Δραστηριότητες στην Αυστραλία τον Οκτώβριο

Το Springtime Down φέρνει φεστιβάλ και δραστηριότητες στο εξωτερικό

Ο Οκτώβριος στην Αυστραλία είναι μια από τις ωραιότερες στιγμές για να γαλλιώσει σε αυτή τη μεγάλη ήπειρο. Με ανοιξιάτικα λουλούδια σε άνθιση, ζεστό καιρό και ένδοξη τοπία παντού, θα βρείτε πολλά πράγματα να κάνετε στην Αυστραλία τον Οκτώβριο.

Αργίες

Ο Οκτώβριος είναι μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε λόγω των πολλών δημόσιων αργιών του. Στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας και τη Νότια Αυστραλία, ο μήνας ξεκινάει με αργία, την Ημέρα Εργασίας, την πρώτη Δευτέρα του μήνα, εξασφαλίζοντας ένα μακρύ Σαββατοκύριακο για τους Αυστραλούς.

Ελέγξτε τις ακριβείς ημερομηνίες για την Ημέρα Εργασίας σε άλλα κράτη και εδάφη.

Στη Δυτική Αυστραλία, οι διακοπές των γενεθλίων της Βασίλισσας είναι συνήθως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Περιστασιακά διεξάγεται αυτή την ημερομηνία και σε άλλα κράτη, αν και αυτό έχει κυμανθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Για έναν ενημερωμένο κατάλογο των αργιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε πότε θα επισκεφθείτε, ανατρέξτε στην επίσημη λίστα της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Με αυτές τις διακοπές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, μπορείτε να απολαύσετε το "μακρύ σαββατοκύριακο" και τα γεγονότα που έχουν σχεδιαστεί για να επωφεληθούν από τον ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, σημειώστε ότι οι πτήσεις εντός της χώρας και οι τιμές διαμονής ενδέχεται να αυξάνονται κατά τα σαββατοκύριακα αιχμής των διακοπών.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Αυστραλία τον Οκτώβριο

Το Springtime στην Αυστραλία είναι ιδανικό για να περάσετε τις μέρες σας δίπλα στην παραλία και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα εξωτικά θέρετρα της χώρας. Με αμέτρητες δραστηριότητες για να κάνετε κατά μήκος της ακτογραμμής, θα είστε τόσο ενεργοποιημένοι και αναζωογονημένοι.

Το εξαιρετικά δημοφιλές φεστιβάλ λουλουδιών, το Floriade , ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Το ετήσιο φεστιβάλ Floriade Flower παρουσιάζει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ανθισμένα λουλούδια. Αυτά τα λουλούδια, σε συνδυασμό με τις απίστευτες επιλογές ψυχαγωγίας, κάνουν την πρωτεύουσα του έθνους να είναι ο τόπος που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για αυτό το φεστιβάλ είναι η ικανότητά του να ευαισθητοποιεί για τη σημασία της φύσης.

Η επίσκεψη των μεγάλων αμπελώνων και των οινοποιείων της Αυστραλίας, όπως αυτά της περιοχής Hunter Valley, μπορεί επίσης να αποδειχθεί ένα από τα καλύτερα πράγματα που διέταξε ο γιατρός. Το κυνήγι πίσω στα οινοποιεία σας επιτρέπει να δοκιμάσετε φρέσκα κρασιά φρέσκα από τα τοπικά οινοποιεία της Αυστραλίας. Σε συνδυασμό με καταπληκτικά τοπία, οι αμπελώνες μπορούν να χρησιμεύσουν ως μυστική όαση.

Για όσους ενδιαφέρονται για ιπποδρομίες , ο Οκτώβριος είναι ο ημερολογιακός μήνας για τη λειτουργία του Κυπέλλου Μελβούρνης, το οποίο είναι την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου. Με την πρώτη και δεύτερη διακήρυξη που έγιναν τον Οκτώβριο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να περάσετε μια μέρα στις φυλές.

Οκτώβριος καιρός

Ακριβώς στη μέση της άνοιξης, ο Οκτώβριος είναι μια εποχή που θερμαίνει τις θερμοκρασίες λίγο πριν την θερινή θερμότητα πλήξει την ήπειρο. Στην περιοχή Top End της Αυστραλίας στη Βόρεια Επικράτεια, ο καιρός τον Οκτώβριο στην πόλη του Ντάργουιν είναι σίγουρα τροπικός με μέση ημερήσια μέση τιμή 33 βαθμών Κελσίου (91 βαθμούς Κελσίου). Οι πόλεις Alice Springs και Cairns μπορούν επίσης να χτυπήσουν πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου (86 βαθμούς Φαρενάιτ).

Στις περισσότερες άλλες πρωτεύουσες, το μέσο ύψος μπορεί να κυμανθεί γύρω από το σημάδι Celcius (68 βαθμούς Φαρενάιτ), με το Hobart να έχει ένα μέσο ύψος περίπου 18 βαθμών Κελσίου (64 βαθμούς Φαρενάιτ) και το Σύδνεϋ να έχει 22 βαθμούς Κελσίου (72 βαθμούς Φαρενάιτ ).

Ένας συνδυασμός του ανέμου και του καιρού μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιές στα δάση της χώρας. Η βροχή είναι γενικά ελαφριά στις πρωτεύουσες σε όλη την ήπειρο αυτή τη φορά του έτους.

Θερινή ώρα

Όταν ταξιδεύετε στην Αυστραλία τον Οκτώβριο, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι ορισμένες περιοχές προχωρούν με ρολόγια μία ώρα για να τηρήσουν τη θερινή ώρα. Η αυστραλιανή θερινή ώρα, γνωστή και ως αυστραλιανή καλοκαιρινή ώρα, αρχίζει την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου και τελειώνει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

Οι περιοχές που τηρούν τη θερινή ώρα είναι η Αυστραλιανή Πρωτεύουσα και τα κράτη της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Νότιας Αυστραλίας, της Τασμανίας και της Βικτώριας. Η Δυτική Αυστραλία σημείωσε την εποχή της θερινής ώρας για μια τριετή περίοδο έως το 2008, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στη μη τήρηση της θερινής ώρας.

Το Βόρειο έδαφος και το Κουίνσλαντ επίσης δεν τηρούν την εποχή της θερινής ώρας.

- Εκδόθηκε από την Sarah Megginson