Καλύπτει ασφαλιστικά ταξίδια σεισμοί;

Ένας πλήρης οδηγός για το τι είναι και δεν καλύπτεται

Από όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ένας ταξιδιώτης καθώς βλέπουν τον κόσμο, οι σεισμοί μπορεί να είναι μεταξύ των πιο βίαιων. Χωρίς προειδοποίηση, οι σεισμοί δημιουργούν τεράστιες ζημιές και απειλούν τις ζωές τους. Η ανάλυση δείχνει ότι οι σεισμοί αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη απειλή φυσικών καταστροφών στον κόσμο , με 283 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο σε κίνδυνο. Επιπλέον, αρκετοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί ζουν υπό τη συνεχή απειλή σεισμών, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας.

Ενώ αυτές οι τοποθεσίες είναι πιο πιθανό να υποστούν ζημιές από σεισμό, η ιστορία έχει δείξει ότι οι επιζήμιες επιπτώσεις μπορεί να συμβούν οπουδήποτε. Το 2015, ένας τεράστιος σεισμός έπληξε το Νεπάλ, σκοτώνοντας εκατοντάδες και εκτοπίζοντας πολλά άλλα. Το 2016, ένας μεγάλος σεισμός στον Ισημερινό άφησε 600 νεκρούς και πάνω από 2.500 τραυματίες.

Όταν ένας σεισμός χτυπά, οι ταξιδιώτες που αγόρασαν ταξιδιωτική ασφάλιση μπορούν να έχουν πρόσβαση περισσότερο από την κριτική φροντίδα όταν επισκέπτονται μια χώρα. Η σωστή πολιτική μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους ή να εκκενώσουν τη χώρα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, η ασφάλιση ταξιδιού έρχεται επίσης με έναν αριθμό περιορισμών επίσης. Χωρίς την κατανόηση του επιπέδου κάλυψης, οι ταξιδιώτες μπορούν να παραμείνουν μόνοι τους παρά το επίπεδο κάλυψης που πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν.

Πριν ταξιδέψετε σε προορισμό που απειλείται από σεισμούς, φροντίστε να καταλάβετε τι καλύπτει η ασφαλιστική σας πολιτική ταξιδιού. Ακολουθούν οι πιο συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τους σεισμούς και την ασφάλιση ταξιδιού.

Θα καλύψει η ασφαλιστική μου ασφάλιση ταξιδιού σεισμοί;

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού θα καλύπτουν σεισμούς κάτω από παροχές για φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τον ασφαλιστικό πράκτορα ταξιδιών Squaremouth, τα περισσότερα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια που αγοράζονται από μεγάλους ασφαλιστικούς φορείς θεωρούν έναν σεισμό ως μια απρόβλεπτη φυσική καταστροφή.

Επομένως, εάν ένας σεισμός έπρεπε να χτυπήσει μακριά από το σπίτι και να επισκεφθεί μια ξένη χώρα, η ταξιδιωτική ασφάλιση θα βοηθούσε τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, τα περισσότερα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια θα παρέχουν κάλυψη μόνο για ένα σεισμό αν αγοράσει μια πολιτική πριν από ένα ταξίδι και πριν γίνει ο σεισμός. Μόλις πραγματοποιηθεί σεισμός, οι περισσότεροι ασφαλιστές θεωρούν την κατάσταση «γνωστό γεγονός». Ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά όλοι οι πάροχοι ασφάλισης ταξιδίου δεν θα επιτρέψουν παροχές για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αγοράζονται μετά την πραγματοποίηση του συμβάντος. Οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για την ευημερία τους ενώ ταξιδεύουν πρέπει πάντα να αγοράζουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού.

Θα καλύψει η ασφαλιστική μου ταξιδιωτική ασφάλιση μετασεισμούς;

Όπως και οι σεισμοί, οι μετασεισμοί συχνά ακολουθούν τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά από ένα σεισμό και συχνά έρχονται με ελάχιστες ή χωρίς προειδοποίηση. Ενώ τα περισσότερα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια εξετάζουν τα δύο γεγονότα μέσω ενός παρόμοιου φακού, ο τρόπος με τον οποίο καλύπτονται εξαρτάται από το πότε αγοράζεται μια πολιτική ασφάλισης ταξιδιού.

Κατά την αγορά του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ταξιδιού πριν από την εκδήλωση, τόσο ο αρχικός σεισμός όσο και οι μεταγενέστεροι μετασεισμοί καλύπτονται από την πολιτική. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν την πλήρη σουίτα κάλυψής τους σε περίπτωση εξαντλητικής μετασεισμού μέσω της τρέχουσας ταξιδιωτικής ασφάλισης τους.

Όταν μια ταξιδιωτική ασφάλιση αγοράζεται μετά τον αρχικό σεισμό, οι ταξιδιώτες δεν θα λάβουν κάλυψη για μετασεισμούς. Επειδή ο σεισμός έχει γίνει ένα «γνωστό γεγονός», οι πάροχοι ασφάλισης ταξιδίων συχνά παραιτούνται από την κάλυψη για μια χρονική περίοδο αμέσως μετά το συμβάν. Επειδή μια μετασεισμική βλάβη θεωρείται μέρος του αρχικού σεισμού, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού που αγοράστηκε μετά την εκδήλωση δεν θα κάλυπτε μετασεισμούς.

Ποια οφέλη μπορούν να βοηθήσουν μετά από ένα σεισμό;

Σύμφωνα με το Squaremouth, υπάρχουν πέντε βασικά οφέλη που μπορούν να επωφεληθούν οι ταξιδιώτες μετά από σεισμό. Αυτά περιλαμβάνουν τα ιατρικά, την εκκένωση, τη διακοπή του ταξιδιού και τα οφέλη καθυστέρησης ταξιδιού.

Σε στιγμές μετά από ένα σεισμό, μια πολιτική ασφάλισης ταξιδιού μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να πάρουν βοήθεια στην πλησιέστερη αίθουσα έκτακτης ανάγκης διαθέσιμη.

Ενώ ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού μπορεί να μην καλύπτει το κόστος θεραπείας μπροστά, η πολιτική μπορεί να παρέχει εγγύηση πληρωμής και επιστροφής εξόδων, επιτρέποντας στον ταξιδιώτη να λάβει κάλυψη. Εάν απαιτείται ασθενοφόρο ή ιατρική εκκένωση, τα ιατρικά πλεονεκτήματα εκκένωσης μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να φτάσουν στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα για να θεραπεύσουν τους τραυματισμούς τους.

Πολλές πολιτικές περιλαμβάνουν επίσης ένα όφελος εκκένωσης από φυσικές καταστροφές, το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εκκενωθούν στο πλησιέστερο ασφαλές μέρος και τελικά στην πατρίδα τους. Στις χώρες που είναι πιο επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές, αυτό το όφελος μπορεί να είναι χρήσιμο, καθώς η αμερικανική πρεσβεία δεν θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες να εκκενωθούν μετά από μια καταστροφή.

Τέλος, τα οφέλη διακοπής ταξιδιού και καθυστέρησης ταξιδιού μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να καλύψουν το κόστος τους σε περίπτωση που μια καταστροφή καθυστερήσει το ταξίδι τους. Τα οφέλη διακοπής ταξιδιού μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να κανονίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά από σεισμό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της εκκένωσης από την κυβέρνηση ή την καταδίκη του ξενοδοχείου τους. Η καθυστέρηση του ταξιδιού μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να καλύψουν το κόστος εάν τα ταξίδια τους υποστηρίζονται λόγω της καταστροφής, με κάποια οφέλη να χτυπούν μετά από έξι ώρες καθυστέρησης.

Η ασφάλιση ταξιδιού με πιστωτική κάρτα θα προσφέρει περισσότερα οφέλη;

Παρόλο που πολλοί ταξιδιώτες έχουν ήδη ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη μέσω των πιστωτικών τους καρτών , οι εν λόγω πολιτικές λειτουργούν πολύ παρόμοια με εκείνες που αγοράζονται από τρίτο πάροχο. Ενώ το επίπεδο κάλυψης μπορεί να είναι το ίδιο, ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις.

Πολλά από τα βασικά επίπεδα κάλυψης, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών παροχών έκτακτης ανάγκης, των παροχών διακοπής ταξιδιού και των παροχών καθυστέρησης ταξιδιού, θα καλύπτονται από ένα σχέδιο ασφάλισης ταξιδιού με πιστωτική κάρτα. Ωστόσο, τα οφέλη για ζημιές ή απώλειες σε προσωπικά αντικείμενα ενδέχεται να μην καλύπτονται από πρόγραμμα ασφάλισης ταξιδιού με πιστωτική κάρτα. Επειδή τα στοιχεία δεν χάθηκαν κατά τη διαμετακόμιση, το σχέδιο πιστωτικών καρτών μπορεί να μην είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τα στοιχεία αυτά.

Επιπλέον, η πρόσθετη κάλυψη (όπως ζημιές από κινητό τηλέφωνο) μπορεί επίσης να είναι άκυρη ως αποτέλεσμα σεισμού. Παρόλο που η Citi προσφέρει υψηλό επίπεδο ταξιδιωτικής ασφάλισης για τους κατόχους καρτών που πληρώνουν με την κάρτα τους, το όφελος από την αντικατάσταση του κινητού τηλεφώνου τους δεν θα ισχύει εάν χάσετε τηλέφωνο σε πλημμύρα, σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή.

Πριν κάνετε σχέδια με μια πολιτική πιστωτικών καρτών, οι ταξιδιώτες εξυπηρετούνται καλύτερα από την κατανόηση των γεγονότων που καλύπτονται και των γεγονότων που αποκλείονται. Με αυτή την κατανόηση, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ποια πολιτική έχει το πιο νόημα για αυτούς.

Μπορώ να ακυρώσω το ταξίδι μου λόγω σεισμού;

Ενώ τα οφέλη ακύρωσης ταξιδιού μπορεί να είναι διαθέσιμα μετά από έκτακτη ανάγκη, το γεγονός του σεισμού δεν αρκεί για να επιτρέψει στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα σχέδιά τους . Αντίθετα, ο ταξιδιώτης πρέπει να επηρεάζεται άμεσα από το συμβάν, προκειμένου να ακυρώσει πλήρως το ταξίδι του.

Σύμφωνα με τα περισσότερα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, το Squaremouth συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να ακυρώσουν το ταξίδι τους εάν ο σεισμός προκαλεί μία από τις τρεις καταστάσεις. Κατ 'αρχάς, η μετακίνηση προς την πληγείσα τοποθεσία καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η "σημασία" μπορεί να είναι τόσο μικρή όσο 12 ώρες, ή μέχρι δύο ημέρες. Δεύτερον, οι ταξιδιώτες μπορούν να τύχουν ακύρωσης ταξιδιού εάν το ξενοδοχείο ή άλλες κατοικίες τους είναι κατεστραμμένες και αφιλόξενες. Τέλος, οι ταξιδιώτες μπορούν να δικαιούνται να ακυρώσουν το ταξίδι τους εάν έχει παραγγελθεί μια κυβέρνηση εκκένωση της περιοχής.

Για όσους ανησυχούν για το ταξίδι σε προορισμό μετά από μια φυσική καταστροφή, τα περισσότερα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια προσφέρουν ένα πλεονέκτημα Ακύρωση για κάθε λόγο ως πρόσθετη αγορά. Ενώ το όφελος είναι διαθέσιμο μόνο με πρόωρη αγορά και με ονομαστική αμοιβή, αυτό το όφελος επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους ταξιδιού τους σε περίπτωση που αποφασίσουν να ακυρώσουν.

Παρόλο που ένας σεισμός μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή, οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να απομακρυνθούν ή να μην γνωρίζουν πώς μπορεί να βοηθήσει η ταξιδιωτική ασφάλιση. Μέσα από τον προγραμματισμό και την προετοιμασία, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ταξιδιωτικές ασφαλιστικές τους πολιτικές - ανεξάρτητα από το πού θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος σεισμός.