Οδηγός Survival του Σαν Φρανσίσκο

Η γιορτή και η παρέλαση του Pride της Σαν Φρανσίσκο - επίσης γνωστή ως η μεγαλύτερη συγκέντρωση των LGBT στη Βόρεια Αμερική (και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά το Σάο Πάολο της Βραζιλίας) - βράζει την πόλη μας στις 27-28 Ιουνίου 2015, πλήρες Σαββατοκύριακο τον Ιούνιο. Εδώ είναι μια επισκόπηση του τι πρέπει να περιμένετε, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών μεταφοράς. Για πορείες με υπερηφάνεια, συναυλίες, πάρτι, ταινίες και άλλες δραστηριότητες που οδηγούν μέχρι και κατά τη διάρκεια του ίδιου Σαββατοκύριακου, ελέγξτε τον οδηγό μας για τις σχετικές εκδηλώσεις LGBT.

SF PRIDE 2017: Τι και γιατί

Η SF Pride μνημονεύει τις ταραχές του Stonewall τον Ιούνιο του 1969, στις οποίες οι ομοφυλόφιλοι διαμαρτυρήθηκαν για μια ρουτίνα της αστυνομικής επιδρομής του Stonewall Inn, ένα γκέι μπαρ στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης. Οι ταραχές ξεκίνησαν το κίνημα των ομοφυλοφίλων και το 1970 πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις για την πρώτη τους επέτειο στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Με περισσότερες από 200 ομάδες παρέλασης και επιπλέουν, εκατοντάδες πωλητές και κοινοτικές οργανώσεις, και δραστηριότητες για όλους από ομοφυλόφιλους ηλικιωμένους έως hip-hoppers, το SF Pride είναι δύο ημέρες απόλαυσης. Βοηθήστε τους διοργανωτές να επιλέξουν ένα θέμα για το 2017 προσθέτοντας τις προτάσεις σας.

Η γιορτή

24 Ιουνίου, στις 12-6 μ.μ., & στις 25 Ιουνίου, στις 11 π.μ.-6 μ.μ.
Civic Center, Σαν Φρανσίσκο
Ζητείται δωρεά $ 5-10

Η γιορτή Pride της SF, τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο Civic Center Plaza και γύρω από το, έχει ψυχαγωγία σε πολλαπλά στάδια, κοινοτικές ομάδες, εκθέτες, εμπόρους και φαγητό. Δίπλα στο Δημαρχείο, η κύρια σκηνή προβάλλει διασκεδαστές, ηγέτες και τους 2015 μάρκες μεγάλου μήκους.

Οι προηγούμενες καλλιτέχνες έχουν συμπεριλάβει λαμπερά όπλα παιχνιδιών και πάει BANG !. Διάσπαρτα γύρω από το Civic Center (περίπου μεταξύ της λεωφόρου Van Ness και της οδού Leavenworth και μεταξύ των οδών Τούρκ και Γκρόβε) υπάρχουν περίπου δώδεκα στάδια και περιοχές που προορίζονται για διάφορες ομάδες και ομάδες εντός της κοινότητας LGBT, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των νέων και των οικογενειών, , ανθρώπους που είναι τρανσέξουαλ, νηφάλιοι ή κωφοί, νησιωτικοί της Ασίας και του Ειρηνικού, Αφροαμερικανοί, δερμάτινοι εραστές και οπαδοί του country-western, hip-hop, indie, electro / new wave ή underground trance.

Ακριβώς σημειώστε ότι γίνεται γεμάτο στο Civic Center, οπότε αν είστε αντίθετοι σε αυτό, καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από την Pride γενικά. Ή να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και να συμμετάσχετε στη διασκέδαση!

Η παρέλαση

25 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ.-2: 30 μ.μ.
Ξεκινά από τους δρόμους του Market & Beale. τελειώνει στο Market & 8th street
Ελεύθερος

Παρακολουθώντας την παρέλαση της υπερηφάνειας είναι μια ιεροτελεστία διέλευσης για όλους τους San Franciscans. Εταιρείες όπως η Apple και η Google έχουν προχωρήσει στο βαγόνι συγκροτήματος και έχουν προσχωρήσει στην παρέλαση τα τελευταία χρόνια, οπότε αν εργάζεστε για μία από αυτές τις εταιρείες, θα οργανωθούν πιθανότατα μπροστά από το χρόνο. Ποιος άλλος θα δείτε; Είναι ποιος δεν θα δείτε: τους πολιτικούς, τη λεσβιακή και ερασιτεχνική ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, τη Χορωδία των ομοφυλοφίλων του Σαν Φρανσίσκο, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, τα σχολεία, τις εκκλησίες και άλλους οργανισμούς. Αλλά η παρέλαση ξεκινά με ένα κυριολεκτικό βρυχηθμό, με επικεφαλής το Dykes on Bikes. Πίσω το 1976, μια μικρή ομάδα γυναικών οδήγησε τις μοτοσυκλέτες τους στο μπροστινό μέρος της παρέλασης υπερηφάνειας και από τότε υπήρξε παράδοση. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στο πλήρωμα αν εγγραφείτε για την παρέλαση και να τους συναντήσετε στην αρχή της παρέλασης.

Εάν δεν είστε στην παρέλαση, μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε από τις πλευρικές γραμμές - κάτι που είναι σχεδόν τόσο διασκεδαστικό.

Το πάρτι

Η παρέλαση μπορεί να τελειώσει στο Civic Center, αλλά το πάρτι συνεχίζει όλη την ημέρα στο Dolores Park.

Η πλαγιά του λόφου θα είναι γεμάτη από κορίτσια, από βασίλισσες σε έφηβους που απολαμβάνουν όλοι σε μια ηλιόλουστη μέρα και τον εορτασμό της ίδιας της ζωής.

Πώς να πάτε εκεί
Ο χώρος στάθμευσης είναι ένας πονοκέφαλος στο Σαν Φρανσίσκο γενικά και θα είναι μια ημικρανία κατά τη διάρκεια της SF Pride. Αποθηκεύστε τον εαυτό σας και κάντε δημόσια μεταφορά, ποδήλατο ή με τα πόδια. Ο ιστότοπος SF Pride περιλαμβάνει διάφορες επιλογές μεταφοράς.

Πολλοί δρόμοι θα κλείσουν για την εκδήλωση "Pride Celebration and Parade" και συναφείς εκδηλώσεις. Ελέγξτε με το πρακτορείο δημοτικών μεταφορών του Σαν Φρανσίσκο πριν βγείτε έξω.