Το Κάστρο του Γουλιέλμου του Κατακτητή στο Φαλάισε στη Νορμανδία

Εκεί όπου ο νεαρός Γουλιέλμος της Νορμανδίας πέρασε τα πρώτα του χρόνια

Η ιστορία του Γουλιέλμου του Κατακτητή ξεκινά από το Château de Falaise, περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Caen στο Calvados της Νορμανδίας. Γεννημένος στο Falaise είτε το 1027 ή το 1028, ο «William the Bastard» όπως ήταν γνωστός στους συγχρόνους του, ήταν ο παράνομος γιος του Robert I, γνωστός και ως Robert The Magnificent. Το Dukedom της Νορμανδίας, που δημιουργήθηκε το 911 από τον Rollo the Viking, ήταν από τη γέννηση του William, μια ισχυρή δύναμη στη βόρεια Γαλλία.

Ο Γουίλιαμ μεγάλωσε στο κάστρο Falaise, ένα από τα κύρια σπίτια των Δούκων. Βρισκόταν ψηλά πάνω από την περιβάλλουσα κυρτή ύπαιθρο σε λόφο ή «φαλαίσιο», μια δύναμη που έπρεπε να υπολογίζεται. Εδώ ήταν η πηγή της εξουσίας, της ηγεσίας και της δύναμης.

Το κάστρο Falaise βρίσκεται ακόμα ψηλά πάνω από την μικρή πόλη. Μόλις μια τεράστια συλλογή από κτίρια που μοιάζουν με μια μικρή πόλη, σήμερα αποτελείται από μακρά αμυντικά τείχη, τον Πύργο Talbot που χτίστηκε το 1207, το χαμηλότερο κτήριο που χτίστηκε γύρω στο 1150 και η Μεγάλη Πλατεία που κτίστηκε το 1123 από τον γιο του Henry, William. Έγινε μοντελοποίηση στον Πύργο του Λονδίνου που ο William ξεκίνησε να κατασκευάζει το 1067, το οποίο ήταν το τέλειο μεσαιωνικό φρούριο.

Το κάστρο είδε ευημερούσες εποχές και καταστροφές. διαλείπουσες μάχες στον ατέρμονα Εκατό Έτος Πόλεμο μεταξύ των Αγγλικών και των Γάλλων από το 1337-1453 και πάλι τον Αύγουστο του 1944, όταν βομβιστικές επιδρομές κατέστρεψαν το 80% του Falaise και ένα μεγάλο μέρος του επιζώντος κάστρου κατά τη διάρκεια της τελικής μάχης της Νορμανδίας.

Το κάστρο έχει ανακαινιστεί με φαντασία, αλλά δεν είναι μια αποκατάσταση γεμάτη ανακατασκευασμένα δωμάτια με έπιπλα. Πάρτε την οπτικοακουστική περιήγηση στα ακουστικά, ή ακόμα καλύτερα, πάρτε μία από τις ξεναγήσεις και αφήστε τη φαντασία σας να αναλάβει.

Για να επισκεφθείτε, περπατάτε από την πλευρά του αμυντικού τείχους μέχρι μια βίαιη είσοδο, σχεδιασμένη αρχικά για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες και τους εισβολείς συναγερμών.

Στο εσωτερικό, τα δωμάτια είναι επιπλωμένα μόλις με σύγχρονα έπιπλα και ο τόπος ζωντανεύει με ιστορίες, εικόνες και μουσική, φανερώντας πανηγύρια και διασκέδαση, συμβούλια πολέμου, λατρείας και μάχης.

Μέθοδοι μάχης στον Μεσαίωνα εξηγούνται στον Πύργο Talbot, όπου η μόνη είσοδος είναι από το εσωτερικό του κάστρου. Υπάρχει επίσης ένας μικρός κήπος με φυτά της εποχής.

Στο τέλος της επίσκεψης, μια οπτικοακουστική παρουσίαση εξηγεί την ιστορία του William, της συζύγου του Matilda, κόρης του Baldwin της Φλάνδρας και των κληρονόμων του, και τοποθετεί τον Κατακτητή στο πλαίσιο.

Συμβουλή: Εάν πηγαίνετε με παιδιά, αγοράστε το Βιβλίο Δραστηριοτήτων του William the Conqueror (3 ευρώ στα Αγγλικά για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών). Είναι μια μεγάλη εισαγωγή στις εποχές, καλύπτει Bayeux, Caen και Falaise και τους κρατάει καταλαμβάνεται με αντικείμενα για να εντοπίσει και να χτυπήσει. Πρέπει να παραδεχτώ ότι βρήκα επίσης μια υπέροχη γρήγορη αναφορά.

La Falaise Πρακτικές πληροφορίες

Chateau Guillaume-Le-Conquerant
Τοποθετήστε τον Guillaume le Conquerant
14700 Falaise, Calvados, Νορμανδία
Τηλ .: 00 33 (02) 31 41 61 44
www.chateau-guillaume-leconquerant.fr.
Υπάρχει ένα καλό κατάστημα στο κάστρο.

Ώρες και τιμές ανοίγματος

Από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο (εκτός από τις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου) καθημερινά από τις 10 π.μ.
Ιούλιος και Αύγουστος καθημερινά 10 π.μ.
Ξεναγήσεις (δωρεάν) Σαββατοκύριακα και αργίες Αγγλικά 11:30 π.μ. Γαλλικά 3:30 μ.μ.
Ιούλιος και Αύγουστος: Ημερήσια Αγγλικά 11:30 π.μ. 3:30 μ.μ. Γαλλικά 10am και 2pm

Αδεια
Ενήλικας 7.50 ευρώ. παιδιά 6-16 ετών 3,50 ευρώ
Οικογενειακό δελτίο (2 ενήλικες και παιδί από 6 έως 16 ετών) 18 ευρώ

Τουριστικό Γραφείο Falaise
Boulevard de la Libération
14700 Falaise, Calvados, Νορμανδία
Τηλ .: +33 (0) 2 31 90 17 26
Ιστοσελίδα τουρισμού Falaise

Πού να φάτε στο Falaise
La Fine Fourchette
52 rue Georges Clemenceau
14700 Falaise, Νορμανδία
Τηλ .: 00 33 (0) 2 31 90 08 59
Ένα φιλόξενο, φιλόξενο τοπικό εστιατόριο, οικογενειακή επιχείρηση με πατέρα και γιο, φτιάχνοντας πολύ καλά πιάτα, ιδιαίτερα ψάρι. Ορίστε μενού από 16 ευρώ και καλή a la carte.

Οδηγίες για το Falaise

Δείτε τα αγγλικά κάστρα που έχτισε ο William the Conqueror στην Αγγλία

Περισσότερα για τον Γουλιέλμο στη Νορμανδία

Η μάχη του Hastings και η ιστορία William the Conqueror στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε τις κριτικές των πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε χάρτες της Falaise με TripAdvisor