Χειμώνας στην Αυστραλία: Τι να περιμένετε

Ο χειμώνας στην Αυστραλία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ευχάριστους χειμώνες που θα ζήσετε στον κόσμο. Με τις θερμοκρασίες που σπάνια πέφτουν στους αριθμούς μείον, είστε αναγκασμένοι να έχετε έναν καλό χρόνο!

Στην Αυστραλία, ο χειμώνας μας αρχίζει στις αρχές Ιουνίου και τελειώνει στα τέλη Αυγούστου.

Χειμερινός καιρός

Κατά τη χειμερινή περίοδο, οι θερμοκρασίες του ψυγείου είναι προβλέψεις σε ολόκληρο το έθνος. Αν και το χιόνι είναι ασυνήθιστο μεταξύ της πλειοψηφίας της Αυστραλίας, η χιονόπτωση μπορεί να βρεθεί σε ορισμένες επιλεγμένες τοποθεσίες.

Οι χιονοπτώσεις συμβαίνουν μέσα στα ορεινά εδάφη των χιονισμένων βουνών της NSW, της αλπικής περιοχής της Βικτώριας και των ορεινών περιοχών της Τασμανίας. Στα βόρεια τροπικά της Αυστραλίας, ο καιρός σπάνια πέφτει κάτω από τους 24 ° C. Αν και οι περισσότεροι άλλοι τομείς σπάνια καταγράφουν το χιόνι, ο αυστραλιανός καιρός μπορεί να έχει αρκετές δραματικές σταγόνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα έχετε πάντα μερικές επιπλέον στρώσεις μαζί σας το χειμώνα.

Οι περιοχές της Κεντρικής Αυστραλίας τείνουν να παραμένουν σχετικά θερμές με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 18-24 ° C. Όταν εξερευνείτε την Αυστραλία το χειμώνα, φροντίστε να φορέσετε ένα σακάκι και κασκόλ για να αντιμετωπίσετε το αεράκι.

Με τις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές να χτυπούν κατά μέσο όρο 12-18 ° C, η Αυστραλία είναι περισσότερο από ανεκτή στις περισσότερες περιοχές, αν και ίσως χρειαστεί μερικά στρώματα και ένα beanie για να σας δούμε μέσα από τις πιο δροσερές νύχτες.

Οι πιο ορεινές περιοχές μπορούν να πέσουν τόσο χαμηλά όσο 6 ° C. Σημειώστε ότι αυτές οι θερμοκρασιακές κλίμακες βασίζονται σε μέσους όρους και οι πραγματικές θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες σε καθημερινή βάση.

Βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αυστραλία

Η βροχόπτωση είναι γενικά αρκετά χαμηλή κατά τη διάρκεια ενός τυπικού χειμώνα της Αυστραλίας, παρόλο που τα χιλιόμετρα κάνουν την αιχμή της στην Τασμανία. Οι βροχομετρικές μετρήσεις υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε περίπου 14 mm στη Βόρεια Επικράτεια, η οποία βρίσκεται στη μέση της ξηρασίας, στα 98 mm στη Νέα Νότια Ουαλία και 180 mm στη Βικτώρια.

Η μέση βροχόπτωση για την Αυστραλία το 2016 ήταν μόλις πάνω από 49,9 χιλιοστά.

Χειμερινό σκι

Οι χειμώνες της Αυστραλίας είναι ιδανικοί για όλους τους φαγουρούς που παίρνουν τις βουνοπλαγιές μας. Με το τοπίο ιδανικό για πεζοπορία στις πλαγιές του βουνού και απολαυστικές δραστηριότητες χιονιού, ο χειμώνας της Αυστραλίας είναι βέβαιο ότι θα είναι αξέχαστος. Οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για το χειμώνα περιλαμβάνουν το σκι και το snowboarding. Περπατώντας στα χιονισμένα βουνά της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην ψηλή χώρα της Βικτώριας ή στα βουνά της Τασμανίας, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα.

Στα χιονισμένα βουνά, οι δύο κύριες περιοχές του χιονοδρομικού κέντρου είναι η Thredbo και η Perisher Valley, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην άλλη. Αν έρχεται από το βορρά, το οδικό ταξίδι στο Thredbo και Perisher Valley ξεκινά από το Cooma στην εθνική οδό του Monaro νότια της Καμπέρα. Απευθυνθείτε δυτικά για την οδό Snowy Mountains, φροντίζοντας να πάρετε τη στροφή προς Jindabyne Rd και Alpine Way.

Στη βόρεια πλευρά του Mt Kosciuszko, βρίσκονται τα φιλικά προς την οικογένεια Selwyn Snowfields. Για Selwyn Snowfields, συνεχίστε κατά μήκος της οδού Snowy Mountains σε μια γενική βορειοδυτική κατεύθυνση πέρα ​​από την πόλη Adaminaby. Από τη νότια, είναι η εθνική οδός Princes, ο αυτοκινητόδρομος Monaro και η οδό Snowy Mountains στο Cooma. Από τα ανατολικά, είναι η οδός Snowy Mountains προς Cooma από το βόρειο τμήμα της πόλης Bega μεταξύ Narooma και Eden στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μια βόρεια διαδρομή από την ακτή είναι από τον κόλπο Batemans μέσω του αυτοκινητόδρομου Kings, στη συνέχεια νότια στην εθνική οδό Monaro.

Το Thredbo και το Perisher Valley είναι γεμάτα χιονοδρομικά κέντρα με καταλύματα στα ίδια τα θέρετρα ή στο κοντινό Jindabyne. Δεν υπάρχει καμία διαμονή στο Selwyn Snowfields. Παρόλο που οι σκιέρ μπορούν να βρουν ένα μέρος για να μείνουν στο Adaminaby, το οποίο είναι περίπου 45 χιλιόμετρα μακριά.

Στη Βικτώρια, οι πίστες σκι είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο κοντά στη Μελβούρνη σε σύγκριση με την κατάσταση της Νέας Νότιας Ουαλίας. Τα κύρια θέρετρα είναι: Falls Creek, Mt Hotham, Mt Buller και Mt Buffalo. Η Τασμανία διαθέτει πίστες για σκι στους Εθνικούς Δρυμούς Ben Lomond, Mt Field και Cradle Mountain.

Εσωτερικά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Όποιος προτιμά να νικήσει τη θερμότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να επιδοθεί σε πολλές από τις ωραίες εσωτερικές δραστηριότητες που έχει να προσφέρει η Αυστραλία. Εξερευνώντας τα μουσεία και τις γκαλερί του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης, του Μπρίσμπαν και άλλων περιοχών της Αυστραλίας, έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον αυστραλιανό πολιτισμό και την κληρονομιά.

Η αυστραλιανή εθνική πρωτεύουσα, η Καμπέρα, έχει πολλά να προσφέρει το χειμώνα.

Υπάρχουν διάφορες θεατρικές προσφορές στο Σίδνεϊ , τη Μελβούρνη και σε άλλες πόλεις και μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας και αμέτρητα μικρά μπαρ για να μπορέσει κανείς να βρεθεί άνετα.

Φυσικά, υπάρχει πάντα το πλεονέκτημα της απλής διαμονής, που έχει μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί σε ευχάριστη εταιρεία μπροστά σε μια φλογερή πυρκαγιά.

Χειμερινά γεγονότα

Η μόνη εθνική αργία στο αυστραλιανό χειμώνα είναι οι διακοπές των γενεθλίων της Βασίλισσας. Αυτές οι διακοπές γίνονται τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουνίου σε όλα τα αυστραλιανά κράτη εκτός από τη Δυτική Αυστραλία.

Καθώς τα Χριστούγεννα λαμβάνουν χώρα στο αυστραλιανό καλοκαίρι, τα Blue Mountains γιορτάζουν το Yulefest το χειμώνα με τα Χριστούγεννα τον Ιούλιο.

Στο Top End της Αυστραλίας, το Darwin Beer Can Regatta λαμβάνει χώρα συνήθως τον Ιούλιο στο Mindil Beach.

Το μεγάλο φεστιβάλ Brisbane Country, το Royal Queensland Show, επίσης γνωστό ως Ekka, συνήθως πραγματοποιείται τον Αύγουστο.

Επεξεργασμένο από τη Sarah Megginson