαλος επιδεινώνεται γρήγορα, οπότε δεν μπορώ να συστήσω να φτάσετε αρκετά. Από όλα όσα έκανα ενώ στην Αυστραλία, η 30λεπτη κατάδυση ήταν σίγουρα το επίκεντρο.

Ένα άλλο σπουδαίο πράγμα που πρέπει να κάνετε, ενώ στο Cairns είναι να κάνετε μια βόλτα με το αεροπλάνο πάνω από τον ύφαλο. Δίνει νέα προοπτική για την φυσική ομορφιά της περιοχής που μπορεί να επιτευχθεί μόνο στον αέρα.

Ενώ υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, είχα μια μεγάλη πτήση με το Fly Sea Eagle. Προσφέρουν ένα ταξίδι πλήρους εξυπηρέτησης που περιλαμβάνει παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας, ενημερωτική ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια και την ενημέρωση, καθώς και μια περιήγηση 30 ή 45 λεπτών πάνω στον ύφαλο, συμπεριλαμβανομένου ενός νησιού που μοιάζει με ένα κοάλα (πραγματικά το κάνει!) , μια εκτεταμένη άποψη του ύφαλου και των απέραντα γαλάζια νερά γύρω από αυτό, καθώς και την ίδια την πόλη του Cairns. Η εταιρεία έχει πετάξει σχεδόν 25 χρόνια και έχει πετάξει χιλιάδες επιβάτες. Βρήκα το προσωπικό να είναι ζεστό και φιλόξενο και το ταξίδι αυτό ήταν εκπληκτικό. Είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω σύντομα. Οι τιμές για πτήσεις 30 λεπτών ξεκινούν από $ 175 AUD.

Άλλα αξιοθέατα που πρέπει να εξετάσετε ενώ στο Cairns είναι περιηγήσεις στο Daintree Rainforest και το Cape Tribulation, το Kuranda Scenic Railway και το επισκεπτόμενο Port Douglas. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για εκδρομές στο Cairns μέσω της ιστοσελίδας Cairns Attractions.

Βρείτε το δρόμο σας προς τα μπλε βουνά

Ενώ Cairns είναι μεγάλη, μερικοί μπορεί να διαπιστώσουν ότι για νομισματικούς ή χρονικούς λόγους ότι δεν είναι ένα πρακτικό ταξίδι για να πάρει ενώ στο Σίδνεϊ. Για ανθρώπους σαν αυτούς, θα συνιστούσα τα Blue Mountains. Τα Blue Mountains είναι προσβάσιμα μέσω εισιτηρίου μετ 'επιστροφής $ 12 AUD από το Σίδνεϊ.

Κανένα μέρος κοντά στο Σίδνεϊ είναι καλύτερο να πάρετε μια ανάσα καθαρού αέρα και μια μεγάλη πεζοπορία. Μια διήμερη διαδρομή με τρένο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ προς την Κάτωμπα, τη στάση των Blue Mountains, προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές και θέα στα βουνά. Γνωστή για τους απότομους βραχώδεις βράχους, τους καταρράκτες, τις βόλτες με τροπικά δάση και τα bushwalking, τα Blue Mountains έχουν κάτι για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να κάνετε μια ξενάγηση, να επισκεφθείτε τις σπηλιές Jenolan, Abseil, να βυθιστείτε στον πολιτισμό των Αβορίγινων, να επισκεφθείτε τα κοντινά μουσεία ή να περάσετε μόνοι σας. Θα ήθελα να συστήσω το Scenic World, μια συλλογή από δραστηριότητες όπως το Cableway, το Railway, το πιο απομακρυσμένο στον κόσμο, το Skyway και το Walkway. Τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 40 δολάρια για ένα απεριόριστο ημερήσιο πέρασμα που περιλαμβάνει και τα τέσσερα αξιοθέατα.

Η χαλαρή φύση της περιοχής καθιστά έναν εξαιρετικό τρόπο να περάσετε μια μέρα γεμάτη φυσικές ομορφιές της Ανατολικής Αυστραλίας.

Αφιερώστε την αρχή της ημέρας για να σταματήσετε από το κέντρο επισκεπτών για να δείτε τι είναι για την ημέρα και να ζητήσετε συστάσεις με βάση αυτό που σας ενδιαφέρει να κάνετε. Υπάρχουν επίσης μερικά μεγάλα μικρά χωριά γύρω από τα Blue Mountains που είναι διασκεδαστικά να εξερευνήσουν και να προσφέρουν άνετη διαμονή και κάποια πολύ καλή διατροφή. Συνολικά, μου άρεσε ο χρόνος μου στα Blue Mountains. Προσφέρει ένα καλό διάλειμμα από την πόλη και μια υπέροχη θέα στη γραφική ανατολική Αυστραλία.

(Όπως είναι συνηθισμένο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε μερικές εκπτωτικές υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Παρόλο που δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Πολιτική.)