Οδηγός για Διαμονή με πρωινό στη Γαλλία

Η διαμονή και το πρωινό ή chambres d'hotes κάνουν μια τέλεια και μοναδική διαμονή

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή η αγορά διανυκτερεύσεων στη Γαλλία είναι ακμάζουσα. Σε ολόκληρη τη Γαλλία, από μεγάλες πόλεις όπως το Μπορντό και τη Μασσαλία , μικρές πόλεις όπως ο Άρα και η Antibes στην βαθύτατη αγροτική Γαλλία στην Auvergne , οι ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους σε ξενώνες.

Είναι λογικό για τους ιδιοκτήτες, και κάνει πολύ καλό νόημα για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κράτηση κάτι διαφορετικό που είναι διασκεδαστικό και καλή αξία.

Τα τελευταία χρόνια τα γαλλικά ξενοδοχεία είχαν δυσκολία. Με αυστηρότερους κυβερνητικούς κανονισμούς, οι αυτοκινητόδρομοι παρακάμπτοντας τις μικρές πόλεις και τα χωριά και οι φτηνές οργανωμένες διακοπές που βγάζουν τους ανθρώπους από την Ευρώπη, πολλά μικρά ξενοδοχεία δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το όμορφο μικρό ξενοδοχείο σε μια πλατεία της αγοράς που σας άρεσε πολύ πέρυσι τώρα μετατρέπεται σε σπίτι ή σε διαμερίσματα.

Τι μπορείτε να περιμένετε

Σε πολλά κρεβάτια και πρωινά θα βρείτε βιβλία για να διαβάσετε σε διάφορες γλώσσες, παιχνίδια για να παίξετε και πληροφορίες για τοπικά τουριστικά αξιοθέατα. Οι οικοδεσπότες γνωρίζουν τις περιφέρειές τους, έτσι θα σας δοθούν ενημερωμένες και ειλικρινείς συμβουλές για το πού να πάτε και τι να δείτε.

Μπορεί επίσης να υπάρχουν βάρκες, κανό, τένις ή μπουλς για να παίξετε.

Σε μερικές απομακρυσμένες περιοχές, οι οικοδεσπότες μπορούν να κανονίσουν να σας παραλάβουν στο πλησιέστερο σταθμό ή την πόλη και να σας πάρουν πίσω την επόμενη μέρα.

Τι να μην περιμένεις

Φαγητό στο κρεβάτι σας και πρωινό

Όλα θα προσφέρουν ένα καλό ευρωπαϊκό πρωινό που περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου, συχνά με σπιτικές μαρμελάδες και ψωμί σπιτικό.

Μερικοί από αυτούς προσφέρουν επίσης ένα βραδινό γεύμα, αν και πρέπει να το κάνετε αυτό εκ των προτέρων. Πάλι αυτά είναι πολύ καλή αξία και περιλαμβάνουν κρασί και τουλάχιστον ένα γεύμα 3 πιάτων. Συχνά τα λαχανικά καλλιεργούνται στον κήπο της κουζίνας και δεν μπορείτε να πάρετε πιο φρέσκο ​​από αυτό. Το κόστος κοστίζει περίπου 25 ευρώ ανά άτομο , το οποίο είναι πολύ καλύτερο από ένα εστιατόριο.

Επιλέξτε το στυλ σας

Υπάρχουν τόσα διαφορετικά σπίτια και δωμάτια με κρεβάτια και πρωινά. Υπάρχουν παλιά πέτρινα αγροκτήματα βαθιά στην Προβηγκία . έξυπνες αρχιτεκτονικές πόλεις σε πόλεις, παραρτήματα, στάβλους, αχυρώνες, παλιά προκατασκευές και φτερά κήπου ενός σπιτιού. Κυρίως οι ιδιοκτήτες ζουν σε μέρος του σπιτιού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ορισμένα chambres d'hotes έχουν απλές κουζίνες για να μαγειρέψουν το γεύμα σας.

Τι πληρώνετε

Τα έξοδα διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Ενώ πολλά κρεβάτια και πρωινά είναι στην τιμή των € 60 έως € 100 για το δωμάτιο και το πρωινό για δύο άτομα, μερικά από τα κορυφαία, το περίεργο κάστρο, ή μια φανταστική αγροικία στο Luberon χρεώνουν πάνω από 200 ευρώ τη νύχτα.

Αλλά είναι όλα καλή αξία? σίγουρα παίρνετε αυτό που πληρώνετε.

Βρείτε το κρεβάτι και το πρωινό σας

Το σύστημα Gite de France είναι εύκολο στη χρήση. Για να κάνετε κράτηση στο διαδίκτυο, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες από την ιστοσελίδα τους.

Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες;

Ορισμένα κρεβάτια και πρωινά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. άλλοι μπορεί να το κάνουν επειδή πραγματικά απολαμβάνουν συναντήσεις. Για ορισμένους ιδιοκτήτες, σημαίνει ότι μπορούν να ζήσουν σε ένα καλύτερο σπίτι από το κανονικό. Για πολλούς ανθρώπους, είναι ένας τρόπος αποχώρησης από τη φυλή των αρουραίων και διαβίωσης μια απλούστερη ζωή.

Πολλά κρεβάτια και πρωινά εκτελούνται σε φιλικές προς το περιβάλλον γραμμές, που εργάζονται για να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους και να προμηθεύσουν το φαγητό τους από τους τοπικούς καλλιεργητές.

Σύστημα αξιολόγησης

Δεν υπάρχει ένα σύστημα διαβάθμισης που να ρυθμίζεται από το κράτος. Κάθε περιοχή θα έχει τα δικά της συστήματα. Αλλά πολλοί χρησιμοποιούν «αυτιά του καλαμποκιού» ως σύμβολο. όσο περισσότερο τα «αυτιά του καλαμποκιού», τόσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία (4 είναι η υψηλότερη).

Αφίξεις και αναχωρήσεις

Να θυμάστε ότι αυτό είναι συχνά ένα οικογενειακό σπίτι, επομένως δεν υπάρχει ρεσεψιόν. Πείτε όταν φτάνετε (συνήθως μετά τις 4 μ.μ.) ώστε ο οικοδεσπότης σας να είναι εκεί για να σας καλωσορίσει. Και αν καθυστερήσετε, τηλεφωνήστε για να τους ενημερώσετε, ειδικά εάν έχετε κλείσει δείπνο.

Πληρωμή

Αν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, τότε ίσως να μην πληρώσετε εκ των προτέρων. Εξαρτάται από το σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Εάν πληρώνετε το πρωινό απευθείας στην ημέρα της αναχώρησής σας, θα διαπιστώσετε ότι οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα είναι σπάνιες. Μπορείτε να πληρώσετε με επιταγές από το Euro travelers, αν και οι ξένες επιταγές συχνά δεν γίνονται αποδεκτές λόγω υψηλών τραπεζικών χρεώσεων. Σχεδόν όλες οι πόλεις της Γαλλίας έχουν ΑΤΜ που θα λάβουν Visa και MasterCard.

Μπορείτε να βρείτε το τοπικό taxe de sejour που προστέθηκε στο λογαριασμό σας. Αυτό είναι πολύ μικρό, από 0,52 έως 2 ευρώ ανά άτομο.

Φιλοδώρημα

Οι ιδιοκτήτες δεν περιμένουν συμβουλές. Εάν έχετε μια ιδιαίτερα καλή στιγμή, τότε ένα μικρό δώρο εκτιμάται πολύ. Αν γυρίσεις ξανά και ξανά, πάρτε τους κάτι από τη δική σου χώρα.