Οδηγός για τη Λυών στη Ρηνανία-Άλπεις

Η Λυών έχει τα πάντα για τους επισκέπτες και τη φήμη της γκουρμέ πρωτεύουσας της Γαλλίας

Γιατί να επισκεφθείτε τη Λυών

Η Λυών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και υπήρξε ένα μεγάλο κέντρο από τότε που εγκαταστάθηκαν οι Ρωμαίοι εδώ. Όπου συναντούν τα ισχυρά ποτάμια Rhône και Saône, είναι ένα σταυροδρόμι για τη Γαλλία και την Ευρώπη. Η ευημερία ακολούθησε τον 16ο αιώνα, όταν η Λυών έγινε η σημαντικότερη πόλη παραγωγής μεταξιού στη Γαλλία. Σήμερα η Λυών είναι μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Γαλλίας, με τη βοήθεια της πρόσφατης ανακαίνισης ολόκληρων πρώην βιομηχανικών τετραγώνων.

Προσθέστε τη φήμη της γαστρονομικής καρδιάς της Γαλλίας και έχετε μια πόλη που θα κερδίσει.

Καλύτερες στιγμές:

Γρήγορα γεγονότα

Μετάβαση στη Λυών

Lyon από τον αέρα

Το αεροδρόμιο της Λυών, το Aéroport de Lyon Saint Exupéry απέχει 24χλμ. (15 μίλια) από τη Λυών. Υπάρχουν τακτικές πτήσεις από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, το Παρίσι και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν έρχεστε από τις ΗΠΑ θα πρέπει να αλλάξετε στο Παρίσι, τη Νίκαια ή το Άμστερνταμ.

Λυών με το τρένο

Υπάρχουν τακτικά τρένα TGV από το Gare de Lyon στο Παρίσι, λαμβάνοντας από 1 ώρα και 57 λεπτά.

Λυών με αυτοκίνητο

Αν οδηγείτε στη Λυών, μην παραμερίζεστε από τη βιομηχανική εκσκαφή που περιβάλλει την πόλη.

Μόλις βρίσκεστε στο κέντρο, όλα αλλάζουν. Αν έρχεστε με αυτοκίνητο, παρκάρετε σε ένα από τα πολλά πάρκινγκ και χρησιμοποιήστε το φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τραμ και τα συνηθισμένα λεωφορεία για να μετακινηθείτε.

Λεπτομερείς πληροφορίες για το Λονδίνο και το Παρίσι

Λυών με μια ματιά

Η Λυών χωρίζεται σε διαφορετικές συνοικίες, το καθένα με το δικό της χαρακτήρα.

Η πόλη είναι συμπαγής με ένα καλό σύστημα μεταφοράς, έτσι είναι εύκολο να μετακινηθείτε.

Το Part-Dieu βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Ροδανού και είναι ο κύριος επιχειρηματικός χώρος.

Αλλά υπάρχουν μερικά μεγάλα αξιοθέατα εδώ, όπως η εντυπωσιακή εσωτερική αγορά Les Halles de Lyon - Paul Bocuse .

Το Cite Internationale βρίσκεται βόρεια του κέντρου, με το ευρωπαϊκό κτίριο της Ιντερπόλ να στεγάζεται σε ένα κτίριο που βλέπει το κομμάτι. Ακριβώς προς τα βόρεια είναι τα κόκκινα κομψά διαμερίσματα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που σχεδίασε ο Renzo Piano (φήμη Beaubourg). Το Musée d'Art Contemporain έχει μεγάλες προσωρινές εκθέσεις.

Το Parc de la Tête d'Or είναι ο τόπος όπου η Λυών έρχεται να παίξει. Πρόκειται για ένα τεράστιο πάρκο με μια λίμνη για βόλτες και για διασκέδαση για παιδιά.

Επίσης σε αυτόν τον τομέα αξίζει να αναζητήσετε δύο σπουδαία μουσεία: το Κέντρο Ιστορίας της Αναφοράς και της Αποστολής παρουσιάζει τις βαρβαρότητες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Λυών. το Institut Lumière , το μουσείο Cinema, βρίσκεται στην αρτ νουβό βίλα των αδελφών Lumière, πρωτοπόρων της πρώτης ταινίας.

Που να μείνω

Υπάρχει η ευρύτερη δυνατή γκάμα καταλυμάτων στη Λυών από τα κορυφαία ξενοδοχεία μέχρι το άνετο bed and breakfasts. Το Γραφείο Τουρισμού διαθέτει υπηρεσία κρατήσεων.

Που να φάω

Η Λυών έχει δικαίως τη φήμη ότι είναι η γκουρμέ πρωτεύουσα της Γαλλίας. Πολλά από αυτά ξεκίνησαν με τις Mères Lyonnaises , τις "Μητέρες της Λυών" που ήταν συνηθισμένοι μάγειροι για τους πλούσιους. Όταν οι χρόνοι άλλαξαν και οι μάγειροι πήγαιναν ως μάγειρες, έφτιαξαν τα δικά τους εστιατόρια.

Σήμερα η Λυών διαθέτει εστιατόρια για κάθε γούστο και κάθε τσέπη. παραδοσιακές μπρασερί και τα καλύτερα μοντέρνα στυλ. Στο επάνω μέρος, υπάρχουν εστιατόρια από τον μεγάλο σεφ, Paul Bocuse, ο οποίος έχει κλαπεί την πόλη με τα εστιατόρια του: Le Nord, Le Sud, L'Est και L'Ouest. Μοναδικές για τη Λυών είναι τα bouchons , τα παραδοσιακά εστιατόρια που διαθέτουν κρέας, είναι απλά, χαρούμενα και ειλικρινά.

Αγορές στη Λυών

Υπάρχουν μεγάλα καταστήματα στη Λυών. Ξεκινήστε στη Rue Saint-Jean στην καρδιά της Vieux Lyon, όπου θα συναντήσετε μεμονωμένα καταστήματα. La Petite Bulle σε όχι. 4 είναι ένα υπέροχο κωμικό κατάστημα όπου εμφανίζονται καλλιτέχνες και συγγραφείς για ειδικές εκτυπώσεις. Στο Νο 6 η Boutique Disagn'Cardelli είναι ένα κατάστημα μαριονέτας στην παράδοση Guignol, όπου δημιουργούν τις δικές τους ξύλινες μαριονέτες. Ο δρόμος συνεχίζεται με ένα βιβλιοπωλείο, την Oliviers & Co που διαθέτει καταστήματα σε όλη την Γαλλία που πωλούν ελαιόλαδο, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα κεριών και ένα παιχνίδι πώλησης.

Οι αρχαίοι αγοραστές κάνουν την rue Auguste-Comte νότια από το μέρος Bellecourt. Τα κομψά καταστήματα ρούχων βρίσκονται στη rue Victor-Hugo βόρεια του Bellecour.

Για αγορές τροφίμων , η πρώτη σας κλήση πρέπει να είναι η Les Halles de Lyon - Paul Bocuse στη δεξιά όχθη του Cours Lafayette. Κορυφαία ονόματα όπως το ψωμί Poilane και μεμονωμένες ειδικευμένες μονάδες γεμίζουν το σύγχρονο κτίριο. Η Λυών διαθέτει αγορές σχεδόν καθημερινά σε διαφορετικές περιοχές. Κάθε Κυριακή οι όχθες του Saône φιλοξενούν τους bouquinistes ή πωλητές βιβλίων από δεύτερο χέρι, εξίσου πολύχρωμα με τους περίφημους παριζιάνικους ομολόγους τους. Και προσέξτε για τις αγορές βιοτεχνών και τις αγορές Brocante και Antiques .

Επικοινωνήστε με το τουριστικό γραφείο για λεπτομέρειες ή πηγαίνετε στο τμήμα αγορών τους στην ιστοσελίδα τους.