Φθινόπωρο στην Αυστραλία

Το φθινόπωρο στην Αυστραλία αρχίζει την 1η Μαρτίου και σημαίνει ότι η μέρα αρχίζει να μειώνεται καθώς δροσίζει το χειμώνα.

Στο βόρειο ημισφαίριο, 20 ή 21 Μαρτίου είναι στην πραγματικότητα η εαρινή ισημερία και σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Στο νότιο ημισφαίριο, αυτή είναι η εαρινή ισημερία και πρέπει να είναι η de facto αρχή του φθινοπώρου.

Οι Αυστραλιανές εποχές έχουν απλοποιηθεί ξεκινώντας κάθε σεζόν την πρώτη ημέρα του μήνα έναρξης κάθε σεζόν.

Έτσι το καλοκαίρι ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου, το φθινόπωρο την 1η Μαρτίου, το χειμώνα την 1η Ιουνίου και την άνοιξη την 1η Σεπτεμβρίου.

Όποια και αν είναι η λογική πίσω από το πώς οι εποχές ξεκινούν και τελειώνουν στην Αυστραλία, σκεφτείτε απλά το αυστραλιανό φθινόπωρο ως τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Τέλος του χρόνου θερινής ώρας

Ο θερινός χρόνος λήγει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου, στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα, στη Νέα Νότια Ουαλία, στη Νότια Αυστραλία, στην Τασμανία και στη Βικτώρια. Η Βόρεια Επικράτεια και το κράτος Κουίνσλαντ και Δυτική Αυστραλία δεν τηρούν το χρόνο θερινής ώρας.

Αργίες

Αρκετές δημόσιες αργίες πραγματοποιούνται το φθινόπωρο.

Αυτές περιλαμβάνουν την Κυριακή του Πάσχα, η οποία μπορεί να συμβεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, την Ημέρα Εργασίας στη Δυτική Αυστραλία και τη Βικτώρια με την αντίστοιχη Ημέρα Οκτώ Ωρών στην Τασμανία, την Ημέρα της Καμπέρα στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα και την Ημέρα Ανζάκ στις 25 Απριλίου σε ολόκληρο το έθνος.

Φεστιβάλ και Γιορτές

Φθινόπωρο Αγώνες

Δεν υπάρχει καμιά αγωνία σε αγώνες ιπποδρομιών καθ 'όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, με τους περισσότερους αγωνιστικούς χώρους που κατέχουν καρναβάλια του Autumn Racing Carnivals.

Η μεγάλη διοργάνωση ιπποδρομιών στο Σίδνεϊ το φθινόπωρο είναι το Golden Slipper , ο πλουσιότερος αγώνας στον κόσμο για τα δύο χρόνια.

Φθινόπωρο Φυλλώματα

Υπάρχει μια μαγική ποιότητα μέχρι το φθινόπωρο όταν τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα , από πράσινο σε κίτρινο, πορτοκαλί και ποικίλες αποχρώσεις του κόκκινου.

Δυστυχώς, δεν θα δείτε μάζες με πολύχρωμο φύλλωμα στο βόρειο τμήμα της χώρας και στην πραγματικότητα στις περισσότερες πόλεις της Αυστραλίας, εκτός ίσως από την Καμπέρα, όπου μεγάλος αριθμός φυλλοβόλων δένδρων παρουσιάζει πιο δραματικές εποχιακές αλλαγές.

Είναι τα φυλλοβόλα δέντρα που χάνουν τα φύλλα τους το χειμώνα και κατά τη διαδικασία υποβάλλονται σε αλλαγές χρώματος το φθινόπωρο. Ενώ υπάρχουν φυλλοβόλα δέντρα σε πολλά μέρη της Αυστραλίας, μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίδραση με μαζικές αλλαγές φθινοπωρινής χρώματος.

Τα χωράφια της άγριας φύσης, όπως στη Νέα Νότια Ουαλία, περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό μη φυλλοβόλων κωνοφόρων, ευκαλύπτου και άλλων αειθαλών που δεν ρίχνουν φύλλα στο κρύο του χειμώνα.

Φθινόπωρο του καιρού

Ο καιρός της Αυστραλίας έχει αλλάξει και μπορεί συχνά να είναι απρόβλεπτος. Έτσι πάντα να είστε προετοιμασμένοι! Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, τον Φεβρουάριο, αυτό το έτος ήταν κυρίως υγρό κυρίως κατά μήκος των ακτών του Κουίνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, με τις πλημμύρες σε αρκετές περιοχές και οι περιόδους βροχής αναμένεται να συνεχιστούν στις αρχές του φθινοπώρου.

Σκι περίοδο

Το φθινόπωρο είναι λίγο πολύ η 11η ώρα για το σχεδιασμό για εκδρομές σκι, καθώς οι επιλογές διαμονής αρχίζουν να μειώνονται με τις πρώιμες κρατήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα.

Οι πίστες σκι στη Νέα Νότια Ουαλία βρίσκονται στα χιονισμένα βουνά περίπου νοτιοδυτικά του Καμπέρα, ενώ η περιοχή των Άλπεων της Υψηλής Χώρας της Βικτώριας είναι η περιοχή των χιονοδρομικών θέσεων του κράτους.

Ναι, υπάρχουν και πίστες σκι στην Τασμανία.

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson