Ένας οδηγός για τη Μεσαιωνική Νορμανδία

Ακολουθήστε τις τοποθεσίες και τα αξιοθέατα του William the Conqueror

Η Μεσαιωνική Νορμανδία είναι γνωστή για τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή, τον Δούκα της Νορμανδίας, τη Μάχη του Hastings το 1066 και την Bayeux Tapestry. Αλλά η μεσαιωνική κληρονομιά της Νορμανδίας ξεπερνά τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή και τον 1066, τον Εκατό Έτος Πολέμου με την Αγγλία και τον Joan of Arc, το «Fair Maid of Orleans», του οποίου η μοίρα ήταν δεμένη με τις ατελείωτες μάχες μεταξύ των Γάλλων και των Αγγλικών. Οι μεσαιωνικές αρχές της Νορμανδίας επανέρχονται στο 911 όταν ο Rollo ο Βίκινγκ έγινε ο πρώτος δούκας της Νορμανδίας.

Ακολουθήστε το μονοπάτι αυτών των αξιοθέατων και αξιοθέατα για ένα ταξίδι γύρω από τη μεσαιωνική Νορμανδία.

Το κάστρο του La Falaise

Ο William the Conqueror πέρασε τα πρώτα του χρόνια στο πανέμορφο κάστρο του Falaise. Σε ένα μικρό χωριό περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Caen, είναι τώρα ημι-καταστροφή, αλλά αποκατασταθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η φαντασία σας να αναλάβει και να επιστρέψετε στο παρελθόν. (Αλλά για το αποτέλεσμα, πάρτε μια ξενάγηση ή πάρτε τον οδηγό ήχου στα Αγγλικά μαζί σας.)

Πρακτικές πληροφορίες
Chateau Guillaume-Le-Conquerant
Τοποθετήστε τον Guillaume le Conquerant
14700 Falaise, Νορμανδία
Ο ιστοχώρος William the Chateau του Κατακτητή
Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου σχετικά με το κάστρο Falaise

Bayeux και Bayeux Tapestry

Το Bayeux είναι μια όμορφη πόλη, γνωστή για την Bayeux Tapestry που απεικόνιζε τα γεγονότα που οδήγησαν στη μάχη του Hastings, και τη μάχη ίδια το 1066.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για το Bayeux όπως ήταν στην πρώτη γραμμή στο Normandy προσγείωση και D-Day τον Ιούνιο του 1944.

Οι μάχες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζονται στο Μνημείο της Μνήμης της Μάχης της Νορμανδίας , στο Βρετανικό Νεκροταφείο και στο άγαλμα του στρατηγού Eisenhower.
Για πρακτικές πληροφορίες σχετικά με το Bayeux, συμπεριλαμβανομένης της προσπέλασης, ξενοδοχείων και εστιατορίων στο Bayeux, δείτε τον οδηγό μου για το Bayeux .

Caen

Η ιστορική πόλη του Caen παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή και την οικονομία της Νορμανδίας.

Το Abbaye-aux-Hommes και το Abbaye-aux-Dames, που ιδρύθηκε από τον William the Conqueror τον 11ο αιώνα, ήταν σημαντικά για τη μεσαιωνική ζωή στην περιοχή. Εξαιρετικά πλούσιοι και καλά προικισμένοι, βοήθησαν να μετατρέψει το Caen σε σημαντικό θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο στη μεσαιωνική Νορμανδία.

Αργότερα, ο Caen ήταν ζωτικός στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και στη Μάχη της Νορμανδίας. Το Caen Memorial Museum είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα για όσους ενδιαφέρονται για την Ημέρα D και την Νορμανδία.

Διαβάστε περισσότερα για το Caen, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου πρόσβασης, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων στο Caen Οδηγός μου.

Ρουέν

Η Ρουέν είναι μια πολύ ελκυστική παλιά πόλη, με έναν ιστορικό καθεδρικό ναό , ένα υπέροχο παλιό αστρονομικό ρολόι (σημαντικό στον Μεσαίωνα όταν κανείς δεν είχε ρολόγια ή ρολόγια, σκεφτείτε το πιθανό χάος) και ένα Μουσείο Καλών Τεχνών με συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων δεύτερο μόνο στο Musee d'Orsay στο Παρίσι.

Επίσης, δεν πρέπει να χάσετε τους Βοτανικούς Κήπους , ένα Μουσείο Κεραμικής γεμάτο όμορφα παραδείγματα της τέχνης φαγεντών που έφεραν στη Ρουέν τον πλούτο και μια θαυμάσια σύγχρονη εκκλησία αφιερωμένη στον Joan of Arc .

Jumièges

Αυτό είναι ένα για τους ρομαντικούς αυτού του κόσμου. Το Jumieges είναι ένα μικρό χωριό σε μια στροφή του ποταμού Lower Seine με αυτό που περιγράφει ο συγγραφέας Victor Hugo ως «τα πιο ρομαντικά ερείπια στη Γαλλία».

Και αυτό είναι. Με τον ήχο του ποταμού και του φωτός που χορεύει γύρω από τους μισούς καταστραμμένους τοίχους, αυτή η κάποτε τεράστια Benedictine Abbey είναι λαμπρή.

Ήσυχη τώρα, ήταν κάποτε ένα σημαντικό κέντρο, ειδικά για τα εικονογραφημένα χειρόγραφα που εργάστηκαν οι μοναχοί κάθε χρόνο. Ιδρύθηκε το 654, εισέβαλε συνεχώς από τους βαρκάρηδες του Βίκινγκ, ξαναχτίστηκε τον 11ο αιώνα και αφιερώθηκε από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1067 μέχρι την κατάργησή του ως θρησκευτικού σπιτιού στη Γαλλική Επανάσταση.

Πρακτικές πληροφορίες

Abbey de Jumièges
76480 Jumièges
Seine-Maritime
Ιστοσελίδα Jumièges
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το άρθρο μου σχετικά με το Abbey Jumièges .

Που να μείνω

Το La Ferme de la Ranconniere είναι ένα παλιό αρχοντικό χτισμένο γύρω από μια μεγάλη αυλή με πολύ όμορφα δωμάτια, τέλεια ηρεμία και ένα καλό εστιατόριο που σερβίρει ένα μεσαιωνικό μενού για τους ενθουσιώδες.

Βρίσκεται κοντά στις παραλίες Normandy Landing που απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα, καθώς και στις πόλεις Bayeux (12 χιλιόμετρα, 7,5 μίλια) με την υπέροχη ταπετσαρία και το Caen (24 χιλιόμετρα, 15 μίλια).

Πρακτικές πληροφορίες
Route de Creully-Arromanches
14480 Crepon
Δικτυακός τόπος

Τιμοκατάλογος: $$ Τι σημαίνει αυτό
Διατίθεται επίσης ημιδιατροφή. Ρωτήστε όταν κάνετε κράτηση
Διαβάστε την αναθεώρησή μου για το La Ferme de la Ranconniere

Το Hotel Bourgtheroulde είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Αρχικά χτισμένο μεταξύ 1499 και 1532, έχει μια υπέροχη περίτεχνη όψη. Είναι ακριβώς το μέρος για ένα ρομαντικό διάλειμμα όπου μπορείτε να ζήσετε σαν βασιλιάδες. Υπάρχει ένα σπα, θερμαινόμενη πισίνα, δύο εστιατόρια και ένα μπαρ και βεράντα.

Πρακτικές πληροφορίες
15 Place de la Pucelle
76000 Rouen
Ιστοσελίδα ξενοδοχείου

Ζώνη τιμών $$$ - $$$$
Τι σημαίνει αυτό