Η υπερπόντια εθνική οδό: Μαϊάμι στο Key West

Η υπερπόντια εθνική οδός, το νοτιότερο άκρο της εθνικής οδού των ΗΠΑ 1 και μερικές φορές ονομάζεται "Η εθνική οδός που πηγαίνει στη θάλασσα" είναι ένα σύγχρονο θαύμα. Ο δρόμος, που ακολουθεί ένα μονοπάτι που πρωτοεμφανίστηκε το 1912 από τον σιδηρόδρομο της Ανατολικής Ακτής της Αμερικής του Henry Flagler, εκτείνεται από το Μαϊάμι στο Key West . Το Condé Nast Traveler καλεί ένα ταξίδι κάτω από αυτή την εθνική οδό, το "Perfect Florida Keys Road Trip."

Ο τυφώνας της Ημέρας Εργασίας του 1935 προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην αρχική σιδηροδρομική υποδομή κατά μήκος της διαδρομής, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του σιδηροδρόμου.

Η κατασκευή της εθνικής οδού άρχισε περίπου ένα χρόνο αργότερα. Η ίδρυσή του περιελάμβανε μερικά από τα αρχικά ανοίγματα των σιδηροδρόμων καθώς και το κοράλλι των επιμέρους κλειδιών και των ειδικά κατασκευασμένων στηλών.

Όταν ολοκληρώθηκε το 1938, ο αυτοκινητόδρομος σηματοδότησε την αρχή μιας απίστευτης περιπέτειας για τον Βόρειο Αμερικανό αυτοκινητιστή, ο οποίος μπορούσε τώρα να ταξιδέψει 113 μίλια από το δρόμο και να διασχίσει 42 γέφυρες για να ταξιδέψει από το Μαϊάμι στο νοτιότερο σημείο του Key West . Το 1982, 37 γέφυρες αντικαταστάθηκαν με ευρύτερες εκτάσεις, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής Γέφυρας Seven Mile στο Μαραθώνα.

Το 2002 προστέθηκε το Florida Keys Overseas Trail Trail, το οποίο περιλαμβάνει το Grassy Key Bikeway. Με μήκος μαρκαρίσματος μήκους 54,5 έως 58,5 bayside, το Grassy Key Bikeway με ορίζοντα 8 ποδιών είναι διαμορφωμένο και επιπλωμένο με φράχτη χωριστής σιδηροτροχιάς καθώς και μπουλόνια για την απαγόρευση της πρόσβασης στο αυτοκίνητο.

Το Trail της Κληρονομιάς είναι ένα πλακόστρωτο μονοπάτι αναψυχής κατά μήκος των παλαιών σιδηροδρομικών γεφυρών Flagler και το Τμήμα Μεταφορών της Φλόριντα, το οποίο διαθέτει διασταύρωση ανάμεσα στην πλευρά του κόλπου και στην πλευρά του ωκεανού.

Τεντώνοντας από το MM 106.5 έως το ΜΜ 0, το μονοπάτι περιλαμβάνει ερμηνευτικές διαδρομές που χαρακτηρίζουν τα αξιοθέατα και άλλους δημόσιους χώρους που βρίσκονται πάνω και έξω από τον αυτοκινητόδρομο 1 της US - καθώς και πάγκους, ράφι για ποδήλατα τέχνης και πινακίδα στήλης ασβεστόλιθου με χάρτες Overseas Trail Trail.

Σήμερα, οι οδηγοί μπορούν να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο σε λιγότερο από τέσσερις ώρες από το Μαϊάμι.

Ωστόσο, οι οδηγοί θα πρέπει να αφήσουν χρόνο για να ζήσουν τη φυσική ομορφιά του συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου των θαλασσών και της άγριας φύσης που συνορεύουν με το δρόμο, και τις υπέροχες ανατολές και ηλιοβασιλέματα.

Προτεινόμενες διακοπές

Συμβουλές για την οδήγηση του Overseas Highway