Γαλλία τον Μάιο - Καιρός, Τι να Pack, Τι να δείτε

Τον ένδοξο καιρό του Spring, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και τον πλούτο των εκδηλώσεων

Μάιος είναι ένας υπέροχος μήνας για να επισκεφθεί τη Γαλλία, και μαζί με το Σεπτέμβριο, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χρόνους. Ο καιρός είναι ζεστός, αλλά ακόμα ήπιος και άνετος και η χώρα φαίνεται πανέμορφη. Ενώ υπάρχουν πλήθη στα πιο δημοφιλή θέρετρα, δεν είναι το καλοκαίρι τους ύψος. Υπάρχουν πολλά γεγονότα, φεστιβάλ και δραστηριότητες για να κρατηθούν οι επισκέπτες απασχολημένοι, και ιδιαίτερα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που προσελκύει διασημότητες και κοινά από όλο τον κόσμο.

Καιρός

Τον Μάιο ο καιρός είναι γενικά ήπιος, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν ακόμα ντους και ψυχρός βράδυ. Αλλά μπορείτε να υπολογίζετε κυρίως σε υπέροχους μπλε ουρανούς και ζεστές θερμοκρασίες. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στη Γαλλία, υπάρχουν διαφορές στο κλίμα, οπότε εδώ είναι οι μέσοι όροι για μερικές μεγάλες πόλεις:

Τι να συσκευάσει
Μπορεί να είναι δύσκολο να πακετάρετε για τη Γαλλία, ειδικά αν ταξιδεύετε και επισκέπτεστε διαφορετικές πόλεις. Θα χρειαστείτε μια ποικιλία από ανοιξιάτικα ρούχα και επίσης στρώματα σε περίπτωση που ο καιρός το βράδυ είναι κρύο. Να είστε έτοιμοι επίσης για την περιστασιακή ζεστή μέρα του περπατήματος. Πιθανότατα θα βρείτε βροχή και άνεμο, ειδικά στο Παρίσι. Η λίστα σας πρέπει να περιλαμβάνει:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Συμβουλές Συσκευασίας

Γιατί να επισκεφθείτε τη Γαλλία τον Μάιο

Γιατί να μην επισκεφθείτε τη Γαλλία τον Μάιο

Κορυφαία γεγονότα και φεστιβάλ στη Γαλλία τον Μάιο

Σημαντικά γεγονότα και φεστιβάλ στη Γαλλία τον Μάιο του 2016

Υπάρχουν πολλά σημαντικά γεγονότα τον Μάιο. Κάποιοι συμβαίνουν κάθε χρόνο. Άλλοι είναι ένας άλλος, όπως το μεγάλο Φεστιβάλ Impressionist Normandy, φέτος με πορτραίτα ιμπρεσιονιστών που είναι μια σχετικά άγνωστη όψη του μεγάλου κινήματος τέχνης του 19ου αιώνα.

Επίσης, το 2016 βλέπει τον 950ο εορτασμό της Μάχης του Hastings και το 1066 όταν ο William the Conqueror χτύπησε δυνατά την αγγλική και καθιέρωσε σταθερή, κανόνα Norman πάνω από την Αγγλία. Ενώ τα μεγάλα γεγονότα θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, τον Απρίλιο βλέπει την έναρξη αυτών.

Περισσότερα για τον William the Conqueror

Επισκεφθείτε τις τοποθεσίες του William the Conqueror και του 1066

Τη Νορμανδία και τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή στη Μεσαιωνική Γαλλία

Το Κάστρο του Γουλιέλμου του Κατακτητή στο Falaise

Το Κάστρο του Γουλιέλμου του Κατακτητή στο Falaise

Γαλλία κατά μήνα

Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος

Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος