Ταξιδιωτικός Οδηγός για την Αϊτή

Οδηγός ταξιδιού, διακοπών και διακοπών στην Καραϊβική Νήσος της Αϊτής

Η Αϊτή είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Καραϊβικής, αλλά η λέξη αρχίζει να βγαίνει σε αυτό το νησί που έχει μοναδικά γαλλική αρωματισμένη κροατική κουλτούρα. Νέα ξενοδοχεία και επενδύσεις έρχονται στην Αϊτή, καθώς το νησί ανακάμπτει αργά από μια σειρά φυσικών και οικονομικών καταστροφών. Και ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί την Αϊτή ως μη ασφαλή για τους τουρίστες, καταλαβαίνω επισκέπτες που διατρέχουν κίνδυνο το ταξίδι, θα ζήσουν ζωντανή κουλτούρα και νυχτερινή ζωή, θαυμάσια αρχιτεκτονικά αξιοθέατα και εκπληκτική φυσική ομορφιά.

Δείτε τιμές και κριτικές στο Αϊτή

Βασικές πληροφορίες ταξιδιού της Αϊτής

Τοποθεσία: Δυτικό τρίτο του νησιού της Ισπανίας, μεταξύ της Καραϊβικής Θάλασσας και του Ατλαντικού Ωκεανού, δυτικά της Δομινικανής Δημοκρατίας

Μέγεθος: 10.714 τετραγωνικά μίλια. Δείτε το χάρτη

Πρωτεύουσα: Port-Au-Prince

Γλώσσα: Γαλλικά και Κρεόλ

Θρησκείες: Κυρίως Ρωμαιοκαθολική, μερικά βουντού

Νόμισμα: Αϊτινή κολοκύθα, δολάρια ΗΠΑ επίσης ευρέως αποδεκτή

Κωδικός περιοχής: 509

Ανατροπή: 10 τοις εκατό

Καιρός: Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 68 έως 95 μοίρες

Σημαία της Αϊτής

Κατάσταση ασφαλείας της Αϊτής

Είναι επικρατέστερο το βίαιο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής, της φραγκοσυγκόλλησης, της κλοπής και της δολοφονίας, ειδικά στο Port-au-Prince, το οποίο εξακολουθεί να αγωνίζεται να ξεπεράσει τον καταστροφικό σεισμό του 2010. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά να εγγραφείτε στην Αϊτή την ιστοσελίδα τους. Άλλες συμβουλές ασφάλειας:

Δραστηριότητες και αξιοθέατα της Αϊτής

Η Αϊτή έχει δύο υπέροχα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα, το Παλάτι Sans-Souci, γνωστό ως Βερσαλλίες της Καραϊβικής, και Citadelle la Ferriere, το μεγαλύτερο φρούριο της Καραϊβικής. Και οι δύο βρίσκονται κοντά στο Cap-Haïtien, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αϊτής. Η χαοτική Iron Market του Port-au-Prince είναι γεμάτη με πάγκους που πωλούν τα πάντα, από φρούτα έως θρησκευτικά τοτέμ. Τα κορυφαία φυσικά αξιοθέατα της Αϊτής περιλαμβάνουν το Étang Saumâtre, μια μεγάλη λίμνη με φλαμίνγκο και κροκόδειλους και το Bassin Bleu, τρεις βαθύ μπλε πισίνες που συνδέονται με καταπληκτικούς καταρράκτες.

Παραλίες της Αϊτής

Η παραλία Labadee κοντά στο Cap-Haïtien προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για ηλιοθεραπεία, κολύμβηση και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Στην περιοχή του Jacmel υπάρχουν παραλίες λευκής άμμου όπως η Cyvadier Plage, ο Raymond Les Bains, η Cayes-Jacmel και η Ti-Mouillage.

Αϊτή Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία της Αϊτής βρίσκονται σε ή κοντά στο Port-au-Prince. Το εύπορο Petionville, το οποίο έχει θέα στην πρωτεύουσα, είναι ένα κέντρο για εστιατόρια, γκαλερί τέχνης και ξενοδοχεία. Το Kaliko Beach Club βρίσκεται σε μια παραλία με μαύρη άμμο περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Port-au-Prince.

Εστιατόρια και Κουζίνα της Αϊτής

Η γαλλική κληρονομιά της Αϊτής αντανακλάται εμφανώς στο φαγητό της, το οποίο παρουσιάζει επίσης επιρροές από την Κρεολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Ορισμένα τοπικά πιάτα που αξίζουν τη δειγματοληψία είναι accras, ή μπάλες ψαρέματος ψαριών? griot ή τηγανητό χοιρινό · και tassot, ή γαλοπούλα σε μια πικάντικη μαρινάδα. Το Petionville, το οποίο περιλαμβάνει πολλά από τα ξενοδοχεία της Αϊτής, διαθέτει εστιατόρια που προσφέρουν γαλλική, καραϊβική, αμερικανική και τοπική κουζίνα.

Ιστορία και πολιτισμός της Αϊτής

Ο Κολόμβος ανακάλυψε την ισπανιόλα το 1492, αλλά το 1697 η Ισπανία παραχώρησε την πατρίδα της Αϊτής στη Γαλλία. Στα τέλη του 18ου αιώνα, σχεδόν οι μισοί εκατομμύρια δούλοι της Αϊτής εξεγέρθηκαν, οδηγώντας σε ανεξαρτησία το 1804. Για μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα, η Αϊτή υπέφερε από πολιτική αστάθεια. Ο ζωντανός πολιτισμός της Αϊτής γίνεται πιο έντονος στη θρησκεία, στη μουσική, στην τέχνη και στα τρόφιμα. Το 1944, μια ομάδα ανειδίκευτων καλλιτεχνών άνοιξε το διάσημο κέντρο τέχνης στο Port-au-Prince. Σήμερα, οι αϊτινικές τέχνες, ιδιαίτερα οι πίνακες ζωγραφικής, είναι δημοφιλείς στους συλλέκτες παγκοσμίως.

Εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Αϊτής

Το Καρναβάλι το Φεβρουάριο είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Αϊτής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Port-au-Prince είναι γεμάτο μουσική, επιπλέουν σε παρέλαση, πάρτι όλο το βράδυ και άνθρωποι που χορεύουν και τραγουδούν στους δρόμους. Μετά το Καρναβάλι, αρχίζουν οι εορτασμοί της Ράρας. Η Rara είναι μια μορφή μουσικής που γιορτάζει την αφρικανική καταγωγής της Αϊτής και την κουλτούρα βουντού.