Αυτοκινητόδρομος 1: Περθ προς Δαρβίνο

Οποιοδήποτε οδικό ταξίδι μέσα από το τραχιά αυστραλιανό outback θα είναι γεμάτο με σαρωτική κόκκινη έρημο και άγρια ​​ιθαγενή χλωρίδα για να απολαύσετε από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Η διαδρομή από το Περθ προς το Δαρβίνο μέσω της εθνικής οδού Brand δεν είναι διαφορετική και προσφέρει την ευκαιρία για μια επιλογή από ασυναγώνιστες πλευρικές εκδρομές που θα ανοίξουν τα μάτια των ταξιδιωτών.

Φεύγοντας από το Perth

Ο αυτοκινητόδρομος 1 είναι ένα δίκτυο δρόμων που διατρέχουν όλη την ακτή της Αυστραλίας.

Για τη συγκεκριμένη διαδρομή μεταξύ Περθ, το ζήτημα της Δυτικής Αυστραλίας και του Δαρβίνου, πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο δρόμο που ονομάζεται Highway Highway.

Ξεκινώντας από την πόλη του Περθ, θα φτάσετε στην παράκτια πόλη Geraldton. Απλά κατευθυνθείτε βόρεια κατά μήκος της εθνικής οδού Brand. Οι γραφικές απόψεις, καθώς ταξιδεύετε κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων που συνδέουν τις ακτές, θα κάνουν τους περισσότερους ανθρώπους να σταματούν για φωτογραφίες.

Μόλις φτάσετε στο Geraldton, ο επόμενος προορισμός για να κατευθυνθείτε για είναι Carnarvon, μια άλλη παραθαλάσσια πόλη που κατοικεί στο στόμα του ποταμού Gascoyne. Μετά το Geraldton, ο αυτοκινητόδρομος Brand γίνεται η βορειοδυτική παράκτια εθνική οδό.

Για να αποφευχθεί η κόπωση του οδηγού, είναι πάντα καλή ιδέα να σταματήσετε σε όσες πόλεις θεωρείτε ότι χρειάζεστε. Το Carnarvon είναι εξοπλισμένο με επιλογές για φαγητό, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις όπως πάρκα και αποθεματικά, τα οποία είναι ιδανικά για τη διασταύρωση των ποδιών και τη διαμονή τους.

Η περιοχή Kimberly

Αφού φύγετε από το Carnarvon, πρέπει να κατευθυνθείτε νότια για να εισέλθετε ξανά στον Βορειοδυτικό παράκτιο αυτοκινητόδρομο. Μόλις μπείτε ασφαλώς στην εθνική οδό, κατευθυνθείτε προς τη μεγάλη πόλη Port Headland. Αυτό θα είναι προς βορειοανατολική κατεύθυνση.

Από εδώ, πάρτε τη Μεγάλη Βόρεια Highway στην κύρια παράκτια πόλη Broome.

Αφού περάσετε από το Broome, μπορείτε να συνεχίσετε να ταξιδεύετε στη Μεγάλη Βόρεια Οδό μέσω της περιοχής Kimberly, η οποία είναι μία από τις εννέα περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας. Αυτός ο χώρος θα προσφέρει χωρίς αμφιβολία μεγαλοπρεπή θέα καθώς περνάτε το Εθνικό Πάρκο Purnululu στην πόλη Kununurra, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Επικράτειας και της Δυτικής Αυστραλίας.

Προς τον Δαρβίνο

Από αυτό το σημείο, η εθνική οδός γίνεται η εθνική οδό Victoria. Προχωρήστε σε ανατολική και στη συνέχεια βορειοανατολική κατεύθυνση μέχρι να περάσετε τα σύνορα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ταξιδέψετε προς την πόλη της Katherine, η οποία βρίσκεται περίπου 320 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Δαρβίνου.

Στην πόλη Katherine, ο αυτοκινητόδρομος 1 εκτείνεται σε κατακόρυφη κατεύθυνση, βόρεια και νότια σε όλη την Αυστραλία. Αυτή είναι η λεωφόρος Stuart, η οποία πρέπει να πάτε βόρεια μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας, την πόλη του Δαρβίνου.

Πλευρικές εκδρομές

Υπάρχουν πολλές πλευρικές εκδρομές που οι ταξιδιώτες μπορούν να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από το Περθ στο Ντάργουιν. Κατά τη διάρκεια του αρχικού σκέλους του ταξιδιού, ανάμεσα στις δυτικές αυστραλιανές πόλεις Geraldton και Carnarvon, πολλοί οδηγοί έχουν την ευκαιρία να δουν τον τουριστικό προορισμό που είναι γνωστός ως Monkey Mia. Εδώ, τα δελφίνια και τα μικρά καρχαράκια τροφοδοτούνται και είναι αρκετά φιλικά για να πανηγυρίζουν στον κόλπο.

Αφού περάσετε το Carnarvon, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Coral Bay και το Exmouth από τη μικρή τοποθεσία της Minilya. Από εδώ, θα έχετε πρόσβαση στο φημισμένο και εκπληκτικό Ningaloo Reef, όπου θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε με καρχαρίες φαλαινών και ακτίνες manta.

Μόλις φτάσετε στη Βόρεια Επικράτεια, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε το φαράγγι της Katherine, το οποίο αποτελείται από 13 φαράγγια στο Εθνικό Πάρκο Nitmiluk. Το Εθνικό Πάρκο Kakadu βρίσκεται επίσης στην περιοχή, εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να τεντώσετε τα πόδια σας και να βυθιστείτε στο γοητευτικό περιβάλλον.

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson