Γιατί να πάρετε την ασφάλιση ταξιδιού για τη Νοτιοανατολική Ασία;

Να πάρει τη σωστή κάλυψη, επιλέγοντας τη σωστή πολιτική

Παρά το γεγονός ότι η Νοτιοανατολική Ασία έγινε πιο πολιτισμένη κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, τα ταξίδια σε πολλά μέρη της περιοχής παραμένουν σε σημαντικό κίνδυνο.

Η βλάβη, η ασθένεια ή η κλοπή των τιμαλφών σας, τόσο μακριά από το σπίτι σας, μπορεί να καταλήξουν να σας κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι έχετε διαπραγματευτεί, δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά βάρη για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Πριν πετάξετε εδώ, σκεφτείτε την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης. Το ατύχημα, οι ακυρωμένες πτήσεις ή η απώλεια περιουσίας μπορεί να κοστίσει περισσότερο από ό, τι θα μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά.

Μια καλή πολιτική μπορεί να σώσει τη ζωή σας και την οικονομική σας ασφάλεια.

Τι να περιμένετε από την κάλυψή σας

Μια καλή ταξιδιωτική ασφάλιση ασχολείται με τέσσερις τομείς που απασχολούν:

Ελέγξτε τι καλύπτει η ασφάλιση σας πριν πληρώσετε μια νέα πολιτική. Κάποια ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτητών σπιτιού μπορεί να σας καλύψουν για κλοπή ή απώλεια περιουσίας μέχρι και $ 500, ακόμη και όταν είστε στο εξωτερικό.

Οι λογαριασμοί τραπεζών και χρεώσεων, καθώς και πολλές πιστωτικές κάρτες, μπορεί επίσης να παρέχουν κάποια ταξιδιωτική κάλυψη. Το ίδιο πράγμα με πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Σημειώστε: η επίσκεψη σε συγκεκριμένους προορισμούς ή η πραγματοποίηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων μπορεί να ακυρώσει την ταξιδιωτική σας ασφαλιστική κάλυψη.

Η ασφάλιση ταξιδιού μπορεί να κοστίσει περίπου 50 δολάρια την εβδομάδα, ενώ η ακύρωση ή η διακοπή του ταξιδιού μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά με επιτόκιο 3-5 δολάρια την ημέρα ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής. Πληρώνει για να ψωνίσετε για μια πολιτική που είναι προσαρμοσμένη στις προσωπικές σας ανάγκες ταξιδιού.

Συζητήστε με τον ασφαλιστή για να διευκρινίσετε τυχόν ασαφή σημεία της πολιτικής σας.

Επιλογή πολιτικής

Ελέγξτε τα όρια στην πολιτική σας - η κάλυψη δεν είναι ποτέ απεριόριστη και θα λυπηθείτε για τις λεπτομέρειες, αν βρεθείτε σε μαρμελάδα και η ασφάλειά σας δεν καλύπτει.

Ελέγξτε την περίσσεια ρήτρα στην πολιτική σας - αυτό είναι ένα ποσό που πρέπει να πληρώσετε για να προβείτε σε αξίωση. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις καταστάσεις όπου εφαρμόζεται η ρήτρα υπέρβασης. Οι πολιτικές με υψηλότερα ασφάλιστρα ενδέχεται να καταργήσουν τη ρήτρα περίσσειας.

Πάρτε ιατρική κάλυψη που περιλαμβάνει τόσο νοσοκομειακή περίθαλψη όσο και ιατρική εκκένωση - η τελευταία μπορεί να κοστίσει τουλάχιστον 10.000 δολάρια, ακόμα περισσότερο αν πρέπει να εκκενωθείτε από απομακρυσμένη θέση.

Αποκτήστε ξεχωριστή κάλυψη εάν ασχολείστε με "ακραία σπορ" όπως σέρφινγκ ή καταδύσεις. Αυτές οι επικίνδυνες δραστηριότητες συχνά ταξινομούνται ως αποκλεισμοί στις περισσότερες πολιτικές και θα απαιτήσουν πρόσθετο ασφάλιστρο.

Όταν ασφαλίζετε τις αποσκευές σας, ελέγξτε ότι το όριο ανά είδος καλύπτει το κόστος του πιο ακριβού στοιχείου αποσκευών σας.

Να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πολιτική σας: λίγες συμβουλές

Οι ΗΠΑ διατηρούν πρεσβείες σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν αμερικανικό προξενικό υπάλληλο για να βρείτε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και να ενημερώσετε τους αγαπημένους σας στο σπίτι. Το Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί έναν πλήρη κατάλογο των διεθνών παρόχων ασφάλισης ταξιδίων.

Κρατήστε τον 24ωρο ιατρικό αριθμό έκτακτης ανάγκης του ασφαλιστή σας εύχρηστο.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας προτού πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε μεγάλη πληρωμή για ιατρικές υπηρεσίες.

Πρακτική σχολαστική τήρηση αρχείων. Γράψτε μια λίστα με τα προσωπικά εφέ και τα τιμαλφή που φέρνετε μαζί σας στο ταξίδι και διατηρήστε τη λίστα με ασφάλεια στο σπίτι. Διατηρήστε τις πρωτότυπες αποδείξεις - αυτές μπορεί να σας βοηθήσουν όταν θέλετε να κάνετε αξίωση. Κάντε δύο αντίγραφα της πολιτικής σας και αφήστε το στο σπίτι.

Εάν κάτι πολύτιμο κλαπεί, πάρτε αμέσως ένα αντίγραφο της έκθεσης της αστυνομίας. Οι ασφαλιστές χρειάζονται αυτό για να διεκδικήσουν την αξίωσή σας.