Αυστραλοί ταχυδρομικοί κώδικες

Είναι κάπως όπως οι ταχυδρομικοί κώδικες

Οι γειτονιές της Αυστραλίας ταξινομούνται σε πολλούς ταχυδρομικούς κώδικες, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της καθημερινής ζωής. Τι ακριβώς είναι οι ταχυδρομικοί κώδικες, γιατί πρέπει να ξέρετε για αυτούς και πώς λειτουργούν;

Τι είναι οι Ταχυδρομικοί Κώδικες;

Αυστραλοί ταχυδρομικοί κώδικες είναι ομάδες ψηφίων που κατανέμονται σε τοπικές περιοχές παράδοσης αλληλογραφίας εντός της χώρας και χρησιμεύουν ως ταχυδρομική και γεωγραφική τους ταυτότητα.

Κάθε χώρα θα έχει τη δική της εκδοχή της ταυτότητας του χώρου παράδοσης αλληλογραφίας, αν και αυτό μπορεί να εκφράζεται με διαφορετικό όρο.

Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ταχυδρομικοί κώδικες αναφέρονται ως ταχυδρομικοί κώδικες.

Πότε σχηματίστηκαν;

Το ιστορικό της χρήσης του ταχυδρομικού κώδικα στην Αυστραλία χρονολογείται από το 1967, όταν το σύστημα εφαρμόστηκε από την Australia Post. Την εποχή εκείνη, η εταιρεία ήταν γνωστή ως τμήμα του Γενικού Διευθυντή.

Τα προηγούμενα ταχυδρομικά συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες πολιτείες πριν υιοθετηθούν οι ταχυδρομικοί κώδικες. Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση κωδικών αριθμών και γραμμάτων στη Μελβούρνη και σε περιφερειακές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πώς παρουσιάζονται;

Οι ταχυδρομικοί κώδικες στην Αυστραλία αποτελούνται πάντα από τέσσερα ψηφία. Το πρώτο ψηφίο του κώδικα προσδιορίζει ποιο είναι το αυστραλιανό κράτος ή το έδαφος όπου βρίσκεται η περιοχή αποστολής αλληλογραφίας. Υπάρχουν 7 αρχικά ψηφία που κατανέμονται στα 6 κράτη και 2 εδάφη στην Αυστραλία. Είναι ως εξής:

Βόρεια επικράτεια: 0

Νέα Νότια Ουαλία και Αυστραλιανή Πρωτεύουσα (όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα): 2

Βικτώρια: 3

Κουίνσλαντ: 4

Νότια Αυστραλία: 5

Δυτική Αυστραλία: 6

Τασμανία: 7

Τα παρακάτω παραδείγματα δείχνουν τους ταχυδρομικούς κώδικες από πόλεις σε κάθε μία από τις πολιτείες, οι οποίες χρησιμοποιούν το αρχικό ψηφίο που έχει διατεθεί.

Ντάργουιν, Βόρεια Επικράτεια: 0800

Σύδνεϋ, Νέα Νότια Ουαλία: 2000

Καμπέρα, Αυστραλιανή πρωτεύουσα: 2600

Μελβούρνη, Βικτώρια: 3000

Μπρίσμπεϊν, Κουίνσλαντ: 4000

Αδελαΐδα, Νότια Αυστραλία: 5000

Περθ, Δυτική Αυστραλία: 6000

Τασμανία: 7000

Χαρακτηριστικά του ταχυδρομικού κώδικα

Για την αποτελεσματική αποστολή αλληλογραφίας μέσω του συστήματος Australia Post, ο ταχυδρομικός κώδικας πρέπει να συμπεριληφθεί στην ταχυδρομική διεύθυνση. Η θέση του βρίσκεται στο τέλος της αυστραλιανής διεύθυνσης.

Οι αυστραλιανοί συνηθισμένοι φάκελοι αλληλογραφίας ή καρτ-ποστάλ θα περιέχουν συχνότερα χώρο για τον αποστολέα ώστε να περιλαμβάνει τον ταχυδρομικό κώδικα. Αυτά είναι τέσσερα κουτιά στην κάτω δεξιά γωνία που επισημαίνονται με πορτοκαλί χρώμα. Κατά τη δημοσίευση αλληλογραφίας με το χέρι, είναι κοινό να χρησιμοποιείται αυτός ο χώρος για τον ταχυδρομικό κώδικα, αντί να συμπεριλαμβάνεται στο τέλος της γραμμής διεύθυνσης.

Όλοι οι ταχυδρομικοί κώδικες στην Αυστραλία διαχειρίζεται η εταιρεία γνωστή ως Australia Post. Ο επίσημος ιστότοπός τους παρέχει δωρεάν καταχωρίσεις κάθε ταχυδρομικού κώδικα στην Αυστραλία και, επιπλέον, οι ταχυδρομικοί κώδικες είναι διαθέσιμοι από τα ταχυδρομικά γραφεία που διαθέτουν βιβλιαράκια ταχυδρομικού κώδικα.

Άλλες υποθέσεις

Παρόλο που οι περισσότεροι ταχυδρομικοί κώδικες είναι απλοί, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα. Υπάρχουν ορισμένοι ταχυδρομικοί κώδικες στην Αυστραλία που έχουν το αρχικό ψηφίο του 1, το οποίο δεν χρησιμοποιείται σε καμία χώρα. Αυτά κατανέμονται σε ειδικές οργανώσεις που έχουν περισσότερα από ένα γραφεία σε μια σειρά κρατών και εδαφών και, συνεπώς, απαιτούν διαφορετικό ταχυδρομικό κώδικα.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η Αυστραλιανή Φορολογική Υπηρεσία - ένας φορέας που διαθέτει εμπορικά καταστήματα σε κάθε κράτος και έδαφος στην Αυστραλία.

Ως ταξιδιώτης, πώς είναι χρήσιμοι οι ταχυδρομικοί κώδικες;

Η γνώση του ταχυδρομικού κώδικα της περιοχής σας μπορεί να είναι ένας πολύ εύχρηστος πόρος. Μπορεί να σας βοηθήσει:

Γνωρίζοντας τους ταχυδρομικούς κώδικες στους οποίους σχεδιάζετε να επισκεφθείτε είναι επίσης χρήσιμο να στέλνετε ή να λαμβάνετε μηνύματα. Όταν στέλνετε τις κάρτες σας πίσω στο σπίτι, φροντίστε να συμπεριλάβετε τον τρέχοντα ταχυδρομικό σας κωδικό στη διεύθυνση επιστροφής σας για μια γρήγορη απάντηση!

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson .