Περιοχές του Σαν Φρανσίσκο: Fillmore

Αν ψάχνετε για μια θέση στο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι κάτοικοι ξεπερνούν τους τουρίστες, όπου μπορείτε να πάρετε μια ματιά για το τι είναι η ζωή στην πόλη δίπλα στον κόλπο, δοκιμάστε την οδό Fillmore. Μπορεί να μην παράγει τόσο πολύ buzz όπως άλλα μέρη της πόλης, όπως η περιοχή της αποστολής ή ο λόφος Potrero, αλλά είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για να πάει - και πολύ πιο ήσυχο από κάποιες από τις πιο γνωστές γειτονιές.

Η Fillmore Street έχει χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αίσθηση γειτονιάς και άφθονα καταστήματα καφέ και αρτοποιεία που είναι ιδανικά για χαλάρωση και παρακολούθηση ατόμων.

Ο καλύτερος χρόνος για να πάτε είναι το μεσημέρι για ψώνια ή νωρίς το βράδυ για δείπνο. Μετά από το σκοτάδι, γίνεται ήσυχο - γρήγορα.

Το Fillmore έχει μια πλούσια ιστορία, αρχίζοντας από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Διάσημοι άνθρωποι που μεγάλωσαν στην οδό Fillmore στις αρχές του εικοστού αιώνα περιλαμβάνουν τους βιολιστές Yehudi Menuhin και Issac Stern, ποιητή Maya Angelou και κωμικός Mel Blanc, ο οποίος ήταν η φωνή του Bugs Bunny. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, των 50s και 60s Το Fillmore ήταν ένα από τα κορυφαία τζαζ κέντρα του κόσμου.

Ψώνια Το Fillmore

Αν περνάτε οποιαδήποτε στιγμή στο The Fillmore, θα πρέπει να κάνετε κάποια ψώνια. Η αγορά παραθύρων είναι μια χαλαρή δραστηριότητα και ασφαλής για το τσέπη σας το πρωί. πολλά καταστήματα δεν ανοίγουν μέχρι τις 11:00 π.μ., μερικά είναι κλειστά τις Δευτέρες και τα περισσότερα είναι κλειστά κατά τις αργίες. Θα βρείτε μερικά αλυσίδες καταστημάτων, αλλά περισσότερες τοπικές μπουτίκ που προσφέρουν έπιπλα, ρούχα και είδη δώρων.

Ένα από τα αγαπημένα Fillmore αγαπημένα των αγοραστών είναι τα καπέλα της κυρίας Dewson (2050 Fillmore) που παρέχουν μοντέρνα toppers σε πολλούς San Franciscans, συμπεριλαμβανομένου του πρώην δήμαρχος Willie Brown.

Αρκετά vintage καταστήματα ένδυσης και πολυτελή καταστήματα λιτότητας στην οδό Fillmore προσφέρουν ευκαιρίες κυνηγιού.

Δεν είναι στην οδό Fillmore, αλλά το Japantown του Σαν Φρανσίσκο είναι τόσο κοντά που μπορείτε να το επισκεφθείτε όσο βρίσκεστε εκεί. Εδώ μπορείτε να κάνετε στο San Francisco Japantown .

Πού να φάτε στην οδό Fillmore

Θα βρείτε πολλά μέρη για φαγητό στην οδό Fillmore.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να διαλέξετε είναι να περπατήσετε, να ελέγξετε τα μενού και να δείτε τι είναι δημοφιλές. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε το Yelp ή άλλη εφαρμογή που παρέχει σχόλια και αξιολογήσεις εστιατορίων. Αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει να βρείτε μέρη σε κοντινούς δρόμους όπως το Gardenias το 1963 Sutter.

Το 1300 στο Fillmore σερβίρει ένα νόστιμο τραγούδι του Ευαγγελίου τζαζ μερικές φορές το μήνα, το οποίο έχει βαθμολογηθεί με ένα από τα καλύτερα βραβεία Ευαγγελίου στις ΗΠΑ από το Open Table. Ο SF Eater λέει ότι εξυπηρετούν επίσης το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο του Σαν Φρανσίσκο.

Ψυχαγωγία Fillmore

Το Θέατρο Πηλού (2261 Fillmore) παρουσιάζει έργα τέχνης και ανεξάρτητες ταινίες. Κοντά στο Japantown είναι το Kabuki Sundance, όπου μπορείτε να πάρετε μια τσίμπημα για να φάτε και να πάρετε τα ποτά σας με το μπαρ ενώ παρακολουθείτε μια ταινία στο μπαλκόνι του επάνω μέρους του δωματίου ή σε προβολές άνω των 21 ετών.

Το Αμφιθέατρο Fillmore (1805 Geary St.) υπήρξε ο χώρος των συναυλιών και των παραστάσεων στους San Franciscans για σχεδόν έναν αιώνα.

Εκδηλώσεις στην οδό Fillmore

Κάθε τέταρτη Ιουλίου, ο Fillmore Street είναι ο χώρος του Φεστιβάλ Jazz Fillmore, ενός από τα πιο ζωντανά φεστιβάλ τζαζ και τέχνης της πόλης. Το Φεστιβάλ Salsas συμβαίνει επίσης τον Ιούλιο. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης ένα Holiday Village στα τέλη Δεκεμβρίου.

Πού είναι η οδός Fillmore;

Το Fillmore είναι ένας μακρύς δρόμος.

Τρέχει μέχρι τον κόλπο κοντά στη Μαρίνα. Αλλά το τμήμα μεταξύ Post και Jackson είναι αυτό που μιλάω εδώ. Βρίσκεται δυτικά από το κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Για να φτάσετε στην εμπορική περιοχή Fillmore με το αυτοκίνητο, πάρτε το Geary Blvd δυτικά απέναντι από το Van Ness και στρίψτε δεξιά στο Fillmore (μόλις περάσετε τον πύργο Japantown). Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα αστικό λεωφορείο για να φτάσετε εκεί.

Ο χώρος στάθμευσης είναι σπάνιος στην περιοχή Fillmore. Οι μετρημένοι χώροι στάθμευσης από το δρόμο είναι σπάνια διαθέσιμοι και μπορείτε να υπολογίζετε σε ένα εισιτήριο στάθμευσης αν αφήσετε το μετρητή να λήξει. Δοκιμάστε το γκαράζ του Ιατρικού Κέντρου του Ειρηνικού στο Webster μεταξύ του Clay και του Sacramento ή του τμήματος Japantown Centre στο Fillmore και το Geary.