Τα γεγονότα που σχετίζονται με την τρομοκρατία καλύπτονται από την ασφάλιση ταξιδίου;

Το πρόσφατο κύμα τρομοκρατικών ενεργειών, σε συνδυασμό με την έκδοση ενός παγκόσμιου συναγερμού ταξιδιού στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχει προκαλέσει πολλούς ταξιδιώτες να νιώθουν νευρικοί σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια ταξιδιού . Οι επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 χρησίμευαν ως ατυχής υπενθύμιση του αντίκτυπου που μπορεί να έχει η τρομοκρατία στις μετακινήσεις. Έχουν μετατραπεί σε ταξιδιωτική ασφάλιση Πολλοί αναζητούν ασφάλεια ταξιδιού για την ειρήνη του μυαλού - αλλά μπορούν να το βρουν μέσω μιας κανονικής πολιτικής;

Η ασφάλιση ταξιδίου μπορεί να αποζημιώσει τους ταξιδιώτες για ένα ακυρωμένο ταξίδι λόγω τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά οι πολιτικές είναι πολύ συγκεκριμένες όσον αφορά τους ορισμούς τους για το τι είναι κατάλληλο για τρομοκρατική κάλυψη . Οι περισσότερες πολιτικές απαιτούν η πράξη να θεωρείται τρομοκρατία από την αμερικανική κυβέρνηση για να είναι επιλέξιμη για κάλυψη. Χωρίς αυτή τη σημαντική διάκριση, η προσπάθειά σας για αξίωση θα μπορούσε να απορριφθεί.

Τι συμβαίνει με τα περιστατικά που δεν ανταποκρίνονται σαφώς στον ορισμό αυτό; Τα πρόσφατα γεγονότα παρέχουν παραδείγματα όταν μια κατάσταση είναι, δυστυχώς, πολύ αβέβαιη ώστε να καλύπτεται από ένα τυποποιημένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ειδοποιήσεις ταξιδιών και τρόμου: Απειλή της τρομοκρατίας είναι πολύ αβέβαιη για την κάλυψη

Η αντιληπτή απειλή τρομοκρατίας μπορεί να προκαλέσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και να κλείσει τα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά αυτό μόνο δεν μπορεί να προκαλέσει απαραιτήτως την ταξιδιωτική σας ασφάλιση. Ενώ η παγκόσμια ταξιδιωτική συναγερμός του Κρατικού Τμήματος δήλωσε ότι "οι κίνδυνοι ταξιδιού" που οφείλονται στην τρομοκρατία, μια προειδοποίηση ταξιδιού ή μια προειδοποίηση δεν αρκεί για να προκαλέσει κάλυψη.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για μια τρομοκρατική συναγερμό. Με βάση μια "επικείμενη απειλή" της τρομοκρατίας, οι Βρυξέλλες, το Βέλγιο, έθεσαν την τρομοκρατική επιφυλακή στο υψηλότερο επίπεδο τον Νοέμβριο του 2015, θέτοντας την πόλη σε κλειστή θέση. Κάποια μέσα μαζικής μεταφοράς και πολλά δημόσια κτίρια έκλεισαν, αλλά οι πτήσεις συνέχιζαν να φτάνουν και να αναχωρούν όπως είχε προγραμματιστεί.

Σε αυτό το παράδειγμα, επειδή δεν σημειώθηκε καμία τρομοκρατική επίθεση, η εκδήλωση δεν θα αποτελούσε καλυμμένο λόγο για την ακύρωση ενός ταξιδιού στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του οφέλους της τρομοκρατικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την έρευνα: Η κερδοσκοπία της τρομοκρατίας είναι υπερβολικά αβέβαιη για την κάλυψη

Μερικές φορές τα περιστατικά είναι ασαφή ως προς το αν η αιτία ήταν τρομοκρατική πράξη ή κάτι άλλο εντελώς. Τον Οκτώβριο, ένα ρωσικό αεροπλάνο που αναχώρησε από την πόλη του θέρετρου Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, συνετρίβη μόλις 23 λεπτά μετά την απογείωση. Στις αρχικές αναφορές συζητήθηκε εάν η σύγκρουση προκλήθηκε από πυραύλους, βόμβες ή μηχανικά προβλήματα.

Παρά τις εικασίες που αργότερα προκάλεσε μια βόμβα, η συντριβή ποτέ δεν είχε κηρυχθεί επισήμως ως «τρομοκρατία» από την αμερικανική κυβέρνηση. Ακόμα και με την απαίτηση της ευθύνης από το ISIS και την αναγνώριση της σύγκρουσης ως τρομοκρατίας από τη ρωσική κυβέρνηση, η εκδήλωση δεν θα ανταποκρινόταν ακόμα στους ορισμούς των τρομοκρατικών πολιτικών των περισσότερων πολιτικών.

Σε περίπτωση συντριβής επιβατικού αεροπλάνου, επίσημες έρευνες μπορεί να διαρκέσουν πολλούς μήνες, αν όχι περισσότερο. Για παράδειγμα, η πτήση 17 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από έναν πυραύλο, αλλά ποτέ δεν δήλωσε επίσημα πράξη τρομοκρατίας από την αμερικανική κυβέρνηση. Η αεροπορική πτήση 370 της Μαλαισίας, η οποία εξαφανίστηκε υπό αβέβαιες συνθήκες, παραμένει ανοιχτή έρευνα.

Σε αυτά τα σενάρια, οι ταξιδιώτες θα πρέπει πιθανώς να αποφασίσουν για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια χωρίς τη διασφάλιση της κάλυψης ακύρωσης.

Υπάρχει κάποιος τρόπος κάλυψης για αβέβαιες εκδηλώσεις;

Ενώ μπορεί να αυξήσει το ασφάλιστρο κατά περίπου 40 τοις εκατό, η αναβάθμιση της κάλυψης Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν το ταξίδι τους για αβέβαιες καταστάσεις που μπορεί να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια ή να επηρεάσουν την απόλαυση του ταξιδιού τους. Σύμφωνα με αυτό το όφελος, οι ταξιδιώτες μπορούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους για άλλο λόγο και να λάβουν επιστροφή έως και 75% των εξόδων ταξιδιού τους. Ωστόσο, ο ταξιδιώτης πρέπει να ακυρώσει το ταξίδι του εντός 23 ημερών από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης. Για να είναι επιλέξιμες για Ακύρωση Για οποιονδήποτε λόγο, οι ταξιδιώτες πρέπει να αγοράσουν την πολιτική τους εντός 14 έως 21 ημερών από την αρχική κατάθεση ταξιδιού και πρέπει να ασφαλίσουν το 100% των εξόδων ταξιδιού τους.

Σχετικά με τον συγγραφέα: Ο Rachael Taft είναι ο διαχειριστής περιεχομένου της Squaremouth.com, μιας ηλεκτρονικής εταιρείας που συγκρίνει τα προϊόντα ταξιδιωτικής ασφάλισης από σχεδόν όλους τους μεγάλους παρόχους ταξιδιωτικής ασφάλισης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.squaremouth.com.