Ποια Ασφάλεια Ταξιδιών Καλύπτει: Τρεις Κοινές Φυσικές Εξαιρέσεις

Τι θα ταξιδέψει ασφαλιστική κάλυψη; Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να είναι εκτός της λίστας.

Όταν πολλοί διεθνείς ταξιδιώτες αγοράζουν ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αισθάνονται άνετα σε ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει. Μέσω μιας απλής αγοράς, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να προχωρήσει με σιγουριά ότι ο ασφαλιστικός τους πράκτορας θα τους βοηθήσει σε πολλές κοινές καταστάσεις, από τα σενάρια ακύρωσης ταξιδιού έως τις χαμένες αποσκευές ενώ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό που πολλοί ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση έχει επίσης ορισμένους αποκλεισμούς.

Ποια ταξιδιωτική ασφάλιση δεν θα καλύψει είναι γεγονότα που μπορούν να "λογικά προβλεφθούν", ή εκείνες τις καταστροφές που έχουν μεγαλύτερη τάση να λαμβάνουν χώρα μετά από μια αρχική εστία. Οι ταξιδιώτες που αγοράζουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μετά από ένα «γνωστό γεγονός» συχνά απογοητεύονται για να βρουν την ταξιδιωτική ασφάλισή τους είναι μάλλον περιορισμένη στη συνολική τους κάλυψη.

Πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι μετά από ένα διεθνές συμβάν, οι ταξιδιώτες πρέπει να εξετάσουν ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει και πού δεν επαρκεί. Εδώ είναι τρεις περιπτώσεις όπου η ασφάλιση ταξιδίου μπορεί να μην καλύπτει τους ταξιδιώτες που αγοράζουν μετά από ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα.

Θα Ασκήσει Ασφάλεια Ταξιδιών Κάλυψη Αεροπορικής Εταιρείας;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, οι απεργίες στην αγορά εργασίας στη Γαλλία και τη Γερμανία οδήγησαν τους μεταφορείς σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ενώ οι επιβάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη προσπαθούσαν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Η κατάσταση έχει γίνει τόσο άσχημα ώστε οι νομοθέτες καλούν τώρα τα συνδικάτα και τους εντυπωσιακούς εργαζόμενους να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους πολύ νωρίτερα, καθώς και να πληρώσουν για τις διαταραχές τους.

Επειδή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συχνά επιλέγουν να ανακοινώνουν τις ημερομηνίες απεργίας τους ημερών πριν από την αποβίβαση από την εργασία, οι ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να μην καλύπτουν τα σχέδια που αγοράζονται μετά τις αναγγελθείσες ημερομηνίες. Οι διακοπές εργασίας είναι μία από τις συνήθεις καταστάσεις που γίνονται ένα «γνωστό γεγονός» και η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να την καλύψει όταν αγοράσει μετά από μια

Οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για το ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτουν θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά την αγορά του ταξιδιωτικού ασφαλιστικού σχεδίου κατά την έναρξη της φάσης σχεδιασμού τους, προκειμένου να επωφεληθούν από ευέλικτα οφέλη του σχεδίου όπως το Cancel for Any Reason. Διαφορετικά, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να κολλήσουν εάν οι απεργίες σταματήσουν απότομα το ταξίδι τους.

Θα καλύψει την ασφάλιση ταξιδιού Φυσικές καταστροφές;

Το 2015, ένας σεισμός μεγέθους 7,8 έπληξε τον Nepa l στον πυρήνα του, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλά άλλα. Τις μέρες μετά, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονταν την ιστορική χώρα επιχείρησαν να ξεφύγουν από όλες τις πιθανές εγκαταστάσεις, μόνο για να απογοητευτούν από την έλλειψη επιλογών και ευκαιριών εξόδου.

Ορισμένες φυσικές καταστροφές, όπως εκρήξεις ηφαιστείου και σεισμοί, είναι δύσκολο να προβλεφθούν και είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθούν. Το αντίστροφο, οι τυφώνες συχνά αναπτύσσονται νωρίς και έρχονται με άφθονες προειδοποιήσεις. Ανεξάρτητα από το πώς συμβαίνει μια φυσική καταστροφή, το αποτέλεσμα είναι συχνά το ίδιο: μόλις ονομάστηκε, οι ασφαλιστές θεωρούν ότι είναι ένα "γνωστό γεγονός". Ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση συχνά καλύπτει αυτές τις καταστάσεις, δεν θα επεκταθεί στα γεγονότα μετά την επέλευση της αρχικής φυσικής καταστροφής.

Όσοι ανησυχούν για μια φυσική καταστροφή ή μια καταιγίδα που επηρεάζει τα σχέδιά τους θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά ταξιδιωτικής ασφαλιστικής πολιτικής πολύ πριν από τα προγραμματισμένα ταξίδια τους.

Όταν αγοράζονται εκ των προτέρων, η ταξιδιωτική ασφάλιση θα παρέχει πλήρη κάλυψη για την ακύρωση του ταξιδιού ή τη διακοπή του ταξιδιού. Όταν αγοράζονται αργότερα, η ταξιδιωτική ασφάλιση συχνά αποκλείει τυχόν αξιώσεις που έγιναν ως αποτέλεσμα της φυσικής τους καταστροφής.

Θα καλύψει Ασφάλεια Ταξιδιών Πράξεις Τρομοκρατίας;

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι ταξιδιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πολλών τρομερών τρομοκρατικών ενεργειών σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Από τις επιθέσεις στη Γαλλία , στις εκδηλώσεις "ενεργού σκοπευτή" στις Ηνωμένες Πολιτείες , οι ταξιδιώτες συχνά αναζητούν ασφάλιση ταξιδιού για να τους βοηθήσουν στις χειρότερες καταστάσεις όλων.

Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι κατανοούν ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει, μπορεί επίσης να απογοητευτούν όταν οι πολιτικές τους προβλέπουν και την τρομοκρατία. Ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση συχνά καλύπτει τα επακόλουθα της τρομοκρατίας, όπως η εκκένωση και η ιατρική περίθαλψη, ορισμένοι πάροχοι θα θεωρούν μια πράξη τρομοκρατίας ως ένα «γνωστό γεγονός». Ως εκ τούτου, οι ταξιδιώτες που προορίζονται για μια χώρα μετά από μια επίθεση μπορεί να μην λαμβάνουν κάλυψη για άλλη επίθεση εάν αγοράσουν την ασφάλειά τους μετά από μια επίθεση.

Εκείνοι που ταξιδεύουν σε πολιτικά ευαίσθητα μέρη του κόσμου (όπως η Αίγυπτος ή η Τουρκία) ή ταξιδεύουν σε ένα έθνος που προηγουμένως είχε συγκλονιστεί από την τρομοκρατία, πρέπει να εξετάσουν νωρίτερα την αγορά των ταξιδιωτικών ασφαλιστικών τους σχεδίων. Όσοι περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή μπορεί να περιορίζονται από τις επιλογές κάλυψης τους

Κατανοώντας τι χαρακτηρίζεται ως «γνωστό γεγονός», οι ταξιδιώτες μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει και πότε να αγοράζουν την ταξιδιωτική ασφάλιση. Σε πολλές περιπτώσεις, η αγορά ενός σχεδίου νωρίτερα παρά αργότερα μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και απογοήτευση στο χειρότερο σενάριο.