Κρυφά κενά της ασφάλισης ταξιδίου πιστωτικών καρτών

Αποκρυπτογράφηση της πραγματικής κάλυψης στην πιστωτική σας κάρτα

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις που πολλοί ταξιδιώτες κατεβαίνουν στο δρόμο είναι η ιδέα ότι έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση, χάρη στις πιστωτικές τους κάρτες. Αλλά το επίπεδο κάλυψης που οι ταξιδιώτες πιστεύουν ότι έχουν, έναντι του επιπέδου κάλυψης που έχουν στην πραγματικότητα μπορεί να είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Ενώ η κάλυψη από μια πιστωτική κάρτα μπορεί να είναι μεγάλη (ειδικά στην περίπτωση ενοικίασης αυτοκινήτων ), μπορεί να μην είναι πλήρης προστασία από ό, τι μπορεί να πάει στραβά.

Εδώ είναι τρία κρυμμένα κενά που η ασφάλιση ταξιδιού της πιστωτικής σας κάρτας μπορεί να μην καλύπτει όταν βρίσκεστε στο δρόμο.

Η μέθοδος πληρωμής καθορίζει το επίπεδο ασφάλισης ταξιδιού

Πολλές πιστωτικές κάρτες θα σας προσφέρουν "δωρεάν" ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη ως μέρος της συμφωνίας του κατόχου της κάρτας σας, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στον προγραμματισμό ταξιδιών σας. Ωστόσο, η λεπτή εκτύπωση είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις της πολιτικής ταξιδιού της πιστωτικής σας κάρτας: πρέπει να πληρώσετε για τα ταξίδια σας με την πιστωτική σας κάρτα.

Πόσο πληρώνετε με την κάρτα σας προτού ξεκινήσετε το ταξίδι εξαρτάται από τον παροχέα ταξιδιών σας. Για κάποιους, απλώς πληρώνετε για το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας στην κάρτα σας, θα σας αποζημιώσει για παροχές ασφάλισης ταξιδιού. Για άλλες κάρτες, θα πρέπει να πληρώσετε για το πλήρες ποσό του ταξιδιού σας στην πιστωτική κάρτα πριν από την επέκταση των παροχών ασφάλισης ταξιδιού. Να είστε βέβαιος ότι καταλαβαίνετε πόσα από τα ταξίδια σας πρέπει να πληρώσετε στην κάρτα σας προκειμένου να δικαιούστε παροχές ασφάλισης ταξιδιού.

Μια πρόσθετη σημείωση σχετικά με τις μεθόδους πληρωμής και την ταξιδιωτική ασφάλιση: αν πληρώνετε για το ταξίδι σας με πόντους ή μίλια που κερδίσατε από πιστωτική κάρτα, οποιαδήποτε ταξιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει τα σημεία και τα μίλια. Φροντίστε να συμβουλευτείτε τις πολιτικές των πιστωτικών σας καρτών για να δείτε πώς αντιμετωπίζονται τα σημεία και τα μίλια όταν πρόκειται για ασφάλιση ταξιδιού.

Πρωτοβάθμια Vs. Δευτεροβάθμια Ασφάλιση Ταξιδιών

Μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που ζητάτε από την ασφάλιση ταξιδιού της πιστωτικής σας κάρτας είναι εάν η κάλυψή σας είναι πρωτεύουσα ή δευτερεύουσα. Η γνώση αυτού του πολύτιμου στοιχείου μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τον τρόπο υποβολής αξίωσης κατά τη διάρκεια ή μετά τα ταξίδια σας.

Σε πολλές περιπτώσεις, η πρωταρχική σας κάλυψη θα είναι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχετε ήδη για τα πρόσωπα και την περιουσία σας - συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστηρίων σας αυτοκινήτων, ασφάλισης κατοικίας ή ομπρέλα. Η δευτερεύουσα κάλυψη (ή συμπληρωματική κάλυψη) ισχύει μόνο όταν έχει εξαντληθεί η κύρια κάλυψη. Μόλις μια αξίωση αναθεωρηθεί από τον κύριο μεταφορέα και αποφασισθεί, η δευτερεύουσα κάλυψη μπορεί να καλύπτει ό, τι έχει απομείνει. Ωστόσο, η δευτερεύουσα κάλυψη συχνά έρχεται με ένα σύνολο διατάξεων που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να είναι έγκυρες.

Προτού εγκατασταθείτε με την πολιτική ασφάλισης ταξιδιού της πιστωτικής σας κάρτας, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε εάν είναι πρωτεύον ή δευτερεύον. Εάν πρόκειται για δευτερεύουσα πολιτική, τότε ίσως θελήσετε να προσθέσετε μια βασική επιλογή ασφάλισης ταξιδιού για το ταξίδι σας.

Ανά Ασφάλιση Ασφάλισης Ταξιδιών

Μια από τις βασικές υποθέσεις που κάνουν οι ταξιδιώτες με την ταξιδιωτική ασφάλιση πιστωτικής τους κάρτας είναι ότι μπορεί να καλύψει πολλές κοινές καταστάσεις, ανεξάρτητα από τον αριθμό των απαιτήσεων που πρέπει να καταθέσετε.

Ανάλογα με την κάλυψή σας, ενδέχεται να αναγκαστείτε να πληρώσετε για κάθε ατομική αξίωση και για όλες τις αξιώσεις σας ως ταξιδιωτικό γεγονός.

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν η ταξιδιωτική ασφάλιση ταξιδιού σας βασίζεται σε κάθε αξίωση ή ανά συμβάν. Εάν η ταξιδιωτική σας πολιτική είναι ανά αξίωση, τότε ενδέχεται να αναγκαστείτε να καταβάλετε τυχόν επιπλέον ποσά (όπως αφαίρεση ποσών) για κάθε αξίωση που κάνετε. Αλλά εάν η ασφάλειά σας βασίζεται ανά συμβάν, τότε το ταξίδι σας θα θεωρηθεί ως ένα πλήρες συμβάν, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε μόνο μία έκπτωση ή επιπλέον πληρωμή για να κάνετε. Έτσι, εάν επρόκειτο να έχετε πολλαπλές αξιώσεις (όπως απώλεια αποσκευών και καθυστέρηση ταξιδιού στο ίδιο ταξίδι) με πρόγραμμα ασφάλισης ταξιδιού που χειρίζεται αξιώσεις ανά συμβάν, θα πληρώσατε μόνο ένα συνολικό ποσό έκπτωσης για όλες τις απαιτήσεις σας. Ωστόσο, αν η ασφάλειά σας βασίζεται σε κάθε απαίτηση, θα μπορούσατε να είστε υπεύθυνος για τις υπερβολικές πληρωμές για κάθε απαίτηση.

Ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση που παρέχεται από τον παροχέα πιστωτικών καρτών σας είναι καλή, μπορεί να μην είναι τόσο πλήρης όσο νομίζετε. Με την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της ασφάλισης ταξιδιού σας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη κάλυψη για τις δραστηριότητές σας, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε.