Θεματικό πάρκο Xcaret

- Μάγια Ριβιέρα, Μεξικό

Οι επισκέπτες στο Κανκούν ή στη Ριβιέρα Μάγια ακούγονται σύντομα για το Xcaret, καθώς πολλές διαφημίσεις προωθούν αυτήν την έλξη και το αδελφό οικολογικό πάρκο Xel-ha : ίσως να μην είστε ποτέ σίγουροι πώς να προφέρετε το "Xcaret", αλλά σίγουρα θα το γνωρίζετε.

Τι είναι αυτό?

Το Xcaret στοχεύει στη συσκευασία της ιστορίας των Μάγια του Γιουκατάν και της οικολογίας της τροπικής λιμνοθάλασσας σε μια διασκεδαστική εμπειρία μιας ημέρας.

Το αποτέλεσμα είναι καλά εκτελεσμένο. Το Xcaret είναι ένα καταπληκτικό μέρος για μια οικογένεια να περάσει μια μέρα.

Το Xcaret είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο νότια του Κανκούν. Όλα τα θέρετρα οργανώνουν εκδρομές. επίσης, τουριστικά περίπτερα στο Κανκούν, επίσης, εκδρομές προς Xcaret και Xel-ha. Ή μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας, ή να πάρετε ένα από τα λεωφορεία που πετούν κάτω από τον αυτοκινητόδρομο, και στη συνέχεια να επιστρέψετε στο θέρετρο σας με ένα από τα ταξί που περιμένουν στο τέλος του Night Show.

Σχέδιο δράσης

Προσεγγίστε την επίσκεψή σας στο Xcaret σαν μια επίσκεψη σε ένα σημαντικό θεματικό πάρκο: φτάνετε νωρίς. περιμένετε να περάσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια? και να μείνετε όσο το πάρκο είναι ανοικτό, για να απολαύσετε το Xcaret τη νύχτα.

Θα καλύψετε πολύ έδαφος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, γι 'αυτό είναι ωραίο το πάρκο να έχει πολλά ήσυχα σημεία όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε σε μια αιώρα ή τα παιδιά σας να μπορούν να παίξουν στην άμμο. Θα βρείτε επίσης εξαιρετικά εστιατόρια.

Υπόγειος ποταμός Float

Η ξεχωριστή δραστηριότητα στο Xcaret είναι μια βουτιά 1.590 ποδιών σε έναν υπόγειο ποταμό .

Αυτό είναι πραγματικά μια εμπειρία FAB, και ακόμη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε μπορεί να συμμετάσχει: ο καθένας έχει εκδοθεί ένα σωσίβιο.

"Underground", παρεμπιπτόντως, δεν σημαίνει μαύρη πίσσα και τρομακτικό: ορισμένες περιοχές είναι σαν σήραγγες, αλλά πάντα μπορείτε να δείτε το φως.

Εάν ο ποταμός γεμίσει, απλά βγείτε από το νερό: υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη όπου μπορείτε να ξεφύγετε και να κάνετε ένα διάλειμμα.

Άλλες δραστηριότητες νερού στο Xcaret περιλαμβάνουν κολύμπι στην παραλία και κολύμβηση με αναπνευστήρα σε μια ζεστή λιμνοθάλασσα, καθώς και ασφάλιστρα (όπως επιπλέον χρέωση) όπως συναντήσεις με δελφίνια, snuba, θαλάσσια πεζοπορία και εκδρομές στον κοραλλιογενή ύφαλο .

Xcaret έχει επίσης μια βόλτα με ποταμόπλοιο: πολύ όμορφο, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα καυτό, αργή, βόλτα? οι οικογένειες μπορεί να βρουν ότι ο χρόνος τους είναι καλύτερο να δαπανηθεί αλλού.

Περισσότερα χαρακτηριστικά του πάρκου

Χλωρίδα και πανίδα
Να είστε βέβαιος να επισκεφθείτε το περίπτερο πεταλούδων και το ενυδρείο τροπικού ύφαλου. (Δείτε όλα τα αξιοθέατα στο χάρτη Xcaret.) Επίσης, σε όλο το πάρκο, θα συναντήσετε ενδιαιτήματα για πλάσματα όπως γιγαντιαία χελώνες ή ορφανοφόρα.

Δεν είμαι λάτρης ζωολογικού κήπου - μιλάω για κλουβιά ζώα - αλλά ήταν ακόμα συγκρατημένο να δούμε τις υπέροχες pumas και τους jaguars που είχαν μια μεγάλη "κλουβί" περιοχή στο νησί Jaguar.

Mayan World
Όσο για το αρχαιολογικό μέρος της εικόνας: υπάρχουν πράγματι μερικά γνήσια ερείπια στο Xcaret, καθώς και ένα αναδημιουργημένο Mayan Village που είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά να εξερευνήσουν. Η οικογένειά μου περνούσε από τα ερείπια για δύο λόγους: επισκεφθήκαμε ήδη το εντυπωσιακό Tulum και βιάσκαμε, υποτιμώντας πόσο πρέπει να κάνουμε στο Xcaret.

Ζωντανή διασκέδαση
Το Xcaret έχει πολλές παραστάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια εκδήλωση με άλογο - το Fiesta Charra στο Xcaret-- πραγματοποιείται ακριβώς δίπλα στο Εστιατόριο El Mexicano (ένα εξαιρετικό εστιατόριο για οικογένειες.) Φτάστε νωρίς, πάρτε ένα κάθισμα με το δαχτυλίδι και το φαγητό σας ενώ η παράσταση συνεχίζεται.

Μια από τις ζωντανές παραστάσεις: " Voladores de Papantla" - Φυλλάδια Papantla - βασίζεται σε τελετή που λατρεύει τον θεό της Κυριακής, 30 μέτρα στον αέρα. Οι τέσσερις ιπτάμενοι άνδρες αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία της γης, του αέρα, της φωτιάς και του νερού. (Ελέγχετε πάντα τον ιστότοπο για ενημερώσεις!)

Xcaret Night Show
Το μεγάλο φινάλε της επίσκεψής σας είναι το εξαιρετικό νυχτερινό show Xcaret Mexico Espectacular που πραγματοποιείται σε ένα μεγάλο σκεπαστό θέατρο. Αυτή η παράσταση είναι μια θεαματική παραγωγή, που δεν πρέπει να χάσετε. Οι οικογένειες με τα παιδιά είναι παντού, και η μουσική, ο γρήγορος ρυθμός, και το cast των εκατοντάδων συμπεριλαμβανομένων των αλόγων θα κρατήσουν ακόμη και μικρά παιδιά και εφήβους διασκεδάσει.

Η νύχτα αρχίζει * με ένα αρχαίο παιχνίδι Μάγια: φανταστείτε το μπάσκετ με ένα στεφάνι που είναι πλαγίως σε έναν τοίχο, ένα κεκλιμένο γήπεδο και μια βαριά μπάλα που μπορεί να χτυπηθεί μόνο με τους γοφούς. Στη συνέχεια - κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας - ήρθε ένα πανοραμικό γλυκό μέσα από την ιστορία του Μεξικού, και στη συνέχεια ένα μίγμα των περιφερειακών χορών.

Η αντίδραση του κοινού προστέθηκε στη διασκέδαση, καθώς πολλοί Μεξικανοί στην επίδειξη ευνόησαν τα περιφερειακά τραγούδια.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την τοποθεσία του Xcaret και δείτε μερικές φωτογραφίες του Xcaret