Συμβουλές για την εξοικονόμηση πόρων στον προϋπολογισμό της Γαλλίας

Διακοπές για τον προϋπολογισμό του Cheapskate

Πώς να φτιάξετε τα χρήματά σας στη Γαλλία

Στις σημερινές χρηματαγορές, το ευρώ ανεβαίνει προς τα κάτω, όπως το δολάριο και η λίρα. Έτσι δεν ξέρεις ποτέ πού βρίσκεσαι όταν είσαι προϋπολογισμός και δεν μπορείς να εγγυηθείς ότι θα έχεις καλή ανταλλαγή όταν είσαι στην πραγματικότητα στη Γαλλία. Έτσι, εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να εξοικονομήσετε λίγα ευρώ εδώ και εκεί.

Οι συμβουλές για τον προϋπολογισμό κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα σημαντικά έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ταξιδιού στη Γαλλία.

Αλλά θυμηθείτε ότι πρόκειται για διακοπές, οπότε μην κάνετε οποιεσδήποτε περικοπές που θα καταστρέψουν το ταξίδι ή απλά θα είναι δύσκολο να απολαύσετε το χρόνο σας στη Γαλλία. Ζείτε μόνο μία φορά και μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο μία φορά την Ευρώπη και είναι ένα πραγματικά υπέροχο μέρος!

Κατάλυμα

Τοποθεσία: Μπορεί να έχετε κάνει κράτηση μερικές από τις διακοπές σας εκ των προτέρων στις πιο δημοφιλείς πόλεις, οι οποίες είναι γενικά το Παρίσι και η Νίκαια , οι Κάννες (και προσπαθήστε να αποφύγετε το ετήσιο χάος κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαΐου ) και μερικές από τις πόλεις της δυτικής ακτής του Ατλαντικού όπως το Μπορντό και το Μπιαρίτς .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σκεφτείτε να μείνετε σε μια μικρότερη πόλη , όπου η διαμονή είναι φθηνότερη. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το Παρίσι, για παράδειγμα, βρείτε ένα προάστιο που εξυπηρετείται καλά από το μετρό ή το RER (προαστιακές γραμμές τρένων), ή ακόμα και να μείνετε σε μια κοντινή πόλη όπως Chartres που είναι μια σύντομη βόλτα τρένο μακριά. Αυτή η αλλαγή από μόνη της θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες.

Κλάση καταλυμάτων: Μπορεί να έχετε κλείσει κάποια δωμάτια σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Υποβαθμίστε σε φθηνότερες, λιγότερο πλούσιες ανασκαφές. Το γαλλικό σύστημα αξιολόγησης αστέρων είναι καλό. Ίσως θα μπορούσε να σταθεί μια πτώση κάτω από ένα επίπεδο αστεριών. Εάν είστε ενθουσιασμένοι για να μείνετε σε ένα τεσσάρων αστέρων, πιθανότατα δεν θα είστε πάρα πολύ άθλια σε ένα τριών αστέρων.

Μερικές φορές τα ξενοδοχεία με μικρότερη βαθμολογία είναι ακόμη πιο όμορφα από τους συνομηλίκους τους. Το γαλλικό σύστημα βαθμολόγησης δεν λαμβάνει υπόψη τα πράγματα όπως η ατμόσφαιρα και το φιλικό, εξυπηρετικό προσωπικό εκτός από την κορυφαία γκάμα των ξενοδοχείων Palace .

Μια διανυκτέρευση

Έτσι ταξιδεύετε στη Γαλλία, παίρνοντας το χρόνο σας και πηγαίνοντας εκεί που σας οδηγεί ο δρόμος. Ωστόσο, ακόμα και ο πιο casual wanderer θα πρέπει να ελέγξει ποιο χωριό, πόλη ή πόλη σκοπεύετε να περάσετε τη νύχτα πριν ή μπορείτε να πληρώσετε την πλήρη τιμή εάν μόλις εμφανιστείτε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σε μια πόλη ή πόλη αρκετά νωρίς για να σταματήσετε στο Γραφείο Τουρισμού και να τους ζητήσετε συστάσεις ξενοδοχείων. Θα γνωρίζουν τις σωστές τιμές και πολλοί θα κάνουν κράτηση για εσάς, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Εξετάστε ένα bed and breakfast ( chambre d'hôte ). Οι Γάλλοι έχουν αγκαλιάσει την επιλογή bed and breakfast με τεράστιο ενθουσιασμό και μπορείτε να μείνετε σε όλα, από ένα μικρό καροτσάκι τσιγγάνων έως ένα κάστρο. Είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων αν μπορείτε, ακόμη και αν απλά τηλεφωνήσετε μπροστά εκείνη την ημέρα, καθώς μπορεί να πάρει πολύ κρατημένο. Είναι τεράστια αξία, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μιλούν αγγλικά και αποκτάτε και τοπικές γνώσεις.

Πολλοί προσφέρουν επίσης δείπνο που είναι και πάλι η καλύτερη τιμή γύρω.

Πόσο θα μείνεις?

Επομένως σκέφτεστε να μείνετε στην πόλη για μια εβδομάδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν επισκέπτεστε μια πόλη ή μια περιοχή για τουλάχιστον μία εβδομάδα, θεωρήστε μια ενοικίαση διακοπών αντί για ένα ξενοδοχείο. Θα πληρώσετε πιθανώς λιγότερο από την τιμή ενός ξενοδοχείου. Θα έχετε σίγουρα μια κουζίνα, έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε μετρητά για τα γεύματα έξω. Θα ζείτε περισσότερο σαν ένας ντόπιος και οι διακοπές θα γίνουν πιο αυθεντικές. Μπορείτε να ψωνίσετε στις τοπικές αγορές και να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν θα πάρετε το χέρι εκμετάλλευση και την προσωπική υπηρεσία που παρέχει ένα ξενοδοχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Εάν έχετε μια εβδομάδα ή περισσότερο, ή ακόμα και ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο, σκεφτείτε να πάρετε ένα gîte (εξοχικό σπίτι).

Τα Gites είναι παντού και μπορούν να είναι μικρά, μεγάλα, να κοιμούνται δύο ή 12, να βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και σε πόλεις ... στην πραγματικότητα μπορείτε να πάρετε μια gite σχεδόν οπουδήποτε στη Γαλλία. Και θα διαπιστώσετε ότι μια εβδομάδα σε ένα γκισέ λειτουργεί φθηνότερα από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Κάντε κράτηση εδώ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: Προτιμάτε να μην πληρώσετε τίποτα για το κατάλυμά σας; Μπορείτε πραγματικά να το κάνετε αυτό με ένα σπίτι ανταλλαγή. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη που είναι δημοφιλής προορισμός. Μείνετε στο διαμέρισμα ενός γαλλικού ζευγαριού στο Παρίσι, ενώ επισκέπτονται το διαμέρισμα της Νέας Υόρκης.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 4: Ακόμη και αν έχετε πάντα τον τύπο του ξενοδοχείου, σκεφτείτε το κάμπινγκ στη Γαλλία. Με το κυβερνητικό σύστημα διαβάθμισης αστικών τάξεων της Γαλλίας, ένα τετράστερο στρατόπεδο μπορεί να είναι ακόμη πιο πολυτελές από ένα πιο pricy ξενοδοχείο δύο αστέρων. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που προσφέρουν κορυφαίες περιοχές κάμπινγκ όπως οι διακοπές Canvas.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ αριθ. 5: Εάν είστε φοιτητής ή backpacker τότε θα ξέρετε όλα σχετικά με ξενώνες και υπάρχει αυτό το είδος διαμονής στις περισσότερες γαλλικές πόλεις. Δοκιμάστε μερικούς από αυτούς τους οργανισμούς:

Ταξιδέψτε με τρένο

Αυτό είναι ένα μη-brainer. Εάν ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις ή για λίγες μέρες σιδηροδρομικής διαδρομής, πάρτε ένα σιδηρόδρομο . Αυτά τα περάσματα μπορεί να είναι μια μεγάλη συμφωνία του προϋπολογισμού έναντι των τιμών των εισιτηρίων point-to-point που βρέθηκαν στη Γαλλία, εφόσον τα ταξίδια σας καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις. Διαβάστε περισσότερα για το Τρένο Ταξιδιού στη Γαλλία και ειδικότερα τον χάρτη τρένων TGV Express και πληροφορίες .

Λήψη μετρητών

Πάρτε μόνο μια χούφτα λογαριασμών στη χώρα σας. Όταν φτάνετε στην Ευρώπη, ΔΕΝ επισκέπτεστε εταιρείες ανταλλαγής χρημάτων. Οι τιμές είναι τρομερές και οι προμήθειες είναι υψηλές. Οι καλύτεροι τρόποι για να φτάσετε στο ευρώ είναι η ανάληψη σε ATM στη Γαλλία ή η χρέωση σε πιστωτική κάρτα. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη λήψη μετρητών, δείτε το άρθρο μου, Getting Euros in France - DOs και DON'Ts .

Γεύματα στη Γαλλία

Ελέγξτε το πρωινό σας στο ξενοδοχείο. ορισμένα ξενοδοχεία δίνουν μια τεράστια διαφορά που αξίζει την τιμή. Αυτό είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο και το petit dejeuner συχνά θα περιλαμβάνει κρέατα, τυριά, γιαούρτια και φρούτα και ενδεχομένως μαγειρεμένα είδη (και τα περισσότερα μέρη περιλαμβάνουν βραστά αυγά) καθώς και μια εκπληκτική σειρά μαρμελάδων.

Πολύ λίγα ξενοδοχεία συμπεριλάμβαναν πρωινό στην τιμή, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν χρεώνεστε αυτόματα για πρωινό, το οποίο είναι αρκετά κοινό. Όταν κάνετε κράτηση δωματίου ή κάνετε check-in, ενημερώστε ότι δεν θέλετε το πρωινό τους. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι όλα τα κρεβάτια και πρωινό περιλαμβάνουν πρωινό (αν και αυτό είναι συνήθως μόνο φρούτα, γιαούρτι, καφές, ψωμί και αρτοσκευάσματα και συχνά σπιτικές μαρμελάδες).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σκεφτείτε να πάτε στην πόλη και να κάνετε ό, τι κάνουν οι ντόπιοι. Καθίστε σε ένα μικρό καφενείο , έξω εάν είναι ηλιόλουστο και ζεστό, και περάστε το μισό ή το ένα τέταρτο της τιμής για ένα κρουασάν ή ζαχαροπλαστική και cafe au lait .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αφεθείτε σε ένα μεγάλο μεγάλο γαλλικό γεύμα την ημέρα , αντί να ξοδεύετε μετρητά και στα τρία και να συρρικνώσετε τις καθημερινές σας δαπάνες. Επιλέξτε να το έχετε στο μεσημέρι όσο πιο συχνά γίνεται. Συνήθως θα πάρετε το ίδιο φαγητό που σερβίρεται στο δείπνο, αλλά για λιγότερα χρήματα. Πάρτε το μενού fixe μενού, το οποίο αποτελείται συνήθως από ένα εκκινητή, κύριο πιάτο και επιδόρπιο, μερικές φορές και κρασί, για χαμηλή τιμή. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απολαύσετε τα κορυφαία γεύματα με αστέρι Michelin σε ένα κλάσμα της τιμής.

Συμβουλή αριθ. 2: Εξετάστε ένα πικ-νικ ή ένα σνακ. Πηγαίνετε στο τοπικό boulangerie για εξαιρετικό ψωμί και αρτοσκευάσματα και κοιτάξτε έξω τις αλυσίδες που παράγουν κορυφαία σάντουιτς όπως Paul, le Pain Quotidien και Le Brioche Dorée.

Αναχώρηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εστιατόρια στη Γαλλία (όπως το πώς και πότε να συμβουλεύετε!)

Τριγυρίζω

Εάν βρίσκεστε στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα (17 ημέρες), εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης ενός προγράμματος μίσθωσης αγοράς όπως αυτό που λειτούργησε η Renault . Θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Διαφορετικά, αν δεν σκοπεύετε να περιπλανηθείτε για την ύπαιθρο που επισκέπτεστε μικροσκοπικά χωριά ή για να περιηγηθείτε στη χώρα με φορτία αποσκευών, πιθανώς δεν χρειάζεστε επιπλέον έξοδα ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αντί να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι συνήθως πολύ καλό ακόμη και στις μικρότερες πόλεις της Γαλλίας. Πολλοί έχουν επενδύσει σε τραμ με πόλεις όπως η Νίκαια και το τραμ μέσω των κύριων τουριστικών περιοχών. Και οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι πολύ φτηνές. Στο PACA (Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή) οι ναύλοι των λεωφορείων είναι € 1 ευρώ για να πάνε οπουδήποτε και αν είναι λίγο ακριβότερο (€ 1,50) από το Antibes στο αεροδρόμιο της Νίκαιας για παράδειγμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Εάν μένετε στην πόλη, εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα City Pass, διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπως. Το 24ωρο, 36- ή 48ωρο πέρασμα σας δίνει δωρεάν είσοδο στα περισσότερα μουσεία, εκτός από τα ιδιωτικά, εκπτώσεις σε περιηγήσεις με λεωφορείο και λεωφορεία με τρένο και δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αποφύγετε τη χρήση των ταξί εάν είναι δυνατόν.

Επισκεφθείτε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το City Pass που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ένα god-send αν παίρνετε πολλά αξιοθέατα και μουσεία.

Συμβουλή αριθ. 2: Ελέγξτε τις ώρες λειτουργίας για το μουσείο που σας ενδιαφέρει. Σημειώστε ότι πολλοί από αυτούς έχουν ελεύθερο άνοιγμα την 1η Κυριακή του μήνα και μερικές βραδιές.

Με όλα αυτά τα χρήματα που εξοικονομούνται, εκτοξεύονται σε κάτι που πάντα ήθελε. Ίσως ένα υπέροχο γεύμα, ή αυτό το πολυτελές είδος ρούχων (και θυμηθείτε τις ετήσιες πωλήσεις που ελέγχονται από την κυβέρνηση, και ελέγξτε τα ψώνια του προϋπολογισμού .)

Έχετε μια μεγάλη, και καλή αξία των διακοπών!

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans