Συμβουλές για την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης

Μην εγκαταλείπετε το σπίτι χωρίς αυτό, λέει οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Η συνεδρίαση σε ένα πρόσφατο σεμινάριο με ταξιδιωτικά πρακτορεία που κάλυπτε σημαντικές πτυχές της αγοράς ασφάλισης ταξιδιών ήταν μια εμπειρία που άνοιγε τα μάτια. Υπάρχουν πολλοί προφανείς λόγοι για να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση, όπως η προστασία της επένδυσής σας για ταξίδια και η απόκτηση ιατρικής βοήθειας στο εξωτερικό - και ενώ αυτά τα πράγματα φαίνονται σημαντικά για εμάς σε καθημερινή βάση, συχνά αποβάλλουμε την ασφάλιση. Ίσως θελήσετε να ρωτήσετε τον εαυτό σας γιατί - ειδικά μετά από ακρόαση ταξιδιωτικών πρακτόρων και ασφαλιστών, θα συζητήσω μερικά από τα τρελά πράγματα που έχουν συμβεί στους πελάτες τους - ασφαλισμένα και ανασφάλιστα.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι εκεί για να σας βοηθήσουν στο σχεδιασμό του ταξιδιού σας και να είστε συνήγορος για σας στο έδαφος ενώ ταξιδεύετε. Αλλά ενώ μπορούν να σας βοηθήσουν να καθορίσετε τις καθυστερήσεις των πτήσεων και να βοηθήσετε με τις αναβαθμίσεις του ξενοδοχείου, δεν μπορούν να κάνουν πολλά για εσάς σε περίπτωση καταστροφής, αν δεν έχετε αγοράσει τη σωστή κάλυψη για το ταξίδι σας.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές σχετικά με την ασφάλιση ταξιδιού:

"Ο πρώτος λόγος είναι ότι το κόστος των διακοπών έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Σήμερα χάνετε χιλιάδες δολάρια σε ακυρωμένο ταξίδι. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προστατεύουν την επένδυσή τους και επίσης να καλύπτονται εάν συμβαίνει κάτι στο ταξίδι τους ", λέει η Sheri Machet του ασφαλιστή MH Ross.

Ο Phil Drennen της Travel Insurance Cente r συμβουλεύει τους καταναλωτές να εξετάσουν την ανοχή τους σε κινδύνους.

"Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην ενδιαφέρονται για την τιμή των διακοπών, αλλά φροντίζουν να εκκενωθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης", είπε.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση έρχεται σε πολλές μορφές, ώστε οι ταξιδιώτες να πρέπει να σκεφτούν τι είναι σημαντικό γι 'αυτούς πριν ταξιδέψουν.

Ο Drennen συμβουλεύει τον καταναλωτή να σκεφτεί πόσα χρήματα επενδύουν στις διακοπές και τι αξίζει να τους αν θέλουν να ακυρώσουν.

Ένα από τα πιο περίπλοκα μέρη της διαδικασίας αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να υπολογίσετε τι πρέπει να κάνετε από ιατρική άποψη. Ως καταναλωτής, πρέπει να ξέρετε τι καλύπτει το ιατρικό σας σχέδιο και να εξετάσετε ορισμένους παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβούν κατά τη διάρκεια ή πριν από το ταξίδι.

"Η κάλυψη της Medicare έχει μια τσέπη μεγαλύτερη από 10k", λέει ο Drennen.

Και συμβουλεύει αυτούς με την Medicare να αγοράσουν ένα πρωταρχικό σχέδιο ασφάλισης.

"Τα σχέδια κάλυψης ACA (Obamacare) δεν κάνουν πολλή ασφαλιστική κάλυψη ταξιδιού, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει την κάλυψη. Πολλά σχέδια ACA έχουν μηδενική κάλυψη εκτός των ΗΠΑ ", λέει ο Machet.

Για να το ξεπεράσουμε, οι προϋπάρχουσες συνθήκες εξακολουθούν να αποτελούν παράγοντα για την αγορά και την κάλυψη που παρέχει η ταξιδιωτική ασφάλιση. Υπάρχουν όσα ονομάζονται "ανασκοπήσεις", πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα εξετάσουν το αρχείο υγείας σας για 60 ημέρες, 120 ημέρες ή περισσότερο για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις. Οι κανόνες, ωστόσο, δεν είναι τόσο αυστηροί. Οι διατηρούμενες προϋπάρχουσες συνθήκες δεν υπολογίζονται.

Σε περίπτωση που πρέπει να ζητήσετε από τον ασφαλιστή σας να καλύψει το ταξίδι σας εξαιτίας της ιατρικής κατάστασης ενός αγαπημένου προσώπου, υπάρχουν και οι συνθήκες με αυτό. Υπάρχουν ανασκοπήσεις για τα μη ταξινομημένα μέλη της οικογένειας, ωστόσο, έχουν διαφορετικό κατώτατο όριο για να ανταποκριθούν από εκείνα με τις προϋπάρχουσες συνθήκες.

Τελικά, παρά τις μυριάδες διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, το ταξίδι χωρίς αυτό είναι λάθος. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και μερικές φορές το απροσδόκητο δεν μπορεί να βοηθηθεί.

Η ασφαλιστική κάλυψη είναι συνήθως σχετικά φτηνή και έχει κάτι και όχι τίποτα είναι πάντα μια καλύτερη επιλογή.