Σαν Φρανσίσκο

Κατά μήκος του κόλπου από τη Γέφυρα του Κόλπου μέχρι την προβλήτα 39

Αυτή η περιοδεία στο Σαν Φρανσίσκο θα σας μεταφέρει από τη Γέφυρα του Κόλπου μέχρι την προβλήτα 39, σε απόσταση περίπου δύο μιλίων. Εάν αυτό ακούγεται πολύ μακριά για σας, μην ανησυχείτε. Εάν κουράζετε, το ιστορικό καρότσι F-Line τρέχει κατά μήκος του μονοπατιού σας και μπορείτε να προχωρήσετε σε οποιοδήποτε σταθμό στην πορεία σας.

Αξιοθέατα στο Σαν Φρανσίσκο

Ξεκινήστε τον περίπατό σας στην ή κοντά στην προβλήτα 24, κάτω από τη γέφυρα του κόλπου, στη συνέχεια ακολουθήστε τα βορειοδυτικά προς το κτίριο των φέρι και την προβλήτα 39.

Η Γέφυρα του Κόλπου υπέφερε κάποτε σε σύγκριση με τη γέφυρα Golden Gate πέρα ​​από τον κόλπο, αλλά με την προσθήκη μιας κομψής ανατολικής έκτασης και το δυτικό άνοιγμα μετατράπηκε σε κομμάτι έργων τέχνης, όλα αυτά άλλαξαν. Η βραδινή επίδειξη που ονομάζεται Bay Lights είναι μια εγκατάσταση του καλλιτέχνη που αναβοσβήνει με LEDs που δημιουργούν ένα σχεδόν υπνωτικό αποτέλεσμα. Για να μάθετε από πού να τα δείτε, λάβετε όλες τις λεπτομέρειες στον οδηγό για το Bay Bridge και το Bay Lights .

Waterfront Dining: Θα βρείτε δύο όμορφα εστιατόρια κοντά στο Bay Bridge, που γοητεύουν για την θέα τους και διαθέτουν πανέμορφους εσωτερικούς χώρους από τον σχεδιαστή Pat Kuleto. Δυστυχώς, η κουζίνα τους δεν ταιριάζει με τη σκηνή και οι τιμές είναι αρκετά υψηλές. Πηγαίνετε στο μεσημεριανό γεύμα για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα και να δείτε χωρίς να χρεώνετε για να το κάνετε.

Rincon Park: Αυτό το μικρό πάρκο φιλοξενεί ένα υπαίθριο γλυπτό που μοιάζει με τόξο και βέλος που ονομάζεται Cupid's Span. Βρίσκεται δίπλα στην αποβάθρα του πυροσβεστικού σκάφους και όταν τα σκάφη εξαπολύουν τους εύκαμπτους σωλήνες, το ψεκασμό νερού με καμάρα προσθέτει ακόμα περισσότερο στο να θαυμάσει.

Pier 14: Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες των πορθμείων ταξιδεύουν καθημερινά από την Pier 14 στο κοντινό κτίριο Ferry. Σήμερα, η ανακατασκευασμένη έκδοση είναι το καλύτερο μέρος στην πόλη για να πάρετε μια θέα στη Γέφυρα του Κόλπου.

Κρουαζιερόπλοιο: Όλοι αυτοί οι επιβάτες από το παρελθόν έχουν αντικατασταθεί από αγοραστές και πεινασμένους επισκέπτες που έρχονται για να ψωνίσουν και να δειπνήσουν στα καταστήματα τροφίμων και τα εστιατόρια.

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά καθημερινά, και τα σαββατοκύριακα, όλα είναι περιτριγυρισμένα από μια ζωντανή αγορά αγρότη. Αποκτήστε όλες τις λεπτομέρειες στον Οδηγό κτίριο πλοίων .

Βότανο Caen Way ... Το πεζοδρόμιο ανάμεσα στην Pier 1 και την Pier 42 ονομάζεται Herb Caen Way ... προς τιμήν του Herb Caen, του βραβευμένου με το βραβείο Pulitzer αρθρογράφος που έγραψε για το Χρονικό του Σαν Φρανσίσκο για περισσότερα από 50 χρόνια. Οι τρεις κουκίδες μετά τη λέξη "Way" είναι μέρος του ονόματος λόγω του στυλ γραφής του Caen, το οποίο περιλάμβανε πολλά - το μαντέψατε - ... (αλλιώς γνωρίζει ως ελλείψεις). Ιστορικά επιδείξεις, ποιήματα και προσφορές τοποθετούνται στο πεζοδρόμιο, όλα αξίζει να κοιτάξετε προς τα κάτω για να βρείτε και να πάρετε μια στιγμή για να διαβάσετε. Τα γυάλινα μπλοκ που μπαίνουν στο διάδρομο ονομάζονται Κορδέλα Embarcadero, που συνδέει το μπροστινό μέρος της προβλήτας μαζί με μια συνεχή γραμμή γυάλινου μπλοκ που περιβάλλεται από ένα τσιμεντένιο διάδρομο.

Φαινόταν σαν αυτό: Αν παρακάμψετε το Embarcadero στην Washington Street, για να δείτε την οθόνη που δείχνει πώς η περιοχή κοίταξε πριν από το 1989, όταν ένας πλούσιος αυτοκινητόδρομος επισκίασε την προκυμαία, θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο την προκυμαία της σημερινής εποχής. Ο σεισμός του 1989 κατέστρεψε το δυσάρεστο δρόμο πέρα ​​από την επισκευή, ξεκινώντας από μια αλυσίδα γεγονότων που είχε ως αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις.

Αποβάθρα 7: Αυτή η δημόσια προβλήτα εκτείνεται 900 πόδια έξω στον κόλπο, ακονισμένα με βικτοριανό στυλ φωτιστικά και πάγκους. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη προβλήτα αλιείας στο Σαν Φρανσίσκο. Εάν φέρετε τον αλιευτικό πόλο σας, μπορείτε να πιάσετε αστραφτερές καλαμιές, καραβίδες, χάλιμπατ ή ριγέ μπάσο. Ή απλά πάρτε τη φωτογραφική μηχανή σας και τραβήξτε μια φωτογραφία Instagram-άξια.

Το Exploratorium: Το δικαιολογημένα φημισμένο μουσείο επιστημών του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στην προβλήτα 15. Είναι τόσο διασκεδαστικό ότι δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι μαθαίνετε κάτι και στο απίθανο γεγονός ότι βαρεθείτε, ο πανοραμικός κόλπος του Σαν Φρανσίσκο οι απόψεις είναι μερικές από τις καλύτερες στην προκυμαία. Αξίζει να σταματήσετε ακόμα κι αν δεν νομίζετε ότι σας αρέσει πολύ η επιστήμη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό στον Οδηγό Exploratorium .

Pier 27: Αυτή η προβλήτα στεγάζει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του Σαν Φρανσίσκο

Συνεχίστε στη Γέφυρα του Golden Gate: Η προκυμαία συνεχίζει πέρα ​​από την προβλήτα 27 και είναι δυνατό να περπατήσετε μέχρι το Golden Gate Bridge. Συνεχίστε τη βόλτα σας χρησιμοποιώντας τον οδηγό για την προβλήτα 39 , στη συνέχεια πηγαίνετε από εκεί στο ψαροχώρι Wharf στην πλατεία Ghirardelli . Παλιό Υδάτινο Πάρκο, ακολουθήστε το βυθισμένο μονοπάτι μπροστά από το Fort Mason και ολοκληρώστε το ταξίδι σας στη Γέφυρα του Golden Gate, λαμβάνοντας το γραφικό περίπατο κατά μήκος του Crissy Field .

Αν φτάσετε μέχρι το Fort Point από το Ferry Building, συγχαρητήρια. Θα έχετε περπατήσει περισσότερο από πέντε μίλια.