Ταξιδιωτικός οδηγός Montserrat

Ταξιδιωτικός, διακοπές και οδηγός διακοπών στο νησί Montserrat στην Καραϊβική

Ταξιδεύοντας στο Montserrat είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Είναι ένα από τα λίγα νησιά της Καραϊβικής που δεν έχουν ανακαλυφθεί από τον μαζικό τουρισμό. Μια επίσκεψη εδώ δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να εξερευνήσετε το ηφαίστειο Soufrière Hills, αλλά ο Montserrat είναι επίσης ευλογημένος με όμορφες παραλίες και ενδιαφέρουσες πεζοπορίες και καταδύσεις.

Δείτε τιμές και κριτικές για Montserrat στο TripAdvisor

Montserrat Βασικές πληροφορίες ταξιδιού

Τοποθεσία: Στην Καραϊβική Θάλασσα, νοτιοανατολικά του Πουέρτο Ρίκο

Μέγεθος: 39 τετραγωνικά μίλια. Δείτε το χάρτη

Πρωτεύουσα: Πλύμουθ, αν και η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει αναγκάσει τη μετεγκατάσταση κυβερνητικών γραφείων στους Μπραντές

Γλώσσα: Αγγλικά

Θρησκείες: Αγγλικανός, Μεθοδιστής και Ρωμαιοκαθολικός

Νόμισμα: Δολάριο της Ανατολικής Καραϊβικής, το οποίο είναι σταθερό στο δολάριο ΗΠΑ

Κωδικός περιοχής τηλεφώνου: 664

Συρρίκνωση: 10 έως 15 τοις εκατό

Καιρός: Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 76 έως 86 μοίρες. Η εποχή των τυφώνων είναι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο

Montserrat Σημαία

Δραστηριότητες και αξιοθέατα του Montserrat

Το Montserrat έχει παραλίες, καταδύσεις, πεζοπορία και ψώνια, αλλά αυτό που πραγματικά συναρπάζει αυτό το νησί είναι η μοναδική ευκαιρία να δούμε ένα ενεργό ηφαίστειο. Δεδομένου ότι το ηφαίστειο Soufrière Hills άρχισε να εκρήγνυται τον Ιούλιο του 1995, το νότιο τμήμα του νησιού ήταν περισσότερο ή λιγότερο εκτός ορίων. Το Πλύμουθ, πρωτεύουσα του Μοντσεράτ, εγκαταλείφθηκε το 1997, αφού θάφτηκε βαθιά σε τέφρα και ηφαιστειακά συντρίμμια.

Αυτή η σύγχρονη Πομπηία μπορεί να προβληθεί από το νερό σε μια βόλτα με βάρκα ή από το Richmond Hill. Επικοινωνήστε με το Green Monkey Inn & Dive Shop για να κανονίσετε μια περιοδεία.

Παραλίες του Μοντσεράτ

Σχεδόν όλοι έχουν δει παραλίες λευκής άμμου, αλλά υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για παραλίες μαύρης και γκρίζας άμμου.

Χάρη στην ηφαιστειακή του δραστηριότητα, ο Montserrat ήταν ευλογημένος με μερικούς από αυτούς. Θα χρειαστείτε μια βάρκα για να φτάσετε στην παραλία Rendezvous, τη μοναδική παραλία με λευκή άμμο του Montserrat, αλλά ίσως έχετε τα πάντα στον εαυτό σας μόλις φτάσετε. Το Woodlands Beach διαθέτει πανέμορφη μαύρη άμμο, ενώ το Little Bay Beach είναι καλό για κολύμπι και έχει πρόσβαση σε μερικά beach bars και εστιατόρια. Η παραλία Lime Kiln είναι επίσης απομονωμένη και έχει υπέροχη κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Montserrat Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Τα καταλύματα στο Montserrat είναι αρκετά περιορισμένα. Επί του παρόντος, μόνο ένα ξενοδοχείο είναι ανοιχτό, το Tropical Mansion Suites. Είναι κοντά στο αεροδρόμιο και στο Little Bay Beach και διαθέτει πισίνα. Το Olvesrton House ανήκει στον παραγωγό Beatles George Martin. Διαφορετικά, μια μεγάλη επιλογή είναι να νοικιάσετε μια βίλα. Το Montserrat διαθέτει μεγάλο αριθμό ενοικιαζόμενων ακινήτων σε λογικές τιμές. Τα περισσότερα περιλαμβάνουν υπηρεσία καθαριότητας και παροχές όπως πισίνες, πλυντήρια / στεγνωτήρια, υγρά μπαρ και καλωδιακές τηλεοράσεις.

Montserrat Εστιατόρια και Κουζίνα

Ενώ βρίσκεστε στο Montserrat, μπορείτε να δοκιμάσετε τις εθνικές σπεσιαλιτέ, όπως τα πόδια βατράχων, γνωστά ως κοτόπουλο βουνό, ή κατσικίσιο νερό, ένα στιφάδο με κρέας κατσίκας. Το Tropical Mansion Suites διαθέτει εστιατόριο που σερβίρει ιταλικά-καραϊβικά πιάτα ή μπορείτε να δοκιμάσετε το casual Jumping Jack's Beach Bar και το εστιατόριο που σερβίρει φρέσκο ​​ψάρι.

Πολιτισμός και Ιστορία του Μοντσεράτ

Αρχικά κατοικούμενοι από τους Αραβάκ και τους Καραϊκούς Ινδιάνους, ο Μονσεράτ ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1493 και εγκαταστάθηκε από αγγλικούς και ιρλανδούς αποίκους το 1632. Αφρικανοί δούλοι έφθασαν 30 χρόνια αργότερα. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι αγωνίστηκαν για έλεγχο έως ότου επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία του Montserrat ως βρετανική κατοχή το 1783. Πολλά από τα νότια μέρη του Montserrat καταστράφηκαν και τα δύο τρίτα του πληθυσμού κατέφυγαν στο εξωτερικό όταν το ηφαίστειο Soufriere Hills άρχισε να εκρήγνυται τον Ιούλιο του 1995. το ηφαίστειο εξακολουθεί να είναι αρκετά ενεργό, με την τελευταία σημαντική έκρηξη που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2003.

Εκδηλώσεις και φεστιβάλ του Montserrat

Το Montserrat γιορτάζει την τύχη των Ιρλανδών για μια πλήρη εβδομάδα που οδηγεί στην Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στις 17 Μαρτίου. Τα γεγονότα περιλαμβάνουν εκκλησιαστικές υπηρεσίες, συναυλίες, παραστάσεις, ένα ειδικό δείπνο και πολλά άλλα.

Το Φεστιβάλ, η έκδοση του Carnival του Montserrat, είναι μια άλλη ξεχωριστή στιγμή, όταν οι αγαπημένοι που έχουν απομακρυνθεί από το νησί ενώνονται με τις οικογένειές τους και απολαμβάνουν εορταστικές εκδηλώσεις, χορούς δρόμου, γνωστούς ως jumping-ups και διαγωνισμούς calypso. Τρέχει από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το νέο έτος.

Νυχτερινή ζωή Montserrat

Ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τους ντόπιους στο Montserrat είναι να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση στο rumshop στην οποία θα οδηγηθείτε σε μια σειρά άτυπων μπαρ δίπλα στο δρόμο, που ονομάζονται καταστήματα ρουμ, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε ή να "ασβείτε" και να έχετε ένα ποτό. Αν προτιμάτε να ξεκινήσετε μόνοι σας, ρωτήστε στο ξενοδοχείο σας για συγκεκριμένες συστάσεις. Ορισμένες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το Treasure Spot Bar και το Wide Awake Bar του Gary Moore.