Άνοιξη στην Αυστραλία

Η αυστραλιανή άνοιξη αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 30 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την άφιξη του καλοκαιριού.

Ο καιρός

Είναι μια εποχή γενικά λεπτού καιρού, αν και αργά την άνοιξη θα μπορούσε να φέρει κυκλώνες, και άνεμος και βροχή, σε τμήματα των βόρειων περιοχών του Queensland, της Δυτικής Αυστραλίας και της Βόρειας Επικράτειας, όταν η βόρεια υγρή περίοδος αρχίζει γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.

Η Αυστραλία καταλαμβάνει μια τέτοια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, τμήματα της οποίας βρίσκονται βόρεια και νότια του τροπικού του Αιγόκερου.

Στο νότιο θερινό ηλιοστάσιο, μέσα στην εβδομάδα πριν από την Ημέρα των Χριστουγέννων, ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Τροπικό του Αιγόκερου και η Αυστραλία έχει τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Αυτή τη στιγμή το βόρειο ημισφαίριο βρίσκεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο και έχει τη συντομότερη ημέρα.

Η άνοιξη στην Αυστραλία συμβαίνει περίπου τρεις μήνες πριν από το θερινό ηλιοστάσιο , τον μήνα της ανοιξιάτικης ισημερίας.

Μέση ζώνη θερμοκρασίας

Θα μπορούσατε να θεωρήσετε τη ζώνη θερμοκρασίας της Αυστραλίας ως η οποία κινείται περίπου - και ακανόνιστα ανάλογα με τα περιγράμματα της γης - κατά μήκος του τροπικού του Αιγόκερω. Αυτό θα πάρει σε περιοχές όπως η ακτή Ningaloo της Δυτικής Αυστραλίας και η Pilbara, η Alice Springs στη βόρεια επικράτεια, η βόρεια νότια Αυστραλία, το νότιο Κουίνσλαντ, η βόρεια Νέα Νότια Ουαλία και κατά κάποιον τρόπο οι καιρικές συνθήκες οι ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Βόρεια της ζώνης αυτής θα βρείτε ζεστό καιρό στις περιοχές της βόρειας Δυτικής Αυστραλίας, της Βόρειας Επικράτειας από τον Δαρβίνο νότια στην έρημο Tanami, τα περισσότερα παράκτια Queensland και το Great Barrier Reef .

Ο καιρός γίνεται προοδευτικά πιο δροσερός καθώς ταξιδεύετε νότια.

Γενικά, ο καιρός από την άνοιξη βρίσκεται ανάμεσα στο κρύο του χειμώνα και τη θερμότητα του καλοκαιριού με ελάχιστους μέσους μέσους όρους στη ζώνη Αιγόκερως περίπου 12 ° C έως 15 ° C και μέγιστο μέσο όρο μέσου όρου περίπου 24 ° C έως 27 ° C. Η άνοιξη συνήθως θεωρείται περίοδος μικρότερης βροχόπτωσης, αν και το 2010 - μόνο για να αποδειχθεί η άστατη φύση του καιρού;

- είχε την πιο υγρή άνοιξη της Αυστραλίας.

Επίσης, σημειώστε ότι στην καρδιά της Αυστραλίας, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι πολύ ζεστές και οι νυχτερινές θερμοκρασίες υπερβολικά κρύες. και στη βόρεια Αυστραλία, οι εποχές κατανέμονται καταλληλότερα σε δύο εποχές: το υγρό και το ξηρό.

Αλλού στην Αυστραλία, με τη γη να ξυπνάει από το χειμερινό ύπνο της, η άνοιξη πασπαλίζει τα χωράφια και τους κήπους με τα άνθη της εποχής.

Λουλούδια Φεστιβάλ

Είναι μια εποχή των πιο γνωστών φεστιβάλ λουλουδιών της Αυστραλίας, τα πιο αξιοσημείωτα από τα οποία είναι αναμφισβήτητα η Floriade της Canberra που συνήθως κρατούνται για ένα μήνα από τα μέσα Σεπτεμβρίου περίπου.

Στο Περθ, στη Δυτική Αυστραλία, το Kings Park Festival , γνωστό και ως Φεστιβάλ Αγριολούλουδου, συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του πρώτου ολόκληρου μήνα της αυστραλιανής άνοιξης.

Ανάμεσα στα φεστιβάλ λουλουδιών της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι το φεστιβάλ λουλουδιών του Tulip στο Bowral στο Southern Highlands, το Φεστιβάλ Lilac City στο Goulburn, το Αυστραλιανό φεστιβάλ Springtime Flora στο Kariong κοντά στο Gosford, το Φεστιβάλ Jacaranda στο Grafton και το Φεστιβάλ Garden Leura στα Blue Mountains.

Στη Βικτώρια, το Tesselaar Tulip Festival διοργανώνεται σε ένα εργαστήριο τουλίπας, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Μελβούρνης, ενώ στο Royal Botanic Gardens Cranbourne το Φεστιβάλ Wildflower είναι μια άλλη κάρτα για τους επισκέπτες.

Το Queensland έχει το Καρναβάλι των Λουλουδιών στο Toowoomba και η Τασμανία έχει δύο φεστιβάλ τουλίπας, έναν στους Βασιλικούς Τάσμανους Βοτανικούς Κήπους του Χόμπαρτ και έναν άλλο στο Wynyard βορειοδυτικά του Launceston.

Αργίες

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει καμία αυστραλιανή δημόσια αργία που γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο την ίδια μέρα κατά την άνοιξη.

Η Ημέρα Εργασίας είναι τον Οκτώβριο στο Αυστραλιανό Πρωτεύον Κράτος, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Νότια Αυστραλία, αλλά όχι στα άλλα αυστραλιανά κράτη και στο Βόρειο έδαφος, όπου η Ημέρα Εργασίας ή το ισοδύναμο της διεξάγεται σε άλλες ημερομηνίες σε άλλες εποχές.

Οι διακοπές των γενεθλίων της Βασίλισσας πραγματοποιούνται την άνοιξη στη Δυτική Αυστραλία, αλλά το χειμώνα σε άλλα κράτη και στις δύο μεγάλες ηπειρωτικές περιοχές.

Στη Βικτώρια, η μέρα του Κυπέλλου Μελβούρνης είναι αργία την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου, την ημέρα που ο γνωστός αγώνας της Αυστραλίας είναι γνωστός .

Στη βόρεια Τασμανία, η μέρα αναψυχής είναι αργία το Νοέμβριο.

Εαρινές δραστηριότητες

Εκτός από τις αυστηρά χειμερινές δραστηριότητες, η άνοιξη είναι η ιδανική στιγμή για σχεδόν όλους τους τύπους εσωτερικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων, εκτός και αν θέλετε να περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί ο καιρός στα μέσα και τα τέλη της άνοιξης πριν αποδράσετε στις παραλίες στις νότιες πολιτείες. Αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για τους beachgoers κατά μήκος της ακτής του Queensland και του Great Barrier Reef και στις βόρειες περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας και της Βόρειας Επικράτειας.

Ο ταξιδιώτης στην Αυστραλία έχει την τύχη να έχει κέντρα επισκεπτών κατά μήκος μεγάλων δρόμων και αυτοκινητοδρόμων σε όλες σχεδόν τις πόλεις και τις πόλεις και τους δημοφιλείς προορισμούς επισκεπτών, όπου είναι διαθέσιμες με αρκετή λεπτομέρεια πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν και πού να πάνε.


Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson