Γιορτάστε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στην Καραϊβική

Το Montserrat και το St. Croix είναι μεταξύ των νησιών που παίρνουν τα ιρλανδικά τους

Αρχικά, η ιδέα της γιορτής της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου στην Καραϊβική ακούγεται τόσο ασυνήθιστη, όπως, για παράδειγμα, ένα τροπικό πουκάμισο στο Δουβλίνο. Αλλά ενώ θα βρείτε μια νόστιμη πράσινη μπύρα στα νησιά, και είστε πιο πιθανό να βρείτε μανιόκα ότι οι πατάτες, η Καραϊβική έχει μερικά καυτά σημεία της ιρλανδικής κληρονομιάς και κουλτούρας.

Montserrat

Τον 17ο αιώνα, οι Ιρλανδοί καθολικοί υπηρεσιακοί υπάλληλοι χαιρετίστηκαν στο μικροσκοπικό ηφαιστειογενές νησί Montserrat σε μια εποχή που αποφεύχθηκαν στα περισσότερα άλλα νησιά της Καραϊβικής που ελέγχονται από την Αγγλία.

Οι Ιρλανδοί που μίλησαν ελεύθερα με τους αφρικανούς σκλάβους έφεραν να εργαστούν οι αγγλικές φυτείες ζάχαρης και αναπτύχθηκε μια μοναδική αφρο-ιρλανδική κουλτούρα.

Κάποιοι λένε ότι η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι μια μεγαλύτερη διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ από ό, τι στην Ιρλανδία, αλλά ο Montserrat μπορεί να τους ξεπεράσει και τους δύο: οι εορτασμοί του Αγίου Πατρικίου συνεχίζονται για μια γερή εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, ο Montserrat είναι το μόνο έθνος στον κόσμο, εκτός από την Ιρλανδία, που θεωρεί την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου εθνική εορτή.

Η Εβδομάδα του Αγίου Πατρικίου στο Montserrat περιλαμβάνει παρελάσεις με κοσμοπολίτικες γιορτές που φέρουν πράσινα σαμπουάν, συναυλίες με μουσική μπάντα calypso, soca και σιδήρου, εκκλησιαστικές υπηρεσίες και δείπνα και ένα ξεχωριστό επετειακό μνημόσυνο της 17ης Μαρτίου 1783. Θα βρείτε Guinness στη βρύση στα μπαρ, υπαινιγμούς της ιρλανδικής μαγειρικής στο εθνικό πιάτο (ένα στιφάδο που ονομάζεται «κατσικίσιο νερό») και πολλά ιρλανδικά επώνυμα μεταξύ των ανθρώπων.

Όπως και στην Ιρλανδία, ο Montserrat έχει υποστεί πολλές δυσκολίες στην ιστορία του, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του τυφώνα Hugo το 1989 και μιας σειράς ηφαιστειακών εκρήξεων.

Η έκρηξη Soufriere Hills του 1995 έφυγε από το αρχικό φεστιβάλ του νησιού, το St. Patrick's, ακατοίκητο μαζί με ένα καλό κομμάτι νότιου Montserrat. Αλλά οι 4.000 σκληροί κάτοικοι του νησιού έχουν πραγματοποιήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Πατρικίου ανεξάρτητα και καλωσορίζουν τους επισκέπτες για να συμμετάσχουν στη διασκέδαση.

Άγιος Κρόϊς

Τα ισπανικά, τα ολλανδικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά κατείχαν όλα τα νησιά St. Croix προτού γίνει μέρος των αμερικανικών Παρθένων Νήσων, αλλά ποτέ δεν είναι οι Ιρλανδοί. Αλλά το νησί έχει αγκαλιάσει ο πολιούχος της Ιρλανδίας ούτως ή άλλως, και η ετήσια παρέλαση Ημέρας του Αγίου Πατρικίου στο Christiansted είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα του έτους. Το πάρτι ξεκινάει μεσημέρι με πράσινους ντυμένους μάρκες, πλωτήρες και μουσική.

Γρενάδα

Η Ενορία του Αγίου Πατρικίου της Γρενάδας τιμά τον πολιούχο της άγιο με ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ κάθε χρόνο που περιλαμβάνει εκθέσεις τροφίμων, πολιτιστικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές υπηρεσίες.

Ιρλανδικές μπαρ και άλλες επιλογές

Ο Μάρτιος είναι ένας δημοφιλής χρόνος για ταξίδια στην Καραϊβική, έτσι τα θέρετρα στην περιοχή θα ρίξουν περιστασιακά το πράσινο χαλί για να προσελκύσουν τους επισκέπτες νότια την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Το Martineau Bay Resort & Spa στο νησί Vieques στο Πουέρτο Ρίκο, για παράδειγμα, φιλοξενεί ένα πάρτι Σαββατοκύριακου του Αγίου Πατρικίου με παραλιακή γιορτή, πράσινα κοκτέιλ και τοπικές εκθέσεις για την ιρλανδική μπύρα και κουζίνα.

Στους Τούρκους και το Caicos, η Providenciales φιλοξενεί μια ετήσια αρένα Pub του Αγίου Πατρικίου, η οποία περιλαμβάνει στάσεις στο Tiki Hut, Sharkbite, Cactus Bar και τέλος στον Danny Buoy. Το κόμμα συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Μιλώντας για να πάρεις τους Ιρλανδούς σου, δεν χρειάζεται να επισκεφτείς την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου για να δοκιμάσεις το Σμαραγδένιο Νησί στα νησιά της Καραϊβικής. Η πανταχού παρούσα ιρλανδική παμπ έχει επίσης διεκδικήσει συμμετοχή στον παράδεισο, όπως: