Η περιφέρεια Auvergne της Γαλλίας

Απομακρυσμένο και μυστικό, αξίζει να ανακαλύψετε το Auvergne

Γιατί να επισκεφτείτε το Auvergne

Η Auvergne, στην καρδιά της Γαλλίας, είναι ένας από τους κρυμμένους προορισμούς της χώρας, για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός από την υπόλοιπη χώρα από τα βουνά, τα δάση και την άγρια ​​ύπαιθρο. Σήμερα παραμένει μια περιοχή που εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτη. Οι ρωμανικές εκκλησίες με μαύρες μαντόνες, τα φαράγγια για να οδηγούν και οι κοιλάδες για να περπατήσουν, ποτάμια για ψάρεμα και κολύμπι και απομακρυσμένες πεδιάδες για cross-country σκι - αυτή είναι η Auvergne, μια όμορφη περιοχή όπου ο ουρανός είναι καθαρός και γεμάτος αστέρια το βράδυ.

Σχετικά με την περιφέρεια Auvergne της Γαλλίας

Το Auvergne είναι ο πυρήνας του τεράστιου Massif Central στο κέντρο της Γαλλίας. Πρόκειται για μια περιοχή αντιθέσεων που εκτείνεται από το Moulins στην πλούσια περιοχή Bourbonnais στα βόρεια μέχρι το Le Puy-en-Velay και το Aurillac στο πολύ φτωχότερο και αγροτικό νότιο Haute-Loire. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο και άγριο μέρος της Γαλλίας που σχηματίζεται από τα πλέον εξαφανισμένα ηφαίστεια ή πύλες που τρέχουν από το Puy-de-Dôme στα βορειοδυτικά μέχρι το Cantal στα νοτιοδυτικά, καθιστώντας τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή περιοχή στην Ευρώπη. Δάσος με έντονη δασοκάλυψη, δραματικές βουνοκορφές χαρακτηρίζονται από κοιλάδες ποταμών: το Allier, το Λίγηρα που υψώνεται στις πλαγιές του Gerbier de Jonc και το Dordogne που ανεβαίνει στο Monts-Dore.

Ακόμη, σχετικά αδιόρατο από τους τουρίστες, είναι ένα μέρος για να περπατήσετε το ψηλό οροπέδιο και να ανακατεύετε στα ποτάμια, να δείτε μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Γαλλίας και να επισκεφθείτε πόλεις με καθαρή μεσαιωνική αρχιτεκτονική.

Είναι επίσης ένα από τα σπουδαία σημεία εκκίνησης για προσκυνηματικά ταξίδια στο Santiago de Compostela - από το Le Puy-en-Velay. Αποτελούμενο από τα τέσσερα τμήματα του Allier, Puy-de-Dome, Cantal και Haute Loire, το Auvergne αξίζει πολύ να ανακαλύψετε.

Στην αναδιοργάνωση των περιφερειών το 2016, η Auvergne έγινε μέρος μιας ευρύτερης περιοχής, Auvergne-Rhone-Alpes .

Υπήρχαν φόβοι ότι ο πλουσιότερος γείτονας θα καταπιεί την Οβέρν, αλλά ο πρώην δεξιός, αποτελεσματικός δήμαρχος Le Puy en Velay είναι τώρα διευθυντής ολόκληρης της περιοχής, οπότε μπορεί να υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα κεφάλαια για την Auvergne.

Να φτάσετε στο Auvergne

Το Clermont-Ferrand είναι η μεγαλύτερη πόλη της Οβέρν και αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για διακοπές στην περιοχή.

Πόλεις στην Οβέρν

Το Clermont-Ferrand, η σημαντικότερη πόλη της περιοχής, είναι γνωστότερο ως το σπίτι των ελαστικών Michelin. Αλλά είναι μια αρχαία πόλη που επιστρέφει στους ρωμαϊκούς χρόνους.

Έχει μια ευχάριστη μεσαιωνική συνοικία, όπου γίνεται φανερή η φήμη του Clermont ως βίλα noire (μαύρη πόλη). Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε από τον μαύρο βασάλτο ηφαιστειακό βράχο της περιοχής, όπως και πολλά από τα παλιά κτίρια στα στενά δρομάκια. Υπάρχουν πολλά να δείτε σαν την περιπέτεια Michelin (το εκπληκτικά συναρπαστικό μουσείο Michelin). υπάρχει καλό ψώνια, ένα ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στα τέλη Ιανουαρίου / αρχές Φεβρουαρίου που είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και μια ζωντανή και αυξανόμενη νυχτερινή ζωή.

Πόλεις βόρεια του Clermont Ferrand:

Moulins. Στις όχθες του ποταμού Allier, 90χλμ. Βόρεια του Clermont, η Moulins είναι η υπέροχη πρωτεύουσα της εύφορης περιοχής Bourbonnais. Έχει ένα μεσαιωνικό καθεδρικό ναό με θαυμάσια παράθυρα από βιτρό, μια μαύρη παρθένο, ένα εξαιρετικό τρίπτυχο από το Master of Moulins, πιθανώς ζωγραφισμένο το 1498, μερικά αξιοσημείωτα μουσεία και το διάσημο Εθνικό Κέντρο Κολλεγίου (National Costume de Scène ) άνοιξε τμήμα Nureyev, παρουσιάζοντας τα κοστούμια του μεγάλου χορευτή και τα προσωπικά αντικείμενα.

Vichy. Γνωστή για την κυβέρνηση του Marshal Pétain κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και για τις περίφημες πηγές της, το Vichy, 50 χλμ βόρεια του Clermont-Ferrand είναι μια όμορφη και μάλλον καταπράσινη πόλη με όμορφα belle époque , Art Nouveau και Art Deco.

Πόλεις νότια του Clermont-Ferrand:

Το St-Nectaire αποτελείται από δύο μέρη: το παλιό χωριό St-Nectaire-le-Haut με μια ρωμανική εκκλησία και το μικροσκοπικό σπα του St-Nectaire-le-Bas. Είναι μια παράξενη πόλη, πιο διάσημη για το τυρί του Αγίου Νεκταϊρίου και με τα belle époque ξενοδοχεία της, έχει ξεθωριασμένο μεγαλείο που σας μεταφέρει κατευθείαν στον 19ο αιώνα.

Το Aurillac στην Cantal έχει δύο μεγάλες αξιώσεις στη φήμη: την παραγωγή ομπρέλας και το εξαιρετικό Φεστιβάλ Θεάτρου του Street τον Αύγουστο. Αλλά είναι επίσης γεμάτη από παλιούς δρόμους που περιστρέφονται με μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια που κρατούν την πόλη ζωντανή όλο το χρόνο.

Το St-Flour στο Cantal, μόλις 92 χλμ. Νότια του Clermont, είναι μια όμορφη παλιά πόλη με μακρά ιστορία. Ήταν η έδρα μιας επισκοπής του 14 ου αιώνα και έγινε σημαντική κατά τον Μεσαίωνα. Η πόλη διαθέτει έναν καθεδρικό ναό με εντυπωσιακό εσωτερικό και ένα παλάτι του επισκόπου που στεγάζει το Musée de la Haute-Auvergne με έπιπλα και μουσικά όργανα. Υπάρχει μια πολύ καλή αγορά εδώ το πρωί του Σαββάτου.

Περισσότερα για το St-Flour

Το Le Puy-en-Velay κυριαρχείται από εξαιρετικά μνημεία που σκαρφαλώνουν στις βελόνες του βράχου που ανεβαίνουν από την πόλη: τον καθεδρικό ναό της Notre-Dame, την τερακότα Madonna, το παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ και ένα τεράστιο άγαλμα του Αγίου Ιωσήφ. Ήταν κάποτε μια βαθιά θρησκευτική πόλη, ένα από τα σπουδαία μεσαιωνικά σημεία εκκίνησης για προσκυνητές στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας . Είναι επίσης γνωστό για δαντέλες, για φακές και για φτέρη ( verbena ) που χρησιμοποιεί το τοπικό αποστακτήριο Pagès ως το πιο γνωστό αλκοολούχο ποτό με γεύση.

Σημαντικά αξιοθέατα στην Οβέρν

Το Chaîne des Puys προσφέρει εκπληκτικό τοπίο, μεταλλικά νερά όπως το Volvic Spring και το Εθνικό Περιφερειακό Πάρκο των Ηφαιστείων που καλύπτεται από το Puy-de-Dôme το οποίο μπορεί να περάσει από το εξαιρετικά ενεργητικό.

Στο νότιο τμήμα, πάρτε το τελεφερίκ Plomb du Cantal από το θέρετρο Le Lioran για μια εκπληκτική θέα στα βουνά.

Το Vulcania είναι ένα υπέροχο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα ηφαίστεια. Διαδραστικό και σίγουρα δραματικό υπάρχει μια ταινία 3D για τις εκρήξεις στο Auvergne, μια εκδρομή με δράκο και πολλά άλλα. Βρίσκεται στους πρόποδες του Puy de Lemplegy, μόλις 26 χλμ. Δυτικά του Clermont-Ferrand.

Περισσότερα για τα θεματικά πάρκα στη Γαλλία .

Τουριστικό τρένο μέσω των φαραγγιών του Allier . Πάρτε το τρένο που τρέχει από Langeac να Langogne μέσα από τα υπέροχα φαράγγια του Allier και το εθνικό πάρκο. Στο 2ωρο ταξίδι το τρένο περνάει από 53 σήραγγες και φίδια δίπλα στον ποταμό Allier.

Μουσείο Αντίστασης Mont Mouchet. Ακολουθήστε την ιστορία της αντίστασης του Μακίς, τον Ιούνιο του 1944, που κράτησε γερμανικά τμήματα στη διαδρομή τους προς τα βόρεια της Νορμανδίας και τις εκφορτώσεις της ημέρας D.

Αθλητισμός στην Οβέρν . Η περιοχή έχει κάτι για όλους. Μπορείτε να κάνετε rafting με λευκό νερό, cross-country σκι, ballooning, καγιάκ, κολύμπι, ποδηλασία και περπατώντας κατά μήκος των καλά σηματοδοτημένων grandes randonées (αριθμημένες διαδρομές GR). Ελέγξτε κάθε τοπική πόλη και το χωριό για πληροφορίες.

Τρόφιμα της Οβέρν

Το Auvergne δεν είναι ο τόπος για τα λεπτά, εκλεπτυσμένα τρόφιμα. Αυτή ήταν μια αγροτική κουλτούρα και το φαγητό είναι κατάλληλα ισχυρό. Το πιο γνωστό πιάτο είναι το pot pot ε auvergnate , ένα είδος pot-au-feu από λάχανο, πατάτες, μπέικον, φασόλια και γογγύλια. Το Chou farci είναι λάχανο γεμιστό με βοδινό και χοιρινό κρέας. Ομοιόμορφα γεμίζετε τα λαχανικά , τις πατάτες που αναμιγνύονται με τυρί.

Το τυρί είναι πράγματι πολύ καλό, κυμαινόμενο από το γάλα αγελάδας St. Nectaire έως το Bleu d'Auvergne και λαμβάνοντας τα Laguiole, Cantal και Fourme d'Ambert. Τα τοπικά λουκάνικα από χοιρινό κρέας αξίζει επίσης να αγοραστούν και υπάρχουν ατελείωτες ποικιλίες θαυμάσιων μελιών από τις μέλισσες που ζουν στα δάση και τα χωράφια της περιοχής.

Που να μείνω

Το πιο ενδιαφέρον ξενοδοχείο στην περιοχή είναι το Chateau de Codignat 40 χλμ. (24 μίλια) ανατολικά του Clermont-Ferrand. Είναι ένα θαυμάσιο ρομαντικό ξενοδοχείο κάστρο με ένα πολύ καλό εστιατόριο στη μέση του πουθενά.

Υπάρχει μια σειρά από πολύ καλές κρεβάτι και πρωινό? συμβουλευτείτε τα τοπικά τουριστικά γραφεία για καταλόγους και πληροφορίες.